Prasklý hmatník

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
KRUTON_Rama

Re: Prasklý hmatník

Příspěvek od KRUTON_Rama »

Ano, takto jsem nad tím také přemýšlel. Jen jsem chtěl vědět zda s takovou vadou má někdo zkušenosti a jestli se dá případné dalšímu praskání zamezit správnou péčí o hmatník, nebo jestli je to na opravu.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Nesetkal jsem se s tím, ale co jsem četl kdysi dávno někde na zahraničních fórech, tak se to stává a lidi to nakonec neřeší, pokud to není v záruce. Když se o krk budeš starat, o nic s tím nebudeš mlátit, nenecháš ho vyschnout , nebudeš ho vystavovat velkým a prudkým teplotním rozdílům a čas od času ho naolejuješ, tak není nad čím zoufat. Myslím že to bude hlavně jen estetická vada a na zvuk a feeling to nebude mít vliv. Podle mě to takhle vydrží roky, né-li desetiletí :). Každopádně koupit to za 24k, teď mít ty prachy z5 a možnost koupit jí o 10k levněji tak do toho jdu :lol:.
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
starypard

Příspěvek od starypard »

KRUTON_Rama píše:Ano, takto jsem nad tím také přemýšlel. Jen jsem chtěl vědět zda s takovou vadou má někdo zkušenosti a jestli se dá případné dalšímu praskání zamezit správnou péčí o hmatník, nebo jestli je to na opravu.
Zalít lepidlem, zapatlat olejem .... a zapomenout na to.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Čau, hrál jsem na konzervatoři na kytaru, která měla prasklej hmatník. O hmatník jsem se celý dva roky, co jsem jí měl půjčenou, staral (při výměne strun opetrně čistil a napouštěl olejem, aby hmatník nesesychal a prasklina se nezvětšovala). Šla cca přes pět prežců v okolí 7 pražce, v nejširším místě cca 0.5 mm široká. Za celou tu dobu se to nehlo a ničemu to nevadilo. Ale kdybych tu kytaru dával přepražcovat (být její majitel), nechám to kytaráře nějak pořešit a zafixovat ;). Tuším, že hmatník byl ebenovej.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“