Zlozvyky na kytaře

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Stanley píše:A je to tu zas :roll:
Stanley píše:Opět musím zdůraznit, že to není ideální. To že to dělal strejda Hendrix neznamená, že je to dobře. On byl neskutečnej talent a i přes ty prasárny co dělal se naučil hrát jak bůh. Jak chcete takhle hrát trylky? Jak chcete tapovat? Řekl bych, že se zbělenejma kloubama a překrvenejma konečkama prstů asi dost těžko. Čim dýl to budete dělat, tim hůř se toho pak budete zbavovat. Pak až v technice a rychlosti pokročíte, tak zapláčete, pánové :evil:
Jasný hele já to nedělám vždycky, jako nevim jak bych s tim ani hrál trilky nebo taping, to snad ani nejde. Jen sem chtěl říct, že občas to prostě dělám, že použiju jeden prst místo dvou, a nepřipadá mi že by mě to omezovalo...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Trao píše:
Nero píše:Věř mi, mluvím z vlastní zkušenosti. Taky jsem si často číkal, když jsem začínal, že to a to je jedno, že se mi tak hraje dobře, ale později jsem přišel, že mě z něčeho začíná bolet ruka, že kvůli tomu něco nezahraju. A přeučovat se až když zjistíš, že něco děláš špatně, to už je pozdě...
Zas tak bych to nehrotil, hraješ přece dál, ne?
Vždycky se něco dá přeučit, s většíma nebo menšíma obtížema (pokud jde jen o hru a ne o trvalé poškození těla)
A fakt je, že některý věci se prostě člověk MUSÍ přeučit až ve chvíli, kdy mu začnou překážet (nebo bude nadávat a hledat důvody proč jsou ostatní lepší než on)
Tak samozřejmě... Ted už mám vše přeučeno a hraju si co chci (no, na co mám :wink: ) U mě nešlo ani tak o technické problémy, jako spíš ty zdravotní. Jednu dobu jsem měl více méně permanentně v háji šlachy... Ale naštěstí je to už v pohodě...

Ano, vše se dá někdy přeučit, ale stojí to dost námahy. Fakt je lepší se vše naučit co nejlíp to jde, ikdyž to je těžší...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stanley píše:Opět musím zdůraznit, že to není ideální. To že to dělal strejda Hendrix neznamená, že je to dobře. On byl neskutečnej talent a i přes ty prasárny co dělal se naučil hrát jak bůh. Jak chcete takhle hrát trylky? Jak chcete tapovat? Řekl bych, že se zbělenejma kloubama a překrvenejma konečkama prstů asi dost těžko. Čim dýl to budete dělat, tim hůř se toho pak budete zbavovat. Pak až v technice a rychlosti pokročíte, tak zapláčete, pánové :evil:
Souhlas... Že něco hrál Jimi, neznamená, že je to dobře... Hrál jako prase, měl talent a znělo to dobře. Ale kdyby se dožil víc jak 27 let, možná by časem poznal, že měl prsty šetřit víc...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

mě osobně to k podlamování nikdy netáhlo. Sice se mi ten pst teď občas podlomí, ale většinou jde o něco težkého a stává se to výjmečně.
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

rasomaso píše:
Jasný hele já to nedělám vždycky, jako nevim jak bych s tim ani hrál trilky nebo taping, to snad ani nejde. Jen sem chtěl říct, že občas to prostě dělám, že použiju jeden prst místo dvou, a nepřipadá mi že by mě to omezovalo...
Hádej jaké mam PS ID: MacaFCB někdy zahrajem....

když na to tak nadáváte tak ja se to skusím přeučit ale bude to asik dost velký nezvyk :lol: podlamuju pouze malíček při power akordech a ještě čas odčasu podlomím prst při tom když máš na jednom pražci chytit dvě struny najednou,třeba struny E,A a jak tohle hrajete vy? :wink:
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

tak sem to včil skušal hrat třema prstama a je to docela složíte se adaptovat sem zas skoro uplně na začátku :lol: ale zas lepší se to učit teď než potom že? :lol:
Ramms+ein 4ever!!!
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Alcarmo píše:mě osobně to k podlamování nikdy netáhlo. Sice se mi ten pst teď občas podlomí, ale většinou jde o něco težkého a stává se to výjmečně.
Mě se taky občas podlomí prsteníček v rychlejch skáčkovejch riffech na basu. Ale jen v jedný poloze a v jedný písničce, snažím se to doma odnaučit, nikdy předtim jsem to nedělal, zkusím to vyřešit tak, že dám basu výš, protože když to samý hraju o kvartu níž, tak to už nedělám :?
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 14.11.2011 15:16, celkem upraveno 1 x.
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

r0nn!e píše:Jak mam třebas nacpat dva prsty pod sebe (malíček & prsteníček) na 17 pražec.... to bude hodinářská práce že? :P
na to sem se taky chtěl zeptat podle mě už to musíš hraát 2 ma prstama
Ramms+ein 4ever!!!
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

MacaFCB píše:
r0nn!e píše:Jak mam třebas nacpat dva prsty pod sebe (malíček & prsteníček) na 17 pražec.... to bude hodinářská práce že? :P
na to sem se taky chtěl zeptat podle mě už to musíš hrát 2 ma prstama
ale je to maras se to přeučit dřív sem daval od rammstein du hast v poho a teď to vubec nejde sem tam se těma prstama na pražec ani netrefím, rychlé písničky prostě takhle nedavam ale pomalejší jo.
Ramms+ein 4ever!!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

to jsou situace, kde se už prostě s dvěma prstama nevejdeš :-)

taky je rozdíl mezi podlamováním a malým barré, že
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

ale už to docela jde dneska skočím do hudebnin se poptat jestli tam májí už tu ibanězu a ještě se tam zajdu poptat na tu kytarovou školu přemýšlím že bych tam 1 týdně docházel. Je to Yamaha škola prý je dobrá tak uvidíme a tam mě snad ty zlozvyky odnaučí 8)
viz na http://yamahaskola.cz
Ramms+ein 4ever!!!
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

To jako hraješ power chordy na 17-tym pražci? Poskládat se tam jako daj, já s tim problém nemam, ale proč? Hoď si to do jinačí polohy, na vyšší strunu níž na hmatník...bude to i líp znít. Takhle vysoko na hmatníku stejně powery zní už blbě. :)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Já to taky chtěl napsat,ale byl jsem línej :wink:
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

sorry za OT ale prostě to tu musím napsat!!! Už mám Ibanez RG321 v metalízové barvě!!!! nádherně to hraje:-) i na tom usranym 10 w kombu ale zase na tom Voxu to bude uplně jiny:-)
Ramms+ein 4ever!!!
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Gratuluju !!!
Tak už sme tady na foru 2 co maj modrou, joo :D
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

jako asi nejluksusnější barva ta černaá je na nic hned se ošoupe 8) ještě ten VOX
Ramms+ein 4ever!!!
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

nesouhlas. Mám jí rok a půl a barva je stále stejná. Ale musí se dávat pozor na nehty, protože povrch je měkej a tu barvu tak samozřejmě odloupneš.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

Saul píše:nesouhlas. Mám jí rok a půl a barva je stále stejná. Ale musí se dávat pozor na nehty, protože povrch je měkej a tu barvu tak samozřejmě odloupneš.
tak to si asi jediný 8) asi umíš hrat :wink:
Ramms+ein 4ever!!!
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 14.11.2011 16:07, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“