Laney LV300H

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Orbitall

Laney LV300H

Příspěvek od Orbitall »

Zdravim, hledal jsem a našel jsem pár diskuzí o tomto zesilovači :-). Ale i tak bych chtěl ujistit.
Hraju na Epiphone les paul s Duncenama Sh-4. Hraju hlavně hard rock a právě se chci zeptat jestli neudělám chybu když si na tohle koupím tuhle parádu :-). Půjde mi hlavně o ten zkreslenej kanál, né úplně do metalu ale prostě aby to "rockově tlačilo". I tak se mi na tom líbí univerálnost, občas si zahraju i něco měkčího a ten pocit tý všestranosti:-D. Co myslíte? A kdo máte zkušenosti poraďte nějakej box k tomu, tak do těch 5 - 7 tisíc.

Díky .. :-).
torst

Re: Laney LV300H

Příspěvek od torst »

s tímhle rozpočtem moc parády nenaděláš, tak asi kvalitnější 2x12 než šuntovou (a neskladnou, ale zas stylovější) 4x12. třeba http://hudebnibazar.cz/sleva-reprobox-2 ... /ID981480/
http://hudebnibazar.cz/laney-irt-212/ID955434/
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Nez kupovat tenhle trandamovy nesmysl, tak radsi vem ty penize + castku na bednu a kup na bazaru nejake lampove kombo 30-50 wattu, casem k tomu koupis bednu a je to.

Ty "vykonne" trandaky jsou jen lakadlo pro decka, ktere si mysli, ze cim vic wattu, tim vic adidas. Ony ty trandaky vetsinou jen ta hlasite sumi a nikdo vlastne nevi, co hrajes. Kazda slusna 30-50w lampa s dobrym reprem/boxem takovy aparat "vymaze" z podia.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

No tranďák to úplně neni, je to hybrid. Fakt myslíš že to bude takovej průšvih? Na Youtubu sem to poslouchal a celkem mě to překvapilo.
daimondia

Příspěvek od daimondia »

čest souhlas s qwer kdysi jsem měl trnzistr kombo Laney 120w a zapřísahal jsem se že si laney už nekoupím v kapele nepoužitelný na cvičení snad. A koupil jsem lampovou hlavu Laney a až na drobný rozmary spokojenost. Taky bych koupil to lampoví kombo třeba i bazar do začátku se vyhneš velkýmu zklamání. To laney lampa je na rock hevy měkčí styly v pohodě za tu cenu. Ps ta jedna lampa v předzesilovači to asi nevytrhne. A až si pořídíš lampu jestli nechej ji alespoň 5- 10 min zahřát než zapneš stantby aby jsi neoddělal lampy.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Orbitall píše:No tranďák to úplně neni, je to hybrid. Fakt myslíš že to bude takovej průšvih? Na Youtubu sem to poslouchal a celkem mě to překvapilo.
Ta jedna lampicka 12ax7 v cene stokoruny to opravdu nezachrani :) zkus si nekde v obchode zahrat na lampu a na trandak. Podle me je v dnesni dobe blbost vyhodit nejakych 13-15 tis. za trandak a smejd bednu.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Na tu hlavu jsem asi rok v kapele hrál, taky cca hardrock. Při cvičení to zní použitelně, má to dost basů, spíše na tvrdší muziku. Ale v kapele jsem tomu mohl přidávat jak jsem chtěl, ale pořád jsem se špatně slyšel. Teď mám lampu 20W a slyším se lépe. Hardrock potřebuje středový zvuk a na téhle hlavě můžeš kroutit jak chceš, ale není tam.
daimondia píše:A až si pořídíš lampu jestli nechej ji alespoň 5- 10 min zahřát než zapneš stantby aby jsi neoddělal lampy.
Tyto fórové moudra ber hodně s rezervou.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Tak to když už tak bych radši hlavu + box. Do těch 20ti bych se rád vešel, takže bazar. Měli by jste nějaký typy? Díky ..
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

A na co to potrebujes? Doma, kapela? Bude to stat na miste, nebo budes prenaset/prevazet? Za 20t. koupis bez problemu na bazaru velmi slusne kombo, mozna bys do dvacky sehnal i neco noveho. Hlava + bedna uz bude trochu tezsi, ale porad to pujde. Hlavne kup bednu nebo kombo s poctivym reprem, ne zadne laney stock repra, celestiony Rocket apod. Ber treba Celestion Greenback nebo V30, to je takovy standard za dobre penize na tenhle zanr. A co si mam predstavit pod tim pojmem rock? Sedmdesatkovy stony, nebo neco na pomezi metly a hardcore? Nejlepsi by bylo, abys koupil +- neco, co pouzivaji treba tvoje oblibene kapely, pokud si teda netroufas vytvaret si hned nejaky "svuj" sound.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

