Kemper Profiling Amplifier
Pravidla fóra
Re: Kemper Profiling Amplifier
V novém Muzikusu je obsáhlý a pěkný test KPA. Stejně nadšený a oslavný jako před patnácti lety byl test...., ale ne, nebudu provokovat, i když ta analogie je do očí bijící !
Ba ne, rozdíl tu je. Tenkrát to byla jednička s hvězdou, dnes 1- . Honza Běhunek to pěkně píše v bočním komentáři. Autoři sami popisujou přesně to, před čím jsem taky varoval : Vytvořenej profil je statickej, odpovídá jen ve chvíli totožneho nastavení korekcí, pak se ale eq na KPA chová jinak. A co mě úplně zarazilo - že profil prý funguje se snímaČEM (KYTAROU ?!) NA KTERÝ BYL PROFIL VYTVOŘEN, ALE PO PŘEPNUTÍ UŽ SE ZVUK ZASE VZDÁLÍ OD ORIG (!!!!) .
No, to by mi můj ZOOM nikdy neudělal ! :-E
Ba ne, rozdíl tu je. Tenkrát to byla jednička s hvězdou, dnes 1- . Honza Běhunek to pěkně píše v bočním komentáři. Autoři sami popisujou přesně to, před čím jsem taky varoval : Vytvořenej profil je statickej, odpovídá jen ve chvíli totožneho nastavení korekcí, pak se ale eq na KPA chová jinak. A co mě úplně zarazilo - že profil prý funguje se snímaČEM (KYTAROU ?!) NA KTERÝ BYL PROFIL VYTVOŘEN, ALE PO PŘEPNUTÍ UŽ SE ZVUK ZASE VZDÁLÍ OD ORIG (!!!!) .
No, to by mi můj ZOOM nikdy neudělal ! :-E
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Nerozumím tomu, recenzi jsem nečetl (nevím kde je na webu), nehrál jsem na to a možná jsem torste nepochopil ani Tebe. Avšak od dvou kytar (např. strat vs. LP) s jinými snímači (např. HB vs. singl) bych automaticky očekával, že budou znít odlišně na stejném aparátu, který se vyznačuje nějakým charakteristickým zvukem. To by byl snad krok zpět, kdyby na Kemperu vše znělo stejně ať už vezmu do ruky cokoliv co má šest strun a základní sestavu snímačů.
na webu se nedočteš. Je to v papírovom, analogovom vydání !
Ty kytary - když si nasimuluješ apec a porovnáš orig vs. KPA tak zněji totožně jen do chvíle, než přepneš snímač (vyměníš kejtru). Jasně, že pak bude znít jinak, ale měla by znít "stejně jinak" na originálu i na KPA. A tam je (prý) slyšitelnej rozdíl (KPA hraje "jinak jinak") !
Ty kytary - když si nasimuluješ apec a porovnáš orig vs. KPA tak zněji totožně jen do chvíle, než přepneš snímač (vyměníš kejtru). Jasně, že pak bude znít jinak, ale měla by znít "stejně jinak" na originálu i na KPA. A tam je (prý) slyšitelnej rozdíl (KPA hraje "jinak jinak") !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ok, prostě bez reálného vyzkoušení vím pořád leda tak … 
Je to jako slepému popisovat duhu. Kdo ho má, ten ví, ostatní vyjadřují jen své teoretické názory.
Proč si jej nejdete vyzkoušet a potom můžete zasvěceně diskutovat. Již to není, jak za staré éry, kdy jsme slintali nad prospekty. Dnes si vše můžeme otestovat, pokud se ale spokojíme s internetovou prezentací, tak to už je ta pravá digi éra, kterou Kemper Profiler zastupuje.
Samozřejmě, že Rig dělaný na singl bude znít jinak na humbucker, ale hraje.
Mám asi 2500 Rigů, a všechny hrají a reagují na změnu snímače.
