Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
MIran

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od MIran »

Jen můj názor....nikomu ho ale nevnucuju.
Kdyby se všichni soustředili víc na hraní než na hkedání jakéhosi "vysněného" zvuku ( který stejně nikdy nedosáhnou ), nebylo by potřeba vyrábět takovéhle "cajky" . Starý kytaristi si koupili nástroj, aparát který měl pro ně pěkný zvuk, pak nějakou dobu vybírali trsátko ( protože to má na konečný zvuk velký vliv ) ....a pak hráli . A když uměli hrát hodně dobře, měli "svůj zvuk" který vycházel hlavně z nich samých .
Co je třeba konstatovat, že já se tomu nikdy ani nepřiblížím :-))) Ale tuto "poctivou cestu neopustím .
torst

Příspěvek od torst »

MIran píše:Jen můj názor....nikomu ho ale nevnucuju.
Kdyby se všichni soustředili víc na hraní než na hkedání jakéhosi "vysněného" zvuku ( který stejně nikdy nedosáhnou ), nebylo by potřeba vyrábět takovéhle "cajky" . Starý kytaristi si koupili nástroj, aparát který měl pro ně pěkný zvuk, pak nějakou dobu vybírali trsátko ( protože to má na konečný zvuk velký vliv ) ....a pak hráli . A když uměli hrát hodně dobře, měli "svůj zvuk" který vycházel hlavně z nich samých .
Co je třeba konstatovat, že já se tomu nikdy ani nepřiblížím :-))) Ale tuto "poctivou cestu neopustím .
100% 100% 100% 100% Souhlas !!!
P.S.: Připomínám podceňovaný faktor pro správný zvuk - materiál, barva a délka kyt. popruhu !!
Naposledy upravil(a) torst dne 1.06.2016 7:52, celkem upraveno 1 x.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
MIran

Příspěvek od MIran »

torst píše:
100% 100% 100% 100% Souhlas !!!
P.S.: Připomínám podceňovaný faktor pro správný zvuk - materiál a délka kyt. popruhu !!
Čekal jsem, co napíšeš :-)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

torste, taky jsem čekal, co napíšeš. Nevím, jestli ty ty rozdíly vnímáš nebo ne, ale trsátko, kameny na kobylce a další věci mají na zvuk dost podstatný vliv, daleko větší než výměna lamp nebo snad i použité dřevo kytary. Možná ty rozdíly tak nevyniknou na nějakém šíleném "metla" zvuku, zkus si ale třeba někdy zahrát na Voxe nebo třeba na starého Marshalla (JTM45, Plexi) a vystřídat u toho pár trsátek...

Ale zpátky ke Kemperu. Měj jsem možnost se s tím jednou setkat a za mě je to fajn. Na nahrávání nebo pro kapelu, co hodně jezdí a nemá čas zvučit (festivaly apod.), je to ideál. Pro mě tomu trochu chybí přirozenost na čisté/lehce nakřáplé zvuky, ale kdo to na nahrávce nebo koncertě pozná. Osobně bych si to nekoupil, protože to po mě nemá "duši" a nebavilo by mě něco takového mít, ale pokud by člověk jezdil na šňůry a chtěl pořád držet nějakou kvalitu zvuku, tak je Kemper určitě super volba!

Jsem zvědavý, kam se to posune třeba ještě běhm dalších 20 let, jestli se na digitály přejde úplně a lampy budou pro koncertování / nahrávání přežitek. Je jasné, že lampové aparáty přežijí a že se budou stále prodávat (za ještě nehoráznější prachy), spíš mi jde o to, jestli pro se digitál stane jakýmsi standardem a když někde na fesťák dojede borec s lampovou hlavou, tak na něho budou zvukaři hledět a kroutit hlavou nad tím, že jim někdo přidává práci...
torst

Příspěvek od torst »

