Já tam žádné "stínění" nevidím. Akorát takový černý proužek na těle konektoru, ale to nemůže mít žádný funkční význam. Je to prostě jen takto vyrobené.
Jinak určitě bys neměl napájet efekty v signálovém řetězci někoho jiného, kde je v signálové cestě jiný nástroj a jiný aparát. To pak asi bručet bude, bo zemní smyčky.
A také není nikde řečeno, že toto napájení z Boss krabičky bude dobře fungovat s jakoukoliv jinou krabičkou obecně. Právě z toho důvodu se používají multizdroje s galvanicky oddělenými výstupy. Pro každou krabičku samostatný zdroj. V některých případech to napájení z jednoho zdroje použít lze (ideálně krabičky v PB hned vedle sebe co do smyslu signálové cesty), ale jindy to prostě musíš vyřešit jinak.
Kontrolní dotaz: kde v signálové cestě máš zapojen NS-2 a kde ladičku? Pokud je NS-2 třeba ve smyčce aparátu a ladička na začátku signálové cesty hned za kytarou, už by mohl být problém se zemníma smyčkama.
BOSS NS-2
Pravidla fóra
Re: BOSS NS-2
Tak v tom případě nechápu proč to boss nabízí to napíjení další krabičky. A kvůli tomu abych napájel ladičku a bosse si nebudu kupovat nějakej multizdroj. Jinak ten černý proužek je jedinej s čim se lišil od jinýho adaptéru, kterej dával taky 9v a 200mA. U jinejch adaptérů jsem to ani neviděl, že by tam ten proužek měli. Tak nevim jestli to na to má vliv. Jinak signál mi leze následovně:
kytara - input ladičky, output ladičky - input ns2, outpust ns2 - aparát.
kytara - input ladičky, output ladičky - input ns2, outpust ns2 - aparát.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To zapojení se zdá být OK, ale jak říkám, napájení více krabiček z jednoho zdroje někdy fungovat může (u mě např. z jednoho vývodu multizdroje napájím do DC vstupu pedál AMT F1 a z jeho DC OUT dva pedály od TCE), ale někdy také nemusí. Je to jen o tom, jak si ty krabičky navzájem "sednou" a na dalších vnějších okolnostech.
Prostě máš jednu možnost navíc, jak napájet, ale ne vždy ji můžeš s úspěchem použít.
Prostě máš jednu možnost navíc, jak napájet, ale ne vždy ji můžeš s úspěchem použít.
NS2 není tak sprostý gate, jak si často lidi myslí a nejlíp funguje ve čtyřkabelovém zapojení - tak z něj dostaneš maximum. V ostatních jednodušších zapojeních se chová hůř. Ostatně platí to i pro některé jiné gaty.

Co se týká odbočky DC 9V out, tak pár krabek Boss to má a beru to spíš jako bonus (TU2/3, LS2, GE7...). Z LS2 si v pdb napájím TC polytune a je to ok. Ale realita je bohužel taková, jakou Ti popsal Hendrek. Mně si v pdb spolu nesedly z jednoho multizdroje Zoom A2 vs. Fishman Aura - pískalo to a musel jsem Auru dát na samostatný adaptér. Tohle propojování je vždycky trošku loterie, nenaděláš nic, s jinou ladičkou by si NS2 mohl sednout bez toho binčusu.
Apropó, bylo by možná dobré napsat co to je za ladičku?
Každá praktická informace je dobrá. Třeba kdybys pořídil přímo Boss TU2/3, tak by to bylo ok.

Co se týká odbočky DC 9V out, tak pár krabek Boss to má a beru to spíš jako bonus (TU2/3, LS2, GE7...). Z LS2 si v pdb napájím TC polytune a je to ok. Ale realita je bohužel taková, jakou Ti popsal Hendrek. Mně si v pdb spolu nesedly z jednoho multizdroje Zoom A2 vs. Fishman Aura - pískalo to a musel jsem Auru dát na samostatný adaptér. Tohle propojování je vždycky trošku loterie, nenaděláš nic, s jinou ladičkou by si NS2 mohl sednout bez toho binčusu.
Apropó, bylo by možná dobré napsat co to je za ladičku?
| Cruel YT | Cruel sptf
No vlastně ono to s tou ladičkou fungovalo líp, než když jsem ze zvědavosti zkusil z jednoho adaptéru napájet dvě ns2. Ladička je ibanez lu10. Jinak co se týče toho zapojení, tak já s tim laboroval a pro mě nejlíp funguje jenom před aparát. Nebo spíš funguje stejně jako x pattern, ale nepotřebuju na to další dva kabely.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120