Test v muzikusu svým rozahem 6x A4 naznačuje jak průlomová věc Kemper je. Nevzpomínám si, že by se tak rozsáhlý test v tomto časopisu objevil!!!!! Taky se tam píše, že po fotografii a dalších analogových mediích je možné, že lampovým aparátům pomalu zvoní hrana.
No uvidíme, čas ukáže, osobně si myslím, že lampy budou stále, možná, že víc okrajově, ale budou.
Koneckonců co by se profilovalo.
Proč si jej nejdete vyzkoušet a potom můžete zasvěceně diskutovat. Již to není, jak za staré éry, kdy jsme slintali nad prospekty. Dnes si vše můžeme otestovat, pokud se ale spokojíme s internetovou prezentací, tak to už je ta pravá digi éra, kterou Kemper Profiler zastupuje.
Samozřejmě, že Rig dělaný na singl bude znít jinak na humbucker, ale hraje.
Mám asi 2500 Rigů, a všechny hrají a reagují na změnu snímače.
Test v muzikusu svým rozahem 6x A4 naznačuje jak průlomová věc Kemper je. Nevzpomínám si, že by se tak rozsáhlý test v tomto časopisu objevil!!!!! Taky se tam píše, že po fotografii a dalších analogových mediích je možné, že lampovým aparátům pomalu zvoní hrana.
No uvidíme, čas ukáže, osobně si myslím, že lampy budou stále, možná, že víc okrajově, ale budou.
Koneckonců co by se profilovalo.
Vono to asi nečetlo tu pasáž v testu Hrajeme testujeme.
- Přílohy
-
- KEMPERTEST.docx
- kdo chce nechť si počte
- (1.91 MiB) Staženo 185 x
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
Pro majitele Kemper, je na světe verze OS 4.03.12293 ale není na stránkách, mají jen distributoři.
No @torst si prostě si naordinoval @antiKemper sindrom a jediné, co ukázal je, že umí číst recenze a psát příspěvky.Tím myslím ohledně Kempera.A nikdy to nezkoušel.Takže prosím všechny, kdo se o Kempera zajímají, ať ho vyzkouší a hlavně neleze na tenhle thread.vladan píše:Vono to asi nečetlo tu pasáž v testu Hrajeme testujeme.
Sent from my XT1068 using Tapatalk
No @torst si prostě si naordinoval @antiKemper syndrom a jediné, co ukázal je, že umí číst recenze a psát příspěvky.Tím myslím ohledně Kempera a nikdy ho nezkoušel.Takže prosím všechny, kdo se o Kempera zajímají, ať ho vyzkouší a hlavně neleze na tenhle thread.vladan píše:Vono to asi nečetlo tu pasáž v testu Hrajeme testujeme.
- litrfree
- Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
- Kontaktovat uživatele:
V pochybnostech v prospěch obviněného. To zařízení neni svatý, ani povinný. Zajímám se o něj, ptám se různě na zkušenosti, ale začínaj mě vadit jeho zdejší omamný marketéři. Tak si eště počkám, uvidíme co bude dál. Vyzkoušet si to budu moct asi dycky. Jako všechno.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
Já nejsem propagátor ani prodejce, ale uživatel Kempera. A jestli si někdo myslí že ho někomu vnucuju, tak se mýlí.Mě je to u pr...e.litrfree píše:V pochybnostech v prospěch obviněného. To zařízení neni svatý, ani povinný. Zajímám se o něj, ptám se různě na zkušenosti, ale začínaj mě vadit jeho zdejší omamný marketéři. Tak si eště počkám, uvidíme co bude dál. Vyzkoušet si to budu moct asi dycky. Jako všechno.
Když ale někdo napíše,, hrál jsem na něj a vůbec my nesedl" , plně respektuju jeho názor a nedohaduju se , protože je to o pocitu !!! Nemusí ani argumentovat proč mu nesedí.!
