No, měl bys z toho dostat typickej zvuk precisiona i jazz basse, tu stejnou akorát v jiné barvě sem slyšel hrát na svůj aparát a porovnával sem to se svým mexickým Fenderem, a znělo to docela slušně, za ty peníze si myslím že dobry. Záleží co hledáš za zvuk, dostaneš z toho v podstatě cokoliv a hodně punk-rockovejch basáků použivá precision basy, ale zkus ju vybrat z víc kusů. Jo a má tenčí krk než obyčejnej precision.
Je to jednoduché basa základní konstrukce. Nikdy nebude asi hrát tak jak originální fender už jen kvůli jinému dřevu, ale hrát bude obstojně určitě. Teď jde o to jestli hledáš basu, se kterou třeba vydržíš už tady 6-7 let nebo ji budeš za rok dva zase měnit. Protože u této se to dá tak trochu předpokládat. Člověk jak roste zkušenostmi tak hledá lepší a lepší. Takže pokud hledáš něco na delší dobu tak bych asi trochu přišetřil a kouknul se třeba na bazar.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
....mal som Prcka ale Special V r.v. 2000 s dvomi JB singlami bola to zaujímavá basa aj zo slap switchom.....ktorý po prepnutí pridal viac bright-u.....tá basa bola fajn strčila do vrecka hociaké mexiko.....tento čo chceš Ty môže byť zaujímavý kôli kombinácii snímačov split a single coil.....tiež sa tam prejavý o niečo hrubší krk ak je z poctivého javorového dreva.....a k telu ja som mal telo ešte z jelšového dreva ale tieto čo majú telo z agathisu.....sú oničom fakt sa za ne neoplatí vyhadzovať prachy.....nová rada Classic Vibe je oveľa lepšia ale aj drahšia.....momentálne najlacnejšie za ktoré sa oplatí dať prachy sú Cort-y ideálne nie z agathisovým drevom a potom Epiphone Embassy Standard....
Pročetl jsem na ten typ baskytary spoustu názorů a tak, 2 roky hraju na kytaru, a chci přestoupit na basu a připadá mi Squier jako nejlepší nápad, jen si nejsem jistej jestli je dobrý kupovat přes net z bazaru... Kamenný obchod v okolí neni ( pouze ve větších městech ) a jako neznalec bych potřeboval poradit jestli to neni riziko objednat jí přes net....
Samozřejmě nákup bazar přes internet je vždy trochu sázka do loterie. Vždycky je výhodnější i zajet do většího města a vyzkoušet co se dá, pak máš větší jistotu, většinou Ti personál i poradí. I já takhle cestuji i do Prahy a nemám to úplně blízko.
K těm baskytarám, ten první PB Artist. Srovnej si, jestli Ti ten design bude v příštích dvou ne-li třech letech vyhovovat. Celkově vypadá dobře a s tím upgrade co má pak jistě už bude za něco stát. Avšak nelíbí se mi tam nad tím plastovým krytem tam je něco, vypadá to snad jako suk a to by mohl být problém.
Určitě díky za komentář/názor... Asi budu vyčkávat, objedu kamenný obchody a uvidím čím se ještě nechám unést Každopádně budu furt vstřebávat poznatky o basách jako takových, přece jenom basám rozumím povrchně...
Oživuju téma, po letech.Tak sem si to ze srandy pořídil, z druhý ruky nadruhou. Bylo to špinavý, rezavý, rozštelovaný a opuštěný a nechtěný. No jo, trochu sem to utřel, pošroubovákoval, zahrál, a dumal. Ono to totiž prolezlo kapelou s vytavenym kytaristou a opravdu punkovy bubeníkem jako první točený odpo po práci do krku. Okamžitě to vyšouplo mýho fendrjaponce na číslo tři na lavičku náhradníků. To neni žádnej papírák, nechybí mu hutnost a průraznost. A pod Tokaiem se houpá židle šampióna základní sestavy. Je možný, toto? Sou tam dokoplý starý DiMarzia, v tom Squieru, že by to ďálo tohle? No tělo to má slabý, tenký, v roce 2000 v Squieru šetřili, asi lípa. Mechaniky model maketa mechniky, ale držej. Poťáky maj svoje odpoťákovaný. Samice ale luxus a držák, to mě překvapilo. Posunul sem si na původní Squier PB Standard názor. Ten jsem měl ovlivěnej nevydařenou koupí jinýho bazáru, stejnej model Squieru, jen rok 2006, kterej měl strženej krk, a vrátil sem to, to bylo na dekoraci akorát. Vlastně ten můj Tokai je takový SX jedničkový řady svý doby, a japonskej Fender PB vlastně v tomhle pojetí něco jako mexiko dneška. Překvapila mě ta basa, musim uznat. Mám o čem přemejšlet. Každopádně kytara se nechá posoudit jedině v zvuku kapely, jestli to na to je, nebo neni, se mi ukazuje jako kritickej poznatek.
A kde je to vyrobený? V Indonésii to IMHO docela umí, nejhorší zkušenost mám s Koreou.
EDIT: Koukl jsem do UG, a bude to asi ta Indonésie, píšeš tam o tom. Tak to gratuluju a tiše závidím. Kámoška má indonéskýho Skvéra JB přibližně z té doby a hraje to jak čert
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf) Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.