Semiakustická kytara kolem 20 tisíc.

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Kordislav

Semiakustická kytara kolem 20 tisíc.

Příspěvek od Kordislav »

Zdravím, v létě si budu pořizovat kytaru, která se lépe uplatní ve stylech jako jazz, blues .. zkrátka se poohlížím po lubovce, protože stratocaster má moc ostrý tón.
Chtěl jsem se zeptat, má někdo zkušenosti v této cenové relaci a mohl by něco doporučit ? :-)
Mně se zatím nejvíc líbí Epiphone Sheraton II, lubovka ve štíhlejším provedení :-)
Díky moc
tomas.hluchy

Re: Semiakustická kytara kolem 20 tisíc.

Příspěvek od tomas.hluchy »

Kordislav píše:Zdravím, v létě si budu pořizovat kytaru, která se lépe uplatní ve stylech jako jazz, blues .. zkrátka se poohlížím po lubovce, protože stratocaster má moc ostrý tón.
Chtěl jsem se zeptat, má někdo zkušenosti v této cenové relaci a mohl by něco doporučit ? :-)
Mně se zatím nejvíc líbí Epiphone Sheraton II, lubovka ve štíhlejším provedení :-)
Díky moc
Gretsch! Mám model G5120 od roku 2009 a po výměně snímačů za TV Jones je to orgasmus. Co jsem slyšel, tak současné lubovky ze série Electromatic mají snímače mnohem lepší než ta, co jsem měl původně v té mé. Za mě doporučuju G5420/5422, jsou to opravdu skvělé nástroje.

Odesláno z mého SM-N910F pomocí Tapatalk
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Epiphone Sheraton je, pokud vím, pololubovka, ne lubovka. Pokud by jsi se spokojil i s pololubovkou tak můžu doporučit novou Jolanu Tornado, má ten charakteristický kousavý zvuk ála Gibson ES-335.

Jinak ten Sheraton je údajně taky fajn kytara, ale sám jsem na ní nehrál...
pap

Příspěvek od pap »

Za mě pokud jsou prachy tak taky Gretsch. Pokud ne tak Eastwood. Když bych šel do tý první tak bych přišetřil pár drobnejch a vzal něco z Electromatic série.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
DenisEr

Příspěvek od DenisEr »

Jsem taky pro Gretsch - ty kytary hrajou fakt skvěle.
Jen bych koukal spíš po pevný kobylce - ten, kterej jsem si zkoušel v hudebninách měl Bigsby a vůbec nedržel ladění (jestli takovej byl jen ten konkrétní kus nebo to dělaj všechny nevim, ale pevná kobylka je jistota)
GIBSON SG Special Faded MH 2016 T Satin Cherry
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS

Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
albion

Příspěvek od albion »

Ahoj, trosku zneuziju tvuj topik. Sice se moc v kytarach nevyznam, ale jelikoz si chci poridit taky novej nastroj, tak jsem se letem svetem internetem dostal k Ibanez Artcore AF55. Alespon podle komentaru a recenzi to vypada na celkem slusnou kytaru za celkem prijatelnou cenu.

Nemate nekdo s touto kytarou zkusenost? Popr. myslite, ze bude stat za to?

Dekuji
Kordislav

Příspěvek od Kordislav »

Gretsche se mi libi, akorat nevim jestli nemaji az prilis ostry zvuk narozdil of epiphone, ktera defakto napodobuje es 335.
Kazdopadne vyzkousim a porovnam. Nejak nevyzaduju tremolo, akorat gretsche co stoji kolem 20 uz bigsby maji, nebo o tom aspon nevim :-) kazdopadne za kazdou radu jsem rad ,diky :-)
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Gretsch na jazz a blues? Podle mě to není dobrý nápad, to už spíš Guild Starfire IV, tón už má aspoň potřebný objem a i u toho budeš pořád stahovat výšky.
Sheraton není kopie 335, má javorový krk a nevím, z čeho středový špalek, většina Gibsonů 335 mahagon. Tón je jiný. Je to osvědčený model, ale Epiphone dost fláká výrobu, dávej pozor při výběru.
Pololubovky Ibanez, ve vyšších verzích, se snímači 58 nejsou k zahození.
A proč pololubovku? Zvládá sice zkreslení, ale je silně středová, nehodí se na doprovod, pokud jsi jediný doprovodný nástroj.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Jednu elektrickou lubovku Ibanez jsem už měl a byla to nejlepší kytara, jakou jsem kdy sedlal. Nyní bych si trošku připlatil a koupil Ibanez EKM10T-WRD. Stojí ale ví, než sis dal limit. Je ale také dost pěkně a draho vybavená a provedená.
http://www.thomann.de/cz/ibanez_ekm10t_wrd.htm
V Americe bude zřejmě levnější, přecjen je u nás všechno předražené.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

albion píše:Ahoj, trosku zneuziju tvuj topik. Sice se moc v kytarach nevyznam, ale jelikoz si chci poridit taky novej nastroj, tak jsem se letem svetem internetem dostal k Ibanez Artcore AF55. Alespon podle komentaru a recenzi to vypada na celkem slusnou kytaru za celkem prijatelnou cenu.