Ale když někdo stále píše :,,slyšel jsem ,že to špatně hraje " četl jsem ,že to špatně hraje" ,, kámoš říkal, že to prý špatně hraje" atd ,tak sorry to mě trochu zaráží a proto reaguji.
NSWC : Chápu tě. Taky se ježim, když mi lidi na fóru pomlouvají můj současný, milovaný ZOOM 1010.
@torsttorst píše:NSWC : Chápu tě. Taky se ježim, když mi lidi na fóru pomlouvají můj současný, milovaný ZOOM 1010.
Nechápeš vůbec nic ! Já ti Zoom nepomlouvám !!! Proč ? Protože jsem na něj nikdy nehrál a nic o něm nevím! Ale dle tvého vzoru není vůbec problém papouškovat dokola argumenty typu ,, já jsem slyšel, kámos říkal ,že Zoom má placatej zvuk, neproleze kapelou " atd.To děláš ty pořád dokola.
Promiň nechci tě napadat a nic osobního.Važně !
Zdar
@torsttorst píše:NSWC : Chápu tě. Taky se ježim, když mi lidi na fóru pomlouvají můj současný, milovaný ZOOM 1010.
Nechápeš vůbec nic ! Já ti Zoom nepomlouvám !!! Proč ? Protože jsem na něj nikdy nehrál a nic o něm nevím! Ale dle tvého vzoru není vůbec problém papouškovat dokola argumenty typu ,, já jsem slyšel, kámos říkal ,že Zoom má placatej zvuk, neproleze kapelou " atd.To děláš ty pořád dokola.
Zdar
Zdar
torst píše:NSWC : Chápu tě. Taky se ježim, když mi lidi na fóru pomlouvají můj současný, milovaný ZOOM 1010.
Tak ono to neni o tom že by někdo něco slyšel, nebo že by někdo něco řikal. Ono to bude hrát stejně jako kompletně nazvučená kytara na koncertě. Takže to špatně hrát nemůže, pokud se profil uělá jak má. Mínusy jsou zmíněný právě v tom článku. A to třeba ten, že když si vyměníte kytaru nebo přepnete na jinej snímač, tak vám ve výsledku z toho vyleze něco jinýho. Plus celá ta operace naprofilování aparátu je docela brutální chemie. Mě osobně by teda vyhovolalo si najít pro mě nejvhodnější zesilovač + bednu, a laborovat s nastavenim eq a polohama mikrofonu nebo mikrofonů. Až když bych věděl že pro moje ucho neexistuje fakt lepší zvuk a nejde to dál posunout. Potom bych to naprofiloval kemperem. A následně používal na koncertech.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
No asi takhle.Ja už to mám vyzkoušené, že to hraje pokaždé jinak.innerself píše:Tak ono to neni o tom že by někdo něco slyšel, nebo že by někdo něco řikal. Ono to bude hrát stejně jako kompletně nazvučená kytara na koncertě. Takže to špatně hrát nemůže, pokud se profil uělá jak má. Mínusy jsou zmíněný právě v tom článku. A to třeba ten, že když si vyměníte kytaru nebo přepnete na jinej snímač, tak vám ve výsledku z toho vyleze něco jinýho. Plus celá ta operace naprofilování aparátu je docela brutální chemie. Mě osobně by teda vyhovolalo si najít pro mě nejvhodnější zesilovač + bednu, a laborovat s nastavenim eq a polohama mikrofonu nebo mikrofonů. Až když bych věděl že pro moje ucho neexistuje fakt lepší zvuk a nejde to dál posunout. Potom bych to naprofiloval kemperem. A následně používal na koncertech.
Myslím tím,že např včera jsem hrál a nějak to znělo jinak.Ted zrovna cvičím a stejné profily dnes zní jak z partesu.!!!
Je to i tom jak se člověk vyspí a jak má nastavený momentálně uši.
