Hraju na Epiphone les paul s Duncenama Sh-4. Hraju hlavně hard rock a právě se chci zeptat jestli neudělám chybu když si na tohle koupím tuhle parádu
Díky ..
Ta jedna lampicka 12ax7 v cene stokoruny to opravdu nezachraniOrbitall píše:No tranďák to úplně neni, je to hybrid. Fakt myslíš že to bude takovej průšvih? Na Youtubu sem to poslouchal a celkem mě to překvapilo.
Tyto fórové moudra ber hodně s rezervou.daimondia píše:A až si pořídíš lampu jestli nechej ji alespoň 5- 10 min zahřát než zapneš stantby aby jsi neoddělal lampy.
Chci to do zkušebny + na větší podia. To co mám teď né že by to nautáhlo ale je to tranďák, nehraje to špatně ale chtěl bych zvuk lepší. A říkám si když už tak už, vím že to bude těžší ale radši bych hlavu + box. Hlavně tu hlavu, boxy mám 2 který by se dali použít, neni to žádná hitparáda ale tak pořádnější bych koupil za trochu dýl. Pod pojmem hard rock, jsem myslel opravdu rock, mám rád Kiss, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple. Zvuk Tonyho Iommiho se mi líbí, i Pageův ale ty maj aparáty asi v jiný cenový kategorii. Nechci mít úplně totožnej zvuk, chci aby se to jen přiblížilo a bylo jen v jakýsi podobný kategorii. A zase aby tam bylo dostatek gainu apod. Né úplně trash metal apod. ale aby když budu potřebovat jsem nebyl nějak omezovanej, rád si přiostřimqwer píše:A na co to potrebujes? Doma, kapela? Bude to stat na miste, nebo budes prenaset/prevazet? Za 20t. koupis bez problemu na bazaru velmi slusne kombo, mozna bys do dvacky sehnal i neco noveho. Hlava + bedna uz bude trochu tezsi, ale porad to pujde. Hlavne kup bednu nebo kombo s poctivym reprem, ne zadne laney stock repra, celestiony Rocket apod. Ber treba Celestion Greenback nebo V30, to je takovy standard za dobre penize na tenhle zanr. A co si mam predstavit pod tim pojmem rock? Sedmdesatkovy stony, nebo neco na pomezi metly a hardcore? Nejlepsi by bylo, abys koupil +- neco, co pouzivaji treba tvoje oblibene kapely, pokud si teda netroufas vytvaret si hned nejaky "svuj" sound.
Ten Rockwell a hlavně ten homemade nevypadá vůbec špatně.daimondia píše:Třeba toto
http://hudebnibazar.cz/rockwell-biohazard/ID984767/
http://hudebnibazar.cz/dord-peavey-5150/ID988979/
http://hudebnibazar.cz/hot-dvoukanalovy ... /ID989025/
a k tomu třeba tenhle box jen bych zkusil trochu ještě srazit cenu alespoň 500kc
http://hudebnibazar.cz/laney-irt-212/ID955434/
Tak na to bych si osobne vzal nejakou 30-100W hlavu. Treba marshall DSL 50 nebo 100, Marshall Vintage modern, Orange Rocker 30, mozna i nejaky Laney.Orbitall píše:Chci to do zkušebny + na větší podia. To co mám teď né že by to nautáhlo ale je to tranďák, nehraje to špatně ale chtěl bych zvuk lepší. A říkám si když už tak už, vím že to bude těžší ale radši bych hlavu + box. Hlavně tu hlavu, boxy mám 2 který by se dali použít, neni to žádná hitparáda ale tak pořádnější bych koupil za trochu dýl. Pod pojmem hard rock, jsem myslel opravdu rock, mám rád Kiss, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple. Zvuk Tonyho Iommiho se mi líbí, i Pageův ale ty maj aparáty asi v jiný cenový kategorii. Nechci mít úplně totožnej zvuk, chci aby se to jen přiblížilo a bylo jen v jakýsi podobný kategorii. A zase aby tam bylo dostatek gainu apod. Né úplně trash metal apod. ale aby když budu potřebovat jsem nebyl nějak omezovanej, rád si přiostřimqwer píše:A na co to potrebujes? Doma, kapela? Bude to stat na miste, nebo budes prenaset/prevazet? Za 20t. koupis bez problemu na bazaru velmi slusne kombo, mozna bys do dvacky sehnal i neco noveho. Hlava + bedna uz bude trochu tezsi, ale porad to pujde. Hlavne kup bednu nebo kombo s poctivym reprem, ne zadne laney stock repra, celestiony Rocket apod. Ber treba Celestion Greenback nebo V30, to je takovy standard za dobre penize na tenhle zanr. A co si mam predstavit pod tim pojmem rock? Sedmdesatkovy stony, nebo neco na pomezi metly a hardcore? Nejlepsi by bylo, abys koupil +- neco, co pouzivaji treba tvoje oblibene kapely, pokud si teda netroufas vytvaret si hned nejaky "svuj" sound..
