jbiker píše:
Tak promiň. Přiznám se, že "úzká menzura v ořechu" a "'velký oblouk krku" v souvislosti se specifickým nástrojem v tomto vlákně, u mě vzbudily určité podezření.
No ono šlo o to, že jsem zvažovala pořídit kytaru na zakázku a ano. Výrobce píše, že Grand Nylon je kombinace ergonomie kytar s kovovými strunami a zvukem klasických kytar. Takže, ano - můj příspěvek je tak trochu "navíc" pro ty, kteří se v kytarách vyznají. Nicméně: pokud si tohle přečte laik a nebo někdo jako já, kdo se ne tak úplně dobře orientuje ve značkách kytar pak podle mého názoru nebude úplně dobře chápat, že na klasické hraní není Grand Nylon vhodná i když se tak defakto tváří. A tenhle poznatek jsem nenašla ani tady na fóru a proto mi připadalo vhodné ho do vlákna FURCH doplnit.
Co se týče nákupu v Thomann.de... Jela jsem do všech svých obchodů, kde běžně nakupuji hudební nástroje a požádala o možnost si vyzkoušet alespoň typově určité kytary. Bohužel jsem se v cenové kategorii kolem 40 tisíc setkala s téměř nulovým výběrem, jediná možnost byla si kytaru objednat. A to mi jak jistě chápete celkem dělalo problém. U českých výrobců a jejich výrobků na zakázku je to ještě o mnoho složitější. Z lidí, kteří mají zakázkové kytary neznám nikoho a tedy možnost si kytaru osahat v nějaké rozumně dohledné době byla nulová. Ale i tak jsem si říkala, že zakázková kytara bude něco, co je asi rozumná volba. A pořád jsem byla připravená se pustit do telefonování a domlouvání schůzek a navštěvování dílen.
A ten Thomann.de? Vlastně jsem si původně jen jela osahat značky a zjistit, jak zní celomasivní kytary s výřezem. Jenže jsem tam narazila na kytaru, která si mě sama k sobě zavolala a tak ji mám doma a jsem za ni ráda.
Ale, abych tedy tohle vlákno nespamovala jen svými výlevy. Vlastně by mě také docela zajímalo, kteří konkrétní výrobci jsou schopni ty kytary vyrobit opravdu v termínu, jak se se kterým z nich dá domluvit, jak jsou spolehliví a pokud má někdo zakázkovou mistrovskou kytaru, jak se k ní dostal atd.