Compressor

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Ivan

Re: Compressor

Příspěvek od Ivan »

Jo jo, videl som oba. No ja som sa neupnul nutne na Dynu, len tie dvojčudlíkové sú mi sympatické, nedovolia veľa špekulovať so zvukom a nechajú ťa venovať sa skôr hre ako krútiť stále poťáčikmi... :mrgreen: Ešte aj ten Okko je na thomannovi skladom, tak uvidím, ale skôr si asi počkám na nejaký bazar
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Všimnul jsem si, že na bazaru teď někdo nabízí Aphex Punch Factory, tu starší oranžovou verzi. V dobrém stavu kolem nějakých 2500 by to byl rozumný kup, je to optický kompresor a zajímavostí je vestavěný dibox.
Sám ho mám už dost let na akukytaru, dokonce jsem tehdy napsal recenzi na instrumentu - koukám teď, že trochu euforickou :), ale tehdy na mě fakt zapůsobil, první lepší comp, který jsem zkusil po předchozích Boss CS2 a 3, dvou dynaklonech a MXR Dyna a Supercompu.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ešte ma zaujímalo - keď nie je možnosť regulovať si attack (resp. release) na kompresoroch ako Dyna, Coca a pod. - tam je nastavený "optimálne" na pevno, alebo sa nejak priamo úmerne mení s pridávaním sensitivity/sustain/sing?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jen odhaduju (a třeba blbě), ale připadá mi, že u Aphexu a Okko jsou attack a release nějak automatizované. Každopádně mi ty poťáky nechybí, zvuk mi pocitově sedí ve všech polohách, nemám problém ani s el., ani s aku. Tenkrát u Dynacompu mi attack přišel nějaký zvláštní, tak jsem ho vyměnil za Supercomp a byl jsem rád, že si s náběhem můžu hnout podle sebe. Ale tohle je asi dost subjektivní.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ivan: už by to chtělo i nějaké reálné vyzkoušení kompresoru, je tolik nabídek v obchodě a vždy je možnost to bez udání důvodu do 30 dnů vrátit. Bazarové opět střelit za stejnou cenu dál. Nadneseně řečeno: zakryj si oči, vyber první z nich a zkoušej - stejně je to nejpoctivější než o tom jen spekulovat u monitoru.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

cherreda píše:Všimnul jsem si, že na bazaru teď někdo nabízí Aphex Punch Factory, tu starší oranžovou verzi. V dobrém stavu kolem nějakých 2500 by to byl rozumný kup, je to optický kompresor a zajímavostí je vestavěný dibox.
Sám ho mám už dost let na akukytaru, dokonce jsem tehdy napsal recenzi na instrumentu - koukám teď, že trochu euforickou :), ale tehdy na mě fakt zapůsobil, první lepší comp, který jsem zkusil po předchozích Boss CS2 a 3, dvou dynaklonech a MXR Dyna a Supercompu.
Ještě k Aphexu:
Starší česká recenze je zde.
Později ho překopali do nového a hnusného designu, který už se taky nevyrábí - ale střeva jsou prý stejná jako v původní oranžové verzi.

Ivan: A jinak jak píše Wikxzen, taky myslím, že plácání slámy na monitoru už jsi absolvoval vcelku dost. :wink:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

cherreda píše:Později ho překopali do nového a hnusného designu, který už se taky nevyrábí - ale střeva jsou prý stejná jako v původní oranžové verzi.
Ty mas neco proti StarTreku? 8)
A vy jste jeste nepochopili, ze Ivana prave nejvic bavi to teoreticke reseni?
Ivan

Příspěvek od Ivan »

wikxzen píše:Ivan: už by to chtělo i nějaké reálné vyzkoušení kompresoru, je tolik nabídek v obchodě a vždy je možnost to bez udání důvodu do 30 dnů vrátit. Bazarové opět střelit za stejnou cenu dál. Nadneseně řečeno: zakryj si oči, vyber první z nich a zkoušej - stejně je to nejpoctivější než o tom jen spekulovat u monitoru.
Okko je už pár dní objednán, len sa tým nepotrebujem pochváliť :wink:

plus nevidím nič zvláštne na tom, že ma zaujímajú relevantné fakty. pri tých nonsensoch, čo sa tu občas na HF riešia...

to Hyenik: od istej doby na tvoje príspevky nereagujem, skús aj ty na tie moje, dík
Naposledy upravil(a) Ivan dne 7.09.2016 13:03, celkem upraveno 1 x.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

No hurá.
Podle mě je Cocacompulator jedna z nejleších voleb vůbec a jestli tě ten neuspokojí, tak už pak budeš mít hodně těžké něco vybrat. :)
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Taky by moh mít rackovej kompresor pod pedálama, v plný palbě, to taky jde.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
noc33

