Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od bubucci »

SUK píše:bubucci: to bych skoro rekl, ze kemper je spis na to zivy hrani, kdy vetsinou neni cas hodinu hledat, jak umistit jakej aparat, kam dat mikrofon, jak si ho nastavit. Ale ... treba jsem jen staromodni divnej clovek, co ve studiu travi hledanim a mikrofonovanim jednoho repraku klidne i 2 hodiny a pro jistotu nahrava i DI a na koncerte mrskne mic na obvykly misto (do poloviny mezi zavesem a stredem) a jede se.

A nazivo ten aparat a mikrofon muzes v pohode odsimulovat, nepotrebujes tam realnou bednu - vlastne je spis na skodu, protoze dela akorat kraval, plete se a zabira cas ;)
Na pódiu jsem vždycky nachystaný dřív než bubeník, takže v tom problém nevidím, je to jenom o přípravě. Pokud si se sebou bereš i FRFR Monitor (pokud nejedeš in-ear a chceš mít konzistentní zvuk), tak jsi skoro na tom stejném "footprintu'' jako s 4x12 boxem. To zvučení boxu je imho to samé, vychytáš si to a más o starost míň.
4) Co krabičky? Já mám třeba dvě zkreslení - overdrive s boostem + dva typy distortionu a všechno to spolu nějak kombinuju. Na Kemperu bych si musel vytvořit 10 profilů s kombinacemi, které používám? Co pak krabičky za zkreslením - jsou vázané na profil?
Jde to řešit přes midi footswitch pomocí CC. Známý má udělaný custom footswich, na kterém si ovládá i master volume kempera a aux vstup z mixu zbytku kapely.
6) Poruchovost - když se mi pokazí něco z mého řetězce, dokážu koncert i tak odehrát. Aparát si půjčím a bez krabičky se obejdu. Co Kemper? Kupovat si dva, pro případ poruchy není zrovna finančně snesitelné :-)
Měl jsem půjčený Kemper head a uvnitř něco hrkalo, takže to ve mě moc důvěry nezbuzovalo, stejně jako celá konstrukce, potažmo design.
EDIT:
[quote="FadeJá to sem dával jen jako ukázku, že na to hraje a hned se tady poznává kvalita zvuku z 15 s dlouhého videa natáčeného mobilem :D Sorry, ale tohle mi podporuje trošku právě můj postoj k věci a připadá mi, že ses s tím nakonec oháněl vlastně ty :)[/quote]
Ja to neberu jako bernou minci, ale z reálného života, kdy jsem slyšel např. Hladíka a ten zvuk prostě dobrý neměl...jasně asi měl špatný profil :D Holt asi jsem na zvuk náročnější než běžný posluchač :?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

bubucci píše:
4) Co krabičky? Já mám třeba dvě zkreslení - overdrive s boostem + dva typy distortionu a všechno to spolu nějak kombinuju. Na Kemperu bych si musel vytvořit 10 profilů s kombinacemi, které používám? Co pak krabičky za zkreslením - jsou vázané na profil?
Jde to řešit přes midi footswitch pomocí CC. Známý má udělaný custom footswich, na kterém si ovládá i master volume kempera a aux vstup z mixu zbytku kapely.
Že jde ovládat přes MIDI mi je jasné, mě jde spíš o to, jak vyřešit, že používám několik druhů zkreslení a různě je střídám podle situace. Nemám nic jako "Song A = preset A" a taky pořád zkouším nové věci, takže potřebuju nějaké "otevřené" řešení. Taky pořád střídám efekty - pořád zkouším, jestli by někde něco neznělo lépe.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

právě přes Control Change by to mělo umět spínat jednotlivé parametry resp. krabičky, záleží na konkrétním footswitchi.
MIran

Příspěvek od MIran »

Me jenom drtí, jak se tady někteří borci ohání tím, jak je pracné nastavit na pódiu kombo a k němu mikrofon aby to hrálo dobře. Jak jde vlastně o milimetry ...:-) Co já vím, tak profi kytaristi které znám to maji nastavený za pár chvilek.. ( jak tu někdo píše , dřív než bubeník ). Znovu mi to potvrdil Mirek Linhart minulý týden ...hraní venku , na nastěhování , zapojení a zvučení cca 15 min. Žádné "štráchy" ...a hrálo mu o krásně jako vždycky. Jestli my si tu nehrajeme na moc velké perfekcionalisty co se zvuku na pódiu týká
torst

Příspěvek od torst »

safra, kde je velký NSWC? Aby vás trochu postavil do latě !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

MIran: tady nejde o to, kdo co kde za jak dlouho nastavi. Ja se jen snazil polemizovat s tvrzenim, ze "kemper je do studia a aparat na zivak":
Bubbuci píše:Beru Kempera jako studiové zařízení, kdy se při mixu a masteringu dají se zvukem dělat divy. Zvuk na živo je ale něco úplně jiného
. Pokud opravdu kemper dokaze zachytit aparat na takove urovni, jak se tvrdi, pak by nazivo nemel byt problem prijit, pichnout do nej XLR a hrat.

