jolana strat H-H v.č 3541

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
ozi

jolana strat H-H v.č 3541

Příspěvek od ozi »

Poté, co jsem na foru navrhl, aby Jolana měla vlastní "chlívek" , neboť jsem se ztrácel v množství nabídek ke koupi těchto kytar, jsem byl označen za kytarového "rasistu".
Pro mne nic nového, kdo mě zná, ví že jsem hrál na všechny značky a zůstal věrný pouze
3- Fender stratocaster , Gibson LP a Gibson SG.
Na všech těch ostatních mě vždycky něco nehrálo- Jackson, Ibanez, G@L, Gretsch.....většinou "barva zvuku", možná jsem jenom neměl to štěstí dostat se k jejich špičkovým nástrojům. Takže asi "colour-zvukový rasismus". K tomu se dá vcelku i přihlásit.
Znám spoustu takových, kteří na prznítcích různých typů stompboxů se sluchátky na uších dělají dnešní "hudební vědu" na iPADy.
Tudy ale cesta nikdy nevedla. Pro mě je zvuk kytary vždycky "oblouk" mezi dřevem kytary, koncovou nikoliv předzesilovačovou lampou, pružinovým reverbem, reprákem a opět strunami kytary. Někdo tomu říká vyšší harmonické. A ty musí jít vzduchem i k posluchači v dostatečné dávce (nejlépe tolik, kolik toho snesu u boxu sám).

No, z čeho mě ale někdo nemůže podezřívat-wikzene- tak z toho že nemám rán Jolanu. Moje první basovka -tmavě červenočerná se strunama omotanýma zeleným silonem - byla Jolana. Moje první pololubovka bylo Tornádo. A jediná kytara, která mě nikdy neopustila je Jolana Strat předělaná podle mojí představy skorodokonalého zvuku. Nezbavil jsem se jí možná i proto, že neměla nikdy takovou cenu, aby stálo za to ji prodat. :D
Po opravě kytarářem-srovnání krku, pražců, výměně potenciometrů, osazení P90tkou u kobylky mi slouží více jak 16 let. A velmi dobře. Nikomu nevadí,když občas spadne, kupodivu ani jí samotné. možná trochu neladí od 6tého pražce výš, ale když hraju Kaťáky a ZZtop tak to stejně zvládneme na těch prvních 5ti. Zvuk má vcelku vyvážený, žádné suky, sustain do 7. pražce vcelku ujde. No a když se s ní po vystoupení trochu zamává nebo opatrně hodí o zem - naštěstí těch vystoupení zase tolik není - nic se neděje.
Takže jolanité - dále shánějte své oblíbené kytary- a bojujte za vlastní chlívek.
Kdyby mi někdo poradil, jak sem sosnout obrázek mé AngiJoli, tak to udělám
fender+gibson, tercium non datur
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: jolana strat H-H v.č 3541

Příspěvek od rotten77 »

Upřímně, trochu jsem váhal se schválením tohoto příspěvku. V části "Recenze Vaší výbavy" bych očekával nějaké hodnotné recenze, místo toho zde píšeš nějaké úvahy, stěžuješ si na přístup wikzena a recenze je tak jenom na konci příspěvku a to ještě dost chabá. Vlastně ani není jasné, jak to hraje, žádná ukázka, ... Čekal bych trochu víc...
Naposledy upravil(a) Nero dne 20.06.2017 18:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do diskuzní sekce, toto opravdu není recenze.
ozi

Příspěvek od ozi »

popravdě , máš asi pravdu :-).
ale Jolany si zaslouží víc prostoru. George drží na ikonické fotce v ruce Jolanu ve svých 16-17 letech.
Mě bylo 14.
Obrázek jsem nedokázal vložit , kde jsem ji koupil už nevím, wikzenovi jsem poslal slíbenou fotku s věnováním na bazar, nebral jsem to jako recenzi ale spíš jako článek.
Tak ať to hraje , fotí a programuje. Ozi
fender+gibson, tercium non datur
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Já jsem tu fotku neviděl. A odkaz na bazar v SZ jsi nepřiložil.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“