No já tim chtěl říct, že když člověk umí hrát, tak klidně by na tom danym aparátu jako jeho favorit fakt zněl stejně. A co se týče lamp, tak to mám spíš jenom hodně malou zkušenost s porovnánim el34 vs. 6l6gc. Když jsem testoval, jak bude zesilovač znít, nejdřív jsem si změřil bias s 6l6gc, kterej dával cca 50%, takže jsem el34 pošteloval taky tak, aby dávaly těch 50% a zvuk byl fakt jinej, takže jsem tam vrátil 6l6gc. Potom jsem si hrál s biasem, jak mi zní nejlíp a zjistil jsem že mi to vyhovuje na maximum cold, tak jsem to tak nechal. A když mi za nějakej čas odešly 6l6gc, tak jsem je nahradil el34 s vědomim že zvuk bude sice o něco horší, ale než pořídim 6l6gc takže to chvilku vydrží. Udělal jsem stejnou fintu s biasem na maximum cold, a ono to najednou hrálo stejně dobře jako 6l6gc. A ne, nezapomněl jsem přepínat čudlíkem mezi el34 a 6l6gc. Takže za mě dělá hodně spíš bias. Stejně tak asi před 4ma rokama jsem si řikal jak je možný že moje 5150 hraje jinak než kytarákovo 6505, když je to to samý. Potom mě napadlo na svojí 5150 vyladit bias podle továrního na 6505 a najednou obě hlavy hrály stejně. Jestli ale jsi to zkoušel na aparátech co maj fixní bias, tak je potom víc než jasný že zvuk jinej byl, protože když tenkrát peavey do svejch 5150 začalo strkat čínský lampy místo sylvanie, zrovna v době kdy se změnil koskatej EVH znak na podpisovej, tak vzniknul ten mýtus, že block letter 5150 hrajou líp než signature. Přitom první lampy co byly v signature verzi snad ani nebyli 6l6gc, ale 6l6ga takže 30wattů vs. 20 wattů je k***a rozdíl

Jinak jsem už několikrát psal, že na cestování + hraní je kemper nejlepší věc co může bejt.