To je ,ale už dávno známo.
Jedná z nevýhod Kempera, že opravdu špatně udělaný profil zní opravdu špatně.Další je , že těch profilů je nepřeberné množství a člověk dlouho přebírá a neumí se včas zastavit a říci,, Tak teď je to to pravý"
No asi takhle.Ja už to mám vyzkoušené, že to hraje pokaždé jinak.innerself píše:Tak ono to neni o tom že by někdo něco slyšel, nebo že by někdo něco řikal. Ono to bude hrát stejně jako kompletně nazvučená kytara na koncertě. Takže to špatně hrát nemůže, pokud se profil uělá jak má. Mínusy jsou zmíněný právě v tom článku. A to třeba ten, že když si vyměníte kytaru nebo přepnete na jinej snímač, tak vám ve výsledku z toho vyleze něco jinýho. Plus celá ta operace naprofilování aparátu je docela brutální chemie. Mě osobně by teda vyhovolalo si najít pro mě nejvhodnější zesilovač + bednu, a laborovat s nastavenim eq a polohama mikrofonu nebo mikrofonů. Až když bych věděl že pro moje ucho neexistuje fakt lepší zvuk a nejde to dál posunout. Potom bych to naprofiloval kemperem. A následně používal na koncertech.
Myslím tím,že např. včera jsem hrál a nějak to znělo jinak.Ted zrovna cvičím a stejné profily dnes zní jak z partesu.!!!
To je ,ale už dávno známo.A to je stejné i u lamp a ostatním gearu.
Jedna z nevýhod Kempera je, že opravdu špatně udělaný profil zní opravdu špatně.Další je , že těch profilů je nepřeberné množství a člověk dlouho přebírá a neumí se včas zastavit a říci,, Tak teď je to to pravý"
Jinak ohledně odezvy Kemperu na snímače a pod.
Vždyť je to jedno, jestli simuluje KPA přesné,, chování" originálu . Záleží snad na tom jak to zní.
Dobře nebo špatně.!?
Vždyť ani originál nehraje dobře ve všech polohách a např. k Engl se třeba taky nemusí hodit nějaký snimacnnebo typ kytary.
Buď budeme diskutovat o výsledném zvuku a muzikantských stránkách věci, nebo o algoritmu a programových IT technologií v KPA.To je snad někde jinde!
Myslím tím,že např. včera jsem hrál a nějak to znělo jinak.Ted zrovna cvičím a stejné profily dnes zní jak z partesu.!!!
To je ,ale už dávno známo.A to je stejné i u lamp a ostatním gearu.
Jedna z nevýhod Kempera je, že opravdu špatně udělaný profil zní opravdu špatně.Další je , že těch profilů je nepřeberné množství a člověk dlouho přebírá a neumí se včas zastavit a říci,, Tak teď je to to pravý"
Jinak ohledně odezvy Kemperu na snímače a pod.
Vždyť je to jedno, jestli simuluje KPA přesné,, chování" originálu . Záleží snad na tom jak to zní.
Dobře nebo špatně.!?
Vždyť ani originál nehraje dobře ve všech polohách a např. k Engl se třeba taky nemusí hodit nějaký snimacnnebo typ kytary.
Buď budeme diskutovat o výsledném zvuku a muzikantských stránkách věci, nebo o algoritmu a programových IT technologií v KPA.To je snad někde jinde!
Pokud je teda KPA presentován jako téměř dokonalý, měla by ta simulace být opravdu 100%, nerozeznatelná.NSWC píše:Vždyť je to jedno, jestli simuluje KPA přesné,, chování" originálu . Záleží snad na tom jak to zní. Dobře nebo špatně.!?
KPA nekupuju, ale jak píšu jinde, digitálu patří budoucnost a osobně s ním dosahuju pozoruhodných výsledků (VST, ZOOM G1on). Ale v KPA bych se ztratil-těch profilů, možností ...