A co si myslíš o tomhle http://hudebnibazar.cz/dord-peavey-5150/ID988979/, to mi sem hodil daimondia. Je to prej celkem povedená kopie Peavey 5150 - což by bylo fajn.qwer píše:Tak na to bych si osobne vzal nejakou 30-100W hlavu. Treba marshall DSL 50 nebo 100, Marshall Vintage modern, Orange Rocker 30, mozna i nejaky Laney.Orbitall píše:Chci to do zkušebny + na větší podia. To co mám teď né že by to nautáhlo ale je to tranďák, nehraje to špatně ale chtěl bych zvuk lepší. A říkám si když už tak už, vím že to bude těžší ale radši bych hlavu + box. Hlavně tu hlavu, boxy mám 2 který by se dali použít, neni to žádná hitparáda ale tak pořádnější bych koupil za trochu dýl. Pod pojmem hard rock, jsem myslel opravdu rock, mám rád Kiss, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple. Zvuk Tonyho Iommiho se mi líbí, i Pageův ale ty maj aparáty asi v jiný cenový kategorii. Nechci mít úplně totožnej zvuk, chci aby se to jen přiblížilo a bylo jen v jakýsi podobný kategorii. A zase aby tam bylo dostatek gainu apod. Né úplně trash metal apod. ale aby když budu potřebovat jsem nebyl nějak omezovanej, rád si přiostřimqwer píše:A na co to potrebujes? Doma, kapela? Bude to stat na miste, nebo budes prenaset/prevazet? Za 20t. koupis bez problemu na bazaru velmi slusne kombo, mozna bys do dvacky sehnal i neco noveho. Hlava + bedna uz bude trochu tezsi, ale porad to pujde. Hlavne kup bednu nebo kombo s poctivym reprem, ne zadne laney stock repra, celestiony Rocket apod. Ber treba Celestion Greenback nebo V30, to je takovy standard za dobre penize na tenhle zanr. A co si mam predstavit pod tim pojmem rock? Sedmdesatkovy stony, nebo neco na pomezi metly a hardcore? Nejlepsi by bylo, abys koupil +- neco, co pouzivaji treba tvoje oblibene kapely, pokud si teda netroufas vytvaret si hned nejaky "svuj" sound..
To právě chci, aby to bylo trochu univerzálnější. Jsetli to je jak říkáš tak to by bylo super.daimondia píše:Ty zesíky co psal qwer jsou pro to co jsi psal v pořádku. Ten rockwell a dord se hodí víc do metalu, ale nakroutíš na nich rockovej crunch v pohodě takže kdyby jsi chtěl časem přitvrdit můžeš. Ten HOT bych typově přirovnal k těm Marshalům rock zvládnou v pohodě do metalu nevím snad. Ty zesíky jsem tam dal protože si myslím, že je to ruční výroba takže kdyby se tam náhodou něco pokazilo snadno se to opraví kdežto u sériových se ty obvody mění hůř. Ten HOT je navíc mom za skvělou cenu za novej bys dal 30k. Zkrátka jsou to customy