Nemate nekdo s touto kytarou zkusenost? Popr. myslite, ze bude stat za to?

Dekuji
Kytara O.K., pokud máš rád matné laky a širší krk. Potíž jsou naprosto hnusné snímače ACH. Jestli nechceš být z kytary zklamaný, tak rovnou počítej s náklady na výměnu za Alnica
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Souhlas s Jazzmanem. Měl jsem Artcore trošku vyššího modelu a hezčího provedení (o pár tisíc dražší), přesto jsem snímače měnil, cena kytary se tedy vyšplhala ku 20.000. AF55 je low-end.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Moon

Příspěvek od Moon »

Jazzman píše:Gretsch na jazz a blues? Podle mě to není dobrý nápad, to už spíš Guild Starfire IV, tón už má aspoň potřebný objem a i u toho budeš pořád stahovat výšky.
Sheraton není kopie 335, má javorový krk a nevím, z čeho středový špalek, většina Gibsonů 335 mahagon. Tón je jiný. Je to osvědčený model, ale Epiphone dost fláká výrobu, dávej pozor při výběru.
Pololubovky Ibanez, ve vyšších verzích, se snímači 58 nejsou k zahození.
A proč pololubovku? Zvládá sice zkreslení, ale je silně středová, nehodí se na doprovod, pokud jsi jediný doprovodný nástroj.
Zdravím. Co bys doporučil do Bigbandu- swigové skladby, Glen Miller, Elington atd, atd,. V současné době kytarista hraje na klasického Strata - jen doprovod, ne sola. Navíc se mi zdá, že ten jeho zvuk se jakoby prolíná do mé basy! (jak to jinak vyjádřit???)
Já používám JazzBass a přijde mi, že se ty singly doplňujou až moc.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Kordislav

Příspěvek od Kordislav »

Kytaru bych využil občas v big bandu, jinak při doprovodu zpěvačky/zpěváka, pololubovka se mi líbí proto, že se s ní člověk nemusí jít bát hrát i rock.
Nějaké další návrhy ? Ibanez za 30 už je moc, chci se držet kolem těch 20ti, ale díky :-)

Momentálně doprovázím zpěváky se stratem a taky se to dá, takže si myslím že sheraton je dobrá volba, ale jak říkám, rád si nechám poradit :-)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Kordislav píše:Momentálně doprovázím zpěváky se stratem a taky se to dá, takže si myslím že sheraton je dobrá volba, ale jak říkám, rád si nechám poradit :-)
Zdar, kdyby ses rozhodl pro Sheraton, viděl jsem na hudebním bazaru jednu za 10 000 Kč. ;)
pap

Příspěvek od pap »

Jestli chceš Sheraton, tak bych se ještě zkusil kouknout jestli se někdo nechce zbavit Lucille.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Kordislav

Příspěvek od Kordislav »

Díky ! :-)
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

A co Gibson Midtown? Nebyla by to taky alternativa? Nemám s touhle kytarou vůbec žádnou zkušenost, jen jsem na ní narazil v katalogu. V Německu se dá sehnat za 800 euro (vratka).
https://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Gib ... V000027756
Kordislav

Příspěvek od Kordislav »

Na tu už jsem taky narazil, ale upřímně mi to přijde na Gibson až moc levný. Aby to nebyla jenom průměrná kytara s nápisem. To mi přijde lepší vysoká řada epiphone, než nejnižší řada Gibson ..
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Lucille je celojavor. To není na jazz nic extra. Spíš pro blues nebo moderní zvuky, typu Scofield.
Jako samotná kytara pro doprovod je pololubovka nevhodná, je středová.

Do bigbandu bych pololubovku klidně vzal. Bigband je nahlas, tak se hodí kytara, která nebude vazbit a na jednohlasá sóla bych se nebál zvuk nakreslit lampou, aby se prosadil mezi dechy. Strat je úplně nevhodný.
Kordislav

Příspěvek od Kordislav »

Tak už jsem to rozlousknul, v pondělí si jedu pro Gretsch 5420 :-)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“