... no, zajímavá prognóza. Možná jsme ve stavu, v jakém byly před cca 20 lety studia, jestli analog nebo digitál. A dnes?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

frytol píše:
NSWC píše:Samozřejmě basa je taky možná.Mam pocit ,že mimo jiné basák z Greenday na Kemper hraje.Potom určitě basák z Accept.Accept mají gear už jen z Kemperu.
Já jsem ale z Prahy.A můžes si odzkoušet jestli maš zájem.
Já bych měl teda určitě zájem a o porovnání vůči axe, měl bys zájem?
Není problém.Jestli jsi z Prahy nebo okolí ,rád přijedu.
Na fóru Kemperu jsou lidi ,co přešli od Axe a jsou spokojení hlavně stim,ze Kemper je přirozenější.Ted ta m někdo psal,že používá oboje.Kemper na amp .sekci a Axe na efekty.Prý Axe díky editoru v PC.Kemper ho zatím nemá.Nejak se tomu Kemper brání,protoze při něj je priorita kvalita zvuku.Nechce z toho asi právě dělat hračku pro PC.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jeste to bude chvili trvat.... simulace sice už slušně vystrkuji růžky, ale slovy jednoho z SW designeru - dnes už umíme navrhnout simulaci ktera bude hrat uplne stejne jako lampový originál... ale zatím pořád není dostatečný HW výkon.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
MIran

Příspěvek od MIran »

torst píše:... no, zajímavá prognóza. Možná jsme ve stavu, v jakém byly před cca 20 lety studia, jestli analog nebo digitál. A dnes?
Jestě že už mi je tolik......:-) S lampáčem do " dožiju " ....naštěstí :-)
innerself

Příspěvek od innerself »

Já teda nikdy nechápal frázi, že kytarista má nějakej svůj zvuk díky trsátku nebo jak se rádo řiká "je to v rukách". Já to teda hodnotim u metalu , protože poslouchám dá se říct jenom ty nejtvrdší věci, ale třeba gary holt z exodus/slayer zní v exodusech uplně jinak než ve slayer. A je to hodně daný tim na kterej hraje aparát. Dokonce i kvůli slayer hraje nebo hrál na marshall aby to znělo zkrátka co je pro tu kapelu přirozený. No a když za něj v exodusech zaskakoval kragen lum, tak mu gary přenechal komplet jeho gear a on fakt zněl jako gary. Jak je to teda možný? :D No stejně to nemění nic na tom že od posledního alba exodus už jedou taky na kemper , ale jak už tady padlo. Pro ně je to obrovská výhoda co se týče stěhování, zvučení a nošení svýho zvuku kamkoliv.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Innerself budeš se divit, ale opravdu na rukách záleží a hlavně na lampách. Ale abych se držel tématu. Určitě vidím přínos Kemperu v tom, že si tam obtisknu třeba aprát který mám rád a ke všemu se už třeba nevyrábí a nemusím se tahat na koncert s 60kg aparátu ( hlava + bedna ). Nemluvě o místě v autě. Vemu nějakých 6kg a hotovo. Zvukařovi to rovnou pošlu linkou. A ne že ke mně přijde zvukař, že mi bude celolampu zvučit linkou páč nemá dostatek mikrofonů. Vlasní zkušenost.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
innerself

Příspěvek od innerself »

No já tim chtěl říct, že když člověk umí hrát, tak klidně by na tom danym aparátu jako jeho favorit fakt zněl stejně. A co se týče lamp, tak to mám spíš jenom hodně malou zkušenost s porovnánim el34 vs. 6l6gc. Když jsem testoval, jak bude zesilovač znít, nejdřív jsem si změřil bias s 6l6gc, kterej dával cca 50%, takže jsem el34 pošteloval taky tak, aby dávaly těch 50% a zvuk byl fakt jinej, takže jsem tam vrátil 6l6gc. Potom jsem si hrál s biasem, jak mi zní nejlíp a zjistil jsem že mi to vyhovuje na maximum cold, tak jsem to tak nechal. A když mi za nějakej čas odešly 6l6gc, tak jsem je nahradil el34 s vědomim že zvuk bude sice o něco horší, ale než pořídim 6l6gc takže to chvilku vydrží. Udělal jsem stejnou fintu s biasem na maximum cold, a ono to najednou hrálo stejně dobře jako 6l6gc. A ne, nezapomněl jsem přepínat čudlíkem mezi el34 a 6l6gc. Takže za mě dělá hodně spíš bias. Stejně tak asi před 4ma rokama jsem si řikal jak je možný že moje 5150 hraje jinak než kytarákovo 6505, když je to to samý. Potom mě napadlo na svojí 5150 vyladit bias podle továrního na 6505 a najednou obě hlavy hrály stejně. Jestli ale jsi to zkoušel na aparátech co maj fixní bias, tak je potom víc než jasný že zvuk jinej byl, protože když tenkrát peavey do svejch 5150 začalo strkat čínský lampy místo sylvanie, zrovna v době kdy se změnil koskatej EVH znak na podpisovej, tak vzniknul ten mýtus, že block letter 5150 hrajou líp než signature. Přitom první lampy co byly v signature verzi snad ani nebyli 6l6gc, ale 6l6ga takže 30wattů vs. 20 wattů je k***a rozdíl :D Jinak jsem už několikrát psal, že na cestování + hraní je kemper nejlepší věc co může bejt.
MIran

