Jo, díky vám oběma, opravdu to odpovídá tomu kobylkovému (i podle videa), tak už alespoň nemusím zkoušet ...
Jak jsem se díval na to video, tak jsem tam zahlédl i dražší sestru téhle kytary a nevíte náhodou co to tam přepíná těmi malými přepínači jako přední a zadní ???
malé přepínače na téhle kytarce přepínají sériové a paralelní zapojení cívek v rámci jednoho snímače - humbucker má cívky standartně v sérii (= tlustý zvuk) a pokud má vývody - 4 žilový drát - můžeš cívky zapojit buď paralelně nebo rozepnout a používat jen jednu z nich, výsledek je podobný a dostaneš něco bližšího singl coilu
DoktorZ píše:malé přepínače na téhle kytarce přepínají sériové a paralelní zapojení cívek v rámci jednoho snímače - humbucker má cívky standartně v sérii (= tlustý zvuk) a pokud má vývody - 4 žilový drát - můžeš cívky zapojit buď paralelně nebo rozepnout a používat jen jednu z nich, výsledek je podobný a dostaneš něco bližšího singl coilu
Vybavil se mně názor Radima Hladíka, který jsem někde četl a tam napsal velkou pravdu, ke které se každý stejně dopracuje, že vyhlašuje válku hybridům. StratoLesPaul, není řešení.
účinné je jet hranou trsátka po motané struně (typicky ta nejtlustší) a většinou poznáš přejezd nad snímačem tak, že se změní zvuk (reaguje ti jakoby ta druhá poloviny struny než doteď). V jedné poloze se změní nad jedním snímačem, v druhé nad druhým
DoktorZ píše:malé přepínače na téhle kytarce přepínají sériové a paralelní zapojení cívek v rámci jednoho snímače - humbucker má cívky standartně v sérii (= tlustý zvuk) a pokud má vývody - 4 žilový drát - můžeš cívky zapojit buď paralelně nebo rozepnout a používat jen jednu z nich, výsledek je podobný a dostaneš něco bližšího singl coilu
Vybavil se mně názor Radima Hladíka, který jsem někde četl a tam napsal velkou pravdu, ke které se každý stejně dopracuje, že vyhlašuje válku hybridům. StratoLesPaul, není řešení.
Hlavně, že strat v mezipoloze má "humbuckery". Ale názor mu neberu. Na mojí hranatý třeba hraju v kombinaci, kdy má krkovej snímač cívky zapojený paralelně (na doprovody a vybrnkávání se mi ten zvuk hodně líbí - cinká to, ale ne tak hrozně navejškovaně jak strat nebo tele) a kobylkovej normálně sériově. Ostatní kombinace používám jen zřídka .
Hladík to přece myslel jinak. Že když na LP přidáte singl mezi HB a tremolo místo TOM, tak to nebude ani strat ani LP. Ne že získáte z jedné kytary dvě, ale naopak, nemáte ani jednu jak má být. Nebo strat se 2 HB také nikdy nabude ani strat ani LP atd. Rozšířit si možnosti přepínání snímačů na škodu není, pořád vám zůstává to dobré původní . Já s ním souhlasím. Pro mě je tohle problém třeba PRS, kde se vždy jen blíží oběma světům (LP-strat) . Třetí cesta totiž neexistuje. Jen slepé uličky. Promiň, Kinxi
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Jo takhle . Ale ať si klidně dá někdo TOM na strata nebo dvouzvratný tremolo na Les Paula. Tyhle úpravy se projeví i na výsledným zvuku a ten zvuk může právě dotyčnej hledat... takže, proč ne . Ale abych se přiznal, mě se tyhle úpravy po stránce designu moc nelíbí .
Jediný, co se mi příčí, je TOM na (super)stratech. To vypadá fakt hrozně. FR na LP mě irituje podstatně méně.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
...zase melu o bazaru, ale jen, že je zajímavý, jak jsem se tady minule rozplýval nad gibson the paul z roku 1979 za šestnáct, tak teď ho někdo dává na bazaru za skoro padesát tisíc...tststssss.
Když ho ma, muze ho nabízet za co chce. Koupi ho jen blazen. A nebo prognostik, který vi, ze jen otázka casu, kdy se bude za tuhle sumu prodávat. K
Ja bych sel do regulernich LP kolem 70 radsi
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Na ebay se ceny za "The Paul" střídají v rozmezí 18k-24k Kč a pak druhá skupina "The Paul" mezi 50k-69k Kč. Rozdíly jsem nezjišťoval, na pohled to vypadá stejně.
Ta cena s časem jen poroste, nástroje ze 70. let a starší (asi kromě překutilovaných Jolan) tu hodnotu pro sběratele prostě mají.
Co třeba takové starší Melody Makery - pochybuji že jsou o tolik lepší než ty současné (aktuálně 10-12 tisíc bazar), a přitom tuhle na hudebním bazaru byl ročník 59 za nějakých 80 klacků
ten The Paul na bazaru je z ty levnejsi skupiny, tj podobny LP Firebrand (coz je takovy jakoby predchudce faded serie z doby norlinu). Imho nekdo koupil toho za 16 a ted ho zkousi otocit
jeste navic je dost dojebany. pro me je to takove historicke studio faded
krade píše:ty voe, teď mi utekl na bazaru gibson the paul z roku 1979 za 16 000. kdo znáte, tak víte, že je to důvod k pláči. tuhle kytaru miluju. no, něco o tom vypovídá, že 10 minut po uveřejnění inzerátu jsem byl třetí v pořadí... ty, kdos jí koupil, ať ti hraje...jsi kua klikař
to by mohla být ta samá kytara kterou někdo obratem prodává s velice zajímavým ziskem