Příspěvek od noc33 »

Plkáte celkem blbosti, nejdřív zkuste porozumět principu kompresoru a poté řešte věci jako:
cherreda píše:jsou attack a release nějak automatizované
Potenciometr je přeci jen proměnný odpor tak co chcete mít automatizované. Narozdíl od některých se Ivan ptá celkem k věci.
noc33

Příspěvek od noc33 »

cherreda píše: Dynacomp barví zvuk
Proč je uvnitř trimr...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

noc33 píše:Plkáte celkem blbosti, nejdřív zkuste porozumět principu kompresoru a poté řešte věci jako:
cherreda píše:jsou attack a release nějak automatizované
Potenciometr je přeci jen proměnný odpor tak co chcete mít automatizované. Narozdíl od některých se Ivan ptá celkem k věci.
Však jsem ohledně toho jako první napsal, že jen odhaduju a možná blbě - poučit se rád nechám, nepyšním se egem paviáního samce. :wink: Trošku přibrzdi v ponižujících poznámkách :wink: a kdyžtak nějak laicky napiš co a jak, mě to určitě zajímá. Je to teda tak jednoduché, že pokud attack a release poty krabka nemá, jsou vždycky pevné? Např. Cocacomp má hodně silný gain, takže nakopnutím vstupu lampáče se attack pocitově trošku mění, je to matoucí.
A doufám, že ne všechno, co tvrdím, jsou blbosti :), vždycky se snažím být objektivní a compů jsem v minulých letech porovnal vcelku dost na to, abych si udělal přehled typu "ten umí to a ten zas tohle".
noc33 píše:
cherreda píše: Dynacomp barví zvuk
Proč je uvnitř trimr...
Nevím o trimru, mea culpa - je to Attack nebo EQ? Měl jsem tehdy Dyna z druhé ruky bez manuálu a nikdy mě ani nenapadlo ho rozmontit, nenapájím baterkou. Prostě jsem ho zkusil s akustikou a přišlo solidní zklamání - jestli je to Attack, tak si samozřejmě zpětně můžu gratulovat ke zbytečnému intermezzu se Supercompem. :)
Pak jsem zkusil např. RMC FK-1, který má právě Attack uvnitř - byl jsem natěšený na skvělý boutiq, který sám wah guru Teese charakterizuje "The sound is clean and clear with a very low noise floor". A s akustikou opět pekelné zklamání - přidané středy, ubrané spodky, vyšší šum, přesně jako předchozí Dyna. To mě tehdy fakt nas... :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Ivan píše: to Hyenik: od istej doby na tvoje príspevky nereagujem, skús aj ty na tie moje, dík
perfekt, ja uz od davnej doby, ve své sebestřednosti a "dulezitosti" svých dotazu sis toho nevsiml?
Ani ten poslední příspěvek nebyl adresovaný tobě 8)
noc33

Příspěvek od noc33 »

cherreda píše:Trošku přibrzdi v ponižujících poznámkách
Ok, beru zpět, jen jsem chtěl trochu expresivně vybudit diskuzi. Trimrem se nastavuje vstupní citlivost, mají to tak všechny dynacompy.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

noc33 píše:Trimrem se nastavuje vstupní citlivost, mají to tak všechny dynacompy.
Aha. Nj, ovšem to nijak neřeší vlastnosti, které na Dyna potrápily mě. Tím "barví zvuk" mám na mysli přidané středy + ubrané spodky, ne nějaké přebuzení na vstupu, které má asi řešit ten trimr.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak jsem se stal majitelem putovního Hypergravity (o5 díky za prievan v penaženke šeredo ;)
Barva krabičky je moc pekna :)

PS: při prochazeni sve hromady efektu jsem zjistil ze tim padem mam asi redundantni Smrcka Comp (vylepseny Carl Martin), tolik kompresoru fakt neuzivim, takze kdyby mel někdo zajem...
torst

Příspěvek od torst »

že bych si koupil kompresor aby měl můj lampový aparát ještě lepší D Y N A M I K U ? ? ? :-E
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zajímaly by mě zkušenosti s tím Hypergravity. Podle promo videí je to málem superstroj, podle Ovnilab šumí. Ale jaká je realita?
BTW, já teď pedálový kompresor nepoužívám, jedu přes rackový DBX 166XS, který mám na insertu vstupu do mixu, tedy až za všemi svými efekty na konci řetězce. Je to v podstatě takový master kompresor aby kytara nečněla z mixu, spíše v nastavení limiter. Bonusem je noise gate, který utne šum, když nehraji. Ale to píšu jen jako takovou zajímavost, není to rozhodně doporučení. Uvědomuji si nezastupitelnost kompresoru na začátku řetězce, pakliže si to situace vyžaduje.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“