marshall valvestate 8080 vs lampa

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: marshall valvestate 8080 vs lampa

Příspěvek od martina72 »

José píše:
backjarda píše:Zdravím, budu si pořizovata Marshall Valveste 8080.
Probůh proč???
Chce Marshalla, jiný důvod to nemá.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
backjarda

Příspěvek od backjarda »

Děkuji za odpověď, napsal jsi to srozumitelně :D

A Marshalla... kvůli zvuku, který se mi líbí a nějak je i mému srdci nejblíž... takže myslím, že to jako argument stačí :)
José

Příspěvek od José »

Zvuk Valvestata se ti líbí? Zkoušel jsi ho někdy v kapele? (Aneb z kapitoly Můj apec dělá neuvěřitelný hluk ale já se stejně neslyším..) Není Marshall jako Marshall. Vyprdni se na logo, řekni kolik do toho chceš investovat, jaký zvuk se ti líbí a bude ti porazeno. Ovšem kupuj, co chceš, koneckonců jsme svobodná země, ale o Valvestatu bylo napsáno dost, koneckonců i ve vodách českých internetů i hyenikem (aka FBM na instrumentu) i demonstrováno..
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

On přece nepotřebuje, aby se to prosadilo v kapele nebo aby se to dobře zvučilo přes mikrák před kombem. On chce Marshall Valvestate 8080. Přece na to hrál celou noc ve zkušebně u kámoše a pak si to ještě dvě hodiny zkoušel na krámě a také si to půjčil domů, s tím, že to může vrátit, hrál na to celou noc na kytary, které přes to míní provozovat, vyzkoušel všechny režimy a nastavení a je s tím naprosto srozuměn, je to aparát jeho snů, takže jim na prodejně poděkoval, nepožadoval vrácení, a spokojen a natěšen kmital domů, až si zase na ten aparát zahraje.
Proč to lidem kazit?

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
torst

Příspěvek od torst »

"Valvestate je nejhorší krám, Solton je nejhorší krám, ZOOM1010 je nehorší krám, Rockman je nejhorší krám, POD je nejhorší krám..." Kolik těhlech radikálních názorů jsem už čet? Když to pak dostanu do rukou a rozumně nastavím, je výsledek překvapivě dobrej.
V posledních dvou číslech Muzikusu - seriál Pódiové sestavy CZ kytaristů - Morávek z Futura a před ním ještě další (Synkopy?) : Hlavní apec Marshall Valvestate 8240 Stereochorus !
"Tranzistor se neprosadí a kdejaká lampa ho přeřve." Tak tomu se už úplně směju! Začal jsem nedávno hrát v kapele, kytarista má nějakej noname tranďák s lampou v preampu a bednu Behringer. Nehezkej, ale průraznej, středovej zvuk, kterej mýho lamp. Engla s boxem 2x12 Celestion V30 England totálně zrušil !!
Tak jsem lampáč a box prodal, koupil tranzist. combo Peavey, k tomu 2. box 1x12 a je to daleko lepší !
Dobrej tranzistorák je lepší než špatná lampa !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a teple pivo je lepsi nez studena němka.
torste dej si radsi jedno na mě.

ano, i na valvestatu se da nastavit skoro snesitelny zvuk, ale proc???
kdyz dnes jsou desitky lepsich moznosti...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

Mě ty valvestaty pod fousy taky nejdou. V 90tých jsem je potkával a už tehdy mi přišly takový ... nedomrlý :-/
Kamarád měl stereo koncák VS k preampu a byla to tragedie. Právě proto mě zaujali ti dva brňáci adorující VS 8240.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
backjarda

Příspěvek od backjarda »

Slyšel jsem ho, zvuk se mi líbil, proto ho chci. Není to jen o logu.

Pro někoho je asi těžký pochopit, že se mi líbí něco jinýho :-) Děkuji ale za Vaše názory, pokud s ním nebudu spokojen, tak si pak budu moct drbat svou hlavu... Ale tak jako tak to není poslední kombo co budu mít, takže si myslím, že každá zkušenost dobrá - i když mě osobně se ten zvuk líbil a pokud si to i já vhodně nastavím, tak nevěřím tomu, že se v kapele neuslyším :) ... a kdyby jste slyšeli/viděli na co jsem hrál z bídy do teď, bych chtěl číst ty slohy o tom, co to je za sh*t... :)
hellrider
Nový uživatel

Příspěvek od hellrider »

Mám 15 let valvestata 8080 a je to super mašina,která je variabilní od zvuku British po American.Každýmu se líbí jiný zvuk, ale názory Torsta jsou mimo mísu.Prodal lampu a koupil tranďák :lol: to hovoří za vše.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“