Jasný hele já to nedělám vždycky, jako nevim jak bych s tim ani hrál trilky nebo taping, to snad ani nejde. Jen sem chtěl říct, že občas to prostě dělám, že použiju jeden prst místo dvou, a nepřipadá mi že by mě to omezovalo...Stanley píše:A je to tu zas
Stanley píše:Opět musím zdůraznit, že to není ideální. To že to dělal strejda Hendrix neznamená, že je to dobře. On byl neskutečnej talent a i přes ty prasárny co dělal se naučil hrát jak bůh. Jak chcete takhle hrát trylky? Jak chcete tapovat? Řekl bych, že se zbělenejma kloubama a překrvenejma konečkama prstů asi dost těžko. Čim dýl to budete dělat, tim hůř se toho pak budete zbavovat. Pak až v technice a rychlosti pokročíte, tak zapláčete, pánové![]()
Zlozvyky na kytaře
Pravidla fóra
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak samozřejmě... Ted už mám vše přeučeno a hraju si co chci (no, na co mámTrao píše:Zas tak bych to nehrotil, hraješ přece dál, ne?Nero píše:Věř mi, mluvím z vlastní zkušenosti. Taky jsem si často číkal, když jsem začínal, že to a to je jedno, že se mi tak hraje dobře, ale později jsem přišel, že mě z něčeho začíná bolet ruka, že kvůli tomu něco nezahraju. A přeučovat se až když zjistíš, že něco děláš špatně, to už je pozdě...
Vždycky se něco dá přeučit, s většíma nebo menšíma obtížema (pokud jde jen o hru a ne o trvalé poškození těla)
A fakt je, že některý věci se prostě člověk MUSÍ přeučit až ve chvíli, kdy mu začnou překážet (nebo bude nadávat a hledat důvody proč jsou ostatní lepší než on)
Ano, vše se dá někdy přeučit, ale stojí to dost námahy. Fakt je lepší se vše naučit co nejlíp to jde, ikdyž to je těžší...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Souhlas... Že něco hrál Jimi, neznamená, že je to dobře... Hrál jako prase, měl talent a znělo to dobře. Ale kdyby se dožil víc jak 27 let, možná by časem poznal, že měl prsty šetřit víc...Stanley píše:A je to tu zas
Stanley píše:Opět musím zdůraznit, že to není ideální. To že to dělal strejda Hendrix neznamená, že je to dobře. On byl neskutečnej talent a i přes ty prasárny co dělal se naučil hrát jak bůh. Jak chcete takhle hrát trylky? Jak chcete tapovat? Řekl bych, že se zbělenejma kloubama a překrvenejma konečkama prstů asi dost těžko. Čim dýl to budete dělat, tim hůř se toho pak budete zbavovat. Pak až v technice a rychlosti pokročíte, tak zapláčete, pánové![]()
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- MacaFCB
- Kontaktovat uživatele:
Hádej jaké mam PS ID: MacaFCB někdy zahrajem....rasomaso píše:Jasný hele já to nedělám vždycky, jako nevim jak bych s tim ani hrál trilky nebo taping, to snad ani nejde. Jen sem chtěl říct, že občas to prostě dělám, že použiju jeden prst místo dvou, a nepřipadá mi že by mě to omezovalo...Stanley píše:A je to tu zas
když na to tak nadáváte tak ja se to skusím přeučit ale bude to asik dost velký nezvyk
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Ramms+ein 4ever!!!
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Mě se taky občas podlomí prsteníček v rychlejch skáčkovejch riffech na basu. Ale jen v jedný poloze a v jedný písničce, snažím se to doma odnaučit, nikdy předtim jsem to nedělal, zkusím to vyřešit tak, že dám basu výš, protože když to samý hraju o kvartu níž, tak to už nedělámAlcarmo píše:mě osobně to k podlamování nikdy netáhlo. Sice se mi ten pst teď občas podlomí, ale většinou jde o něco težkého a stává se to výjmečně.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
- MacaFCB
- Kontaktovat uživatele:
na to sem se taky chtěl zeptat podle mě už to musíš hraát 2 ma prstamar0nn!e píše:Jak mam třebas nacpat dva prsty pod sebe (malíček & prsteníček) na 17 pražec.... to bude hodinářská práce že?
Ramms+ein 4ever!!!
Ramms+ein 4ever!!!
- MacaFCB
- Kontaktovat uživatele:
ale je to maras se to přeučit dřív sem daval od rammstein du hast v poho a teď to vubec nejde sem tam se těma prstama na pražec ani netrefím, rychlé písničky prostě takhle nedavam ale pomalejší jo.MacaFCB píše:na to sem se taky chtěl zeptat podle mě už to musíš hrát 2 ma prstamar0nn!e píše:Jak mam třebas nacpat dva prsty pod sebe (malíček & prsteníček) na 17 pražec.... to bude hodinářská práce že?
Ramms+ein 4ever!!!
Ramms+ein 4ever!!!
- MacaFCB
- Kontaktovat uživatele:
ale už to docela jde dneska skočím do hudebnin se poptat jestli tam májí už tu ibanězu a ještě se tam zajdu poptat na tu kytarovou školu přemýšlím že bych tam 1 týdně docházel. Je to Yamaha škola prý je dobrá tak uvidíme a tam mě snad ty zlozvyky odnaučí 
viz na http://yamahaskola.cz
viz na http://yamahaskola.cz
Ramms+ein 4ever!!!
Ramms+ein 4ever!!!
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
To jako hraješ power chordy na 17-tym pražci? Poskládat se tam jako daj, já s tim problém nemam, ale proč? Hoď si to do jinačí polohy, na vyšší strunu níž na hmatník...bude to i líp znít. Takhle vysoko na hmatníku stejně powery zní už blbě.r0nn!e píše:Jak mam třebas nacpat dva prsty pod sebe (malíček & prsteníček) na 17 pražec.... to bude hodinářská práce že?
Basuju: Jackson C20
- MacaFCB
- Kontaktovat uživatele:
sorry za OT ale prostě to tu musím napsat!!! Už mám Ibanez RG321 v metalízové barvě!!!! nádherně to hraje:-) i na tom usranym 10 w kombu ale zase na tom Voxu to bude uplně jiny:-)
Ramms+ein 4ever!!!
Ramms+ein 4ever!!!
- MacaFCB
- Kontaktovat uživatele:
tak to si asi jedinýSaul píše:nesouhlas. Mám jí rok a půl a barva je stále stejná. Ale musí se dávat pozor na nehty, protože povrch je měkej a tu barvu tak samozřejmě odloupneš.
Ramms+ein 4ever!!!
Ramms+ein 4ever!!!