Příspěvek od MIran »

innerself píše:
Já teda nikdy nechápal frázi, že kytarista má nějakej svůj zvuk díky trsátku nebo jak se rádo řiká "je to v rukách". Já to teda hodnotim u metalu , protože poslouchám dá se říct jenom ty nejtvrdší věci, ale třeba gary holt z exodus/slayer zní v exodusech uplně jinak než ve slayer. A je to hodně daný tim na kterej hraje aparát. Dokonce i kvůli slayer hraje nebo hrál na marshall aby to znělo zkrátka co je pro tu kapelu přirozený. No a když za něj v exodusech zaskakoval kragen lum, tak mu gary přenechal komplet jeho gear a on fakt zněl jako gary. Jak je to teda možný? :D No stejně to nemění nic na tom že od posledního alba exodus už jedou taky na kemper , ale jak už tady padlo. Pro ně je to obrovská výhoda co se týče stěhování, zvučení a nošení svýho zvuku kamkoliv.
No u tak tvrdé muziky to asi nepochopíš..... já tomu taky nevěřil, dokud jsem neměl to štěstí a nepotkal opravdovýho profika. A mohu porovnávat, že při hře na různé nástroje a aparáty je jeho zvuk opravdu jeho. A na druhou stranu mi ukázal jak velký rozdíl je v tom jaké si vezme trsátko..( nebo taky nevezme ) ..určitě větší, než při změně gearu. Ale to se bavíme o jiném stylu muziky ...
innerself

Příspěvek od innerself »

MIran píše:
innerself píše:
No u tak tvrdé muziky to asi nepochopíš..... já tomu taky nevěřil, dokud jsem neměl to štěstí a nepotkal opravdovýho profika. A mohu porovnávat, že při hře na různé nástroje a aparáty je jeho zvuk opravdu jeho. A na druhou stranu mi ukázal jak velký rozdíl je v tom jaké si vezme trsátko..( nebo taky nevezme ) ..určitě větší, než při změně gearu. Ale to se bavíme o jiném stylu muziky ...

U toho co něni přegainovaný někam do hajzlu, to beru, ale u těhle extrémů tomu zkrátka nevěřim, teda když beru v potaz, že bez trsátka se na to hrát nedá. Aby mě nikdo nechytnul za slovo tak dá se hrát, ale zkrátka to neni ono.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

mam ze sebou desitky testu a muj zaver je jednoznacny KDO-CO-BOX dělá 80% zvuku (pro tvrdé riffy)
u sól to samotné KDO je klidně přes 50%
u akustické kytary (kde obvykle žádný reprák není) si už procenta každý může doplnit sám.
popisuji to redaktoři hudebnich magazinu ze meli moznost si zahrat pred koncertem na originalni gear nachystany pro slavnou hvezdu .... Van Halen z toho nelezl vubec, anebo pry vyloudil jenom lehce nakresleny zvuk, zadny syty gain jak Angus Young.