qwer píše:A na co to potrebujes? Doma, kapela? Bude to stat na miste, nebo budes prenaset/prevazet? Za 20t. koupis bez problemu na bazaru velmi slusne kombo, mozna bys do dvacky sehnal i neco noveho. Hlava + bedna uz bude trochu tezsi, ale porad to pujde. Hlavne kup bednu nebo kombo s poctivym reprem, ne zadne laney stock repra, celestiony Rocket apod. Ber treba Celestion Greenback nebo V30, to je takovy standard za dobre penize na tenhle zanr. A co si mam predstavit pod tim pojmem rock? Sedmdesatkovy stony, nebo neco na pomezi metly a hardcore? Nejlepsi by bylo, abys koupil +- neco, co pouzivaji treba tvoje oblibene kapely, pokud si teda netroufas vytvaret si hned nejaky "svuj" sound.
Chci to do zkušebny + na větší podia. To co mám teď né že by to nautáhlo ale je to tranďák, nehraje to špatně ale chtěl bych zvuk lepší. A říkám si když už tak už, vím že to bude těžší ale radši bych hlavu + box. Hlavně tu hlavu, boxy mám 2 který by se dali použít, neni to žádná hitparáda ale tak pořádnější bych koupil za trochu dýl. Pod pojmem hard rock, jsem myslel opravdu rock, mám rád Kiss, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple. Zvuk Tonyho Iommiho se mi líbí, i Pageův ale ty maj aparáty asi v jiný cenový kategorii. Nechci mít úplně totožnej zvuk, chci aby se to jen přiblížilo a bylo jen v jakýsi podobný kategorii. A zase aby tam bylo dostatek gainu apod. Né úplně trash metal apod. ale aby když budu potřebovat jsem nebyl nějak omezovanej, rád si přiostřim :-).
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Ten Rockwell a hlavně ten homemade nevypadá vůbec špatně.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Orbitall píše:
qwer píše:A na co to potrebujes? Doma, kapela? Bude to stat na miste, nebo budes prenaset/prevazet? Za 20t. koupis bez problemu na bazaru velmi slusne kombo, mozna bys do dvacky sehnal i neco noveho. Hlava + bedna uz bude trochu tezsi, ale porad to pujde. Hlavne kup bednu nebo kombo s poctivym reprem, ne zadne laney stock repra, celestiony Rocket apod. Ber treba Celestion Greenback nebo V30, to je takovy standard za dobre penize na tenhle zanr. A co si mam predstavit pod tim pojmem rock? Sedmdesatkovy stony, nebo neco na pomezi metly a hardcore? Nejlepsi by bylo, abys koupil +- neco, co pouzivaji treba tvoje oblibene kapely, pokud si teda netroufas vytvaret si hned nejaky "svuj" sound.
Chci to do zkušebny + na větší podia. To co mám teď né že by to nautáhlo ale je to tranďák, nehraje to špatně ale chtěl bych zvuk lepší. A říkám si když už tak už, vím že to bude těžší ale radši bych hlavu + box. Hlavně tu hlavu, boxy mám 2 který by se dali použít, neni to žádná hitparáda ale tak pořádnější bych koupil za trochu dýl. Pod pojmem hard rock, jsem myslel opravdu rock, mám rád Kiss, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple. Zvuk Tonyho Iommiho se mi líbí, i Pageův ale ty maj aparáty asi v jiný cenový kategorii. Nechci mít úplně totožnej zvuk, chci aby se to jen přiblížilo a bylo jen v jakýsi podobný kategorii. A zase aby tam bylo dostatek gainu apod. Né úplně trash metal apod. ale aby když budu potřebovat jsem nebyl nějak omezovanej, rád si přiostřim :-).
Tak na to bych si osobne vzal nejakou 30-100W hlavu. Treba marshall DSL 50 nebo 100, Marshall Vintage modern, Orange Rocker 30, mozna i nejaky Laney.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

qwer píše:
Orbitall píše:
Tak na to bych si osobne vzal nejakou 30-100W hlavu. Treba marshall DSL 50 nebo 100, Marshall Vintage modern, Orange Rocker 30, mozna i nejaky Laney.
A co si myslíš o tomhle http://hudebnibazar.cz/dord-peavey-5150/ID988979/, to mi sem hodil daimondia. Je to prej celkem povedená kopie Peavey 5150 - což by bylo fajn.

P.S. Díky za pomoc a čas :-)
Placka

Příspěvek od Placka »

A není 5150 trošku moc metal na žánry, který jsi vypsal? Já shodou okolností znám toho HOTa (chvíli jsem ho měl) a za daný prachy je na žánry rock apod vynikající. Gainu má hodně, umí i pěkně zametlit, ale super je právě středních polohách gainu...
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

No 5150 je hard rock/heavy metal ne? Dyť Van Haleni na to hráli. Nechci plně pohybovat na úrovni kapel co jsem vypsal, když to bude víc tlačit tim líp. Myslíš teda že bych do něj měl jít? Bude to hrát? :-D
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Ty zesíky co psal qwer jsou pro to co jsi psal v pořádku. Ten rockwell a dord se hodí víc do metalu, ale nakroutíš na nich rockovej crunch v pohodě takže kdyby jsi chtěl časem přitvrdit můžeš. Ten HOT bych typově přirovnal k těm Marshalům rock zvládnou v pohodě do metalu nevím snad. Ty zesíky jsem tam dal protože si myslím, že je to ruční výroba takže kdyby se tam náhodou něco pokazilo snadno se to opraví kdežto u sériových se ty obvody mění hůř. Ten HOT je navíc mom za skvělou cenu za novej bys dal 30k. Zkrátka jsou to customy
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

daimondia píše:Ty zesíky co psal qwer jsou pro to co jsi psal v pořádku. Ten rockwell a dord se hodí víc do metalu, ale nakroutíš na nich rockovej crunch v pohodě takže kdyby jsi chtěl časem přitvrdit můžeš. Ten HOT bych typově přirovnal k těm Marshalům rock zvládnou v pohodě do metalu nevím snad. Ty zesíky jsem tam dal protože si myslím, že je to ruční výroba takže kdyby se tam náhodou něco pokazilo snadno se to opraví kdežto u sériových se ty obvody mění hůř. Ten HOT je navíc mom za skvělou cenu za novej bys dal 30k. Zkrátka jsou to customy
To právě chci, aby to bylo trochu univerzálnější. Jsetli to je jak říkáš tak to by bylo super.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Tak ten Hot už je pryč. Ale Dord furt je. Ten se mi líbí asi nejvíc. S pánem sem si psal tak uvidim.

Díky :-)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

jestli na to máš 20 a k dispozici bednu, ber 5150 a dál nepřemýšlej.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“