nikdy se neprestanu divit, proc se kytaristi nezameri na vec, ktera jim objektivne NEJVIC zvuk zlepsi a místo toho neustále řeší nepodstatné zlomky procent jako třeba čerstvě - stříbrné síťové kabely. Pripadal jsem si uz chvilema jak falesny prorok, ale nastesti v této víře nejsem zdaleka sám...
John Suhr - Practising cures most of sound issues.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Dřív jsem tomu taky nevěřil, ale je to tak jak popisuje Hyenik. Naprostý souhlas. Pak se hledá co ten nebo onen kytarista má za gear a nastavení a kdesi cosi a ono je to potom v rukách :-) Ale myslím že se trošku odbočilo od tématu. :-).
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak ty sóla jdou i blbě oposlouchat jak přesně to tam hraje. A ještě k tomu nějaký rychlovky. Já teda nikdy nezkoušel mít gear podle nějakýho kytaristy. A ty co zkoušeli ten gear tý daný hvězdy tak je možný že to byli dřeváci. Důvodů může bejt hodně. V tom případě i každej naprofilovanej zvuk z kempera kterej by pustil do světa sám van halen by lidem zněl zcela odlišně než jemu.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

innerself píše: V tom případě i každej naprofilovanej zvuk z kempera kterej by pustil do světa sám van halen by lidem zněl zcela odlišně než jemu.
Přesně tak.
Ch.Kemper psal jednou na foru, že má profily od Hoffmana z Acceptu, kterým nahrával album Andy Sneap ,, Stalingrad"
On a že ty profily nechce dát do oběhu protože, znějí divně a nerad by si dělal špatnou reklamu pro Kempera.
Takže s toho vyplývá , což všichni víme,že kytara aby zněla v celku, mixu atd tak má divný frekvence.
Ale to už je o jiné téma.
A v rukách to je, protože jsem si kdysi kupoval Roland Cube u Humla v Nuslích.říkal , že je to takové prdítko na cvičení a stačí. Říkal, že tam byl myslím Michalík a když na to hrál tak všichni koukali jak vejři jak to hraje.Potom když to zkoušeli tak to prostě nehrálo.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

MIran píše: Kdyby se všichni soustředili víc na hraní než na hkedání jakéhosi "vysněného" zvuku ( který stejně nikdy nedosáhnou ), nebylo by potřeba vyrábět takovéhle "cajky" . Starý kytaristi si koupili nástroj, aparát který měl pro ně pěkný zvuk, pak nějakou dobu vybírali trsátko ( protože to má na konečný zvuk velký vliv ) ....a pak hráli . A když uměli hrát hodně dobře, měli "svůj zvuk" který vycházel hlavně z nich samých .
No, a dneska když půjdeš na Blue Effect, tak uvidíš Hladíka, jak hraje na Kemper, a na jeho Matchlesse se práší bokem :) I staří kytaristé inovují.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Jo.Já jsem ho kupoval v Aleximu. Byl jsem druhý , první Dvořák z Lucie a prý Hladík ho tam studoval a nakonec ho koupil.

Dvořák prý přemlouval Kodyma atˇsi ho koupí,aby nedělal bordel na stage. :D
MIran

Příspěvek od MIran »

Nero píše:
MIran píše: Kdyby se všichni soustředili víc na hraní než na hkedání jakéhosi "vysněného" zvuku ( který stejně nikdy nedosáhnou ), nebylo by potřeba vyrábět takovéhle "cajky" . Starý kytaristi si koupili nástroj, aparát který měl pro ně pěkný zvuk, pak nějakou dobu vybírali trsátko ( protože to má na konečný zvuk velký vliv ) ....a pak hráli . A když uměli hrát hodně dobře, měli "svůj zvuk" který vycházel hlavně z nich samých .
No, a dneska když půjdeš na Blue Effect, tak uvidíš Hladíka, jak hraje na Kemper, a na jeho Matchlesse se práší bokem :) I staří kytaristé inovují.
Ano...mluvil jsem o tom s panem Hladíkem cca před 2 roky..... vozí ho do malých prostor kdy by velký aparát zbytečně "řval" . Ale to mluvíme o člověku, který zní i tak jako "Hladík" , on ví co od toho chce .
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“