Pokud ale hraje tak spatne, tak pochybuju, ze bude pouzitelnej ve studiu (kde fakt neni problem si se zvukem realnyho aparatu i hodiny hrat).
Hodně budem někde...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

To víš, že to není problém a jak jsem psal, někomu to prostě stačí ( tady čekám výčet slavných uživatelů Kempera). To že si někdo přinese nahovno zvuk, s tím ani sebelepší zvukař nic neudělá a.je jedno z čeho je. Zajímavé, že když někdo donese např. 8kilo, tak většinou ani tomu zvukaři nepodaří ten zvuk do*ebat. Ale ona je to dřina na to hrát, tak radsi donesu samohrajneho kempera a oháním se zvuky slavných aparátů.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Ještě jedna taková drobná připomínka. Zatím se mi nestalo, že by zvukař dojebal zvuk mikrofonem nebo snímáním komba. Vždycky byla chyba až za tím - tzn. v rukách, uších a mixpultu. V tomhle ani Kemper nepomůže :-)
MIran

Příspěvek od MIran »

rotten77 píše:Ještě jedna taková drobná připomínka. Zatím se mi nestalo, že by zvukař dojebal zvuk mikrofonem nebo snímáním komba. Vždycky byla chyba až za tím - tzn. v rukách, uších a mixpultu. V tomhle ani Kemper nepomůže :-)
Nojo, ale borci tady si myslí že právě jo, že pomůže.....:-)))) A výrobce si mne ruce...budete hrát jako ..... kdokoli :-)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

A napadla mě další věc v souvislosti s profily. Píšete tu, stejně jako jsem se dočetl jinde, že ty "koupené" profily jsou tak dobré, že někdy nemá ani cenu zkoušet vlastní. Pokud nemám výbavu, místnost a zkušenosti, tak se mi stejně dobrý profil zřejmě nepodaří udělat. Takže tím pádem sáhnu po něčem hotovém. V čem se to ale pak liší oproti např. kombům od Line6? Naživo to stejně nikdo nepozná a můžu sebou tahat kombo, které slouží jako odposlech a zároveň pošlu zvukaři linku.
torst

Příspěvek od torst »

rotten77 píše:V čem se to ale pak liší oproti např. kombům od Line6? Naživo to stejně nikdo nepozná a můžu sebou tahat kombo, které slouží jako odposlech a zároveň pošlu zvukaři linku.
Pozor na psaní některých nepohodlných pravd ! Aby tě nevyloučili z fóra tak, jako vyhodili toho ajťáka z Googlu !!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
lubos

Příspěvek od lubos »

Je fajn ze se vsem nelibi stejny aparaty. To by byla nuda. Jen se bavim, jak vzdycky nejvic mudruje ten, kdo Kempra nema, nebo si ho zkusil pet minut :). Ale to je stejny pribeh na kazdym foru a nejen ohledne muziky.
Kytary: Ibanez JEM7, Fender Stratocaster US, Gibson SG 61 Reissue, LP Studio, LP LTD 1000, LTD FR 450
Aparát: HOT Rock Hearth, Mesa Boogie 2x20, Hughes Kettner Grandmeister, Kemper Profiler
Efekty: TS 808, Lexicon MX 400, Dunlop Wah Bonamassa, Vox Tonelab LE, Tech SansAmp 1.1 PSA
Pikus

Příspěvek od Pikus »

lubos píše:Jen se bavim, jak vzdycky nejvic mudruje ten, kdo Kempra nema, nebo si ho zkusil pet minut :). Ale to je stejny pribeh na kazdym foru a nejen ohledne muziky.
Já taky... Kempera jsem nezkusil a pokud si ho někdo známý nepořídí, tak si ho asi ani nevyzkouším. Přijde mi blbý přijít do hudebnin a zkoušet, když vím, že si ho v blízký době pořizovat nebudu, protože bych ho jednak nevyužil, druhak na to nemám prachy.. nicméně, problematika DSP tvorby zvuků mě zajímá a tak tu sleduju, proč a jak se to lidem líbí/nelíbí.

A když už tu píšu, nedá mi to, abych se tu nevyjádřil :D :D :D. Předem se omlouvám za OT. Myslím si, že DSP aparáty a efekty mohou hrát stejně dobře jako jejich analogové protějšky... záleží na tom, jak je daný signál (zvuk) zpracován (nezahneme-li do toho vzorkování, protože předpokládám že 196 kHz už člověk opravdu nemá šanci poznat). Daná simulace jde totiž udělat dvěma způsoby...

1. popsat chování daného obvodu (efektu/zesilovače) a pomocí tohoto popisu "prznit" kytarový signál
Tuto právě dělají všechny DSP efekty i zesilovače (včetně kempera) a proto je výsledný zvuk vždy jen přibližný, přičemž záleží na tom, jak detailně je chování obvodu popsáno a jestli to koncový "uživatel" dokáže poznat. Jediná výhoda toho Kempera je ta, že si ten popis dovede sám měřením zjistit a poté jej aplikovat (to jest ten slavný profil)

2. simulovat dané zapojení
Pokud bychom měli dostatečně výkonný HW, dal by se simulovat takřka věrně zvuk čehokoliv tak, že by se zvuk "prznil" podle výsledků simulace daného obvodu. Stejně, jako by se vzalo schéma a člověk ručně počítal nebo simuloval na počítači. Problémem je, že konstrukce efektů a aparatur je natolik složitá, že je (zatím) nelze simulovat real time. Nicméně, dalo by se to aplikovat na nahraný "čistý signál" a přepočítat pro výslednou nahrávku... bohužel by to trvalo řádově hodiny.

A vsadím se, že i když budeme mít dostatečně výkonné počítače, abychom si tvořili zvuk podle bodu 2., stejně se všichni budou hádat, že to nehraje tak dobře, jako analogovej protějšek :D.
Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

ad 2. myslím, že Peavey Revalver simuluje chování zesilovačů podle schémat (aspoň se tak tváří) a dovoluje "tweakovat" - dolaďovat hodnoty součástek a typy lamp. viz

A pokud vím, už kolem roku 2005 Native Instruments Pro-53 - soft verze kláves Sequential Circuits Prophet 5 a B4 soft veze Hammondek B3 simulovaly zvuk svých předloh údajně podle matematicky definovaných "součástek" a schémat.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

lubos píše:Je fajn ze se vsem nelibi stejny aparaty. To by byla nuda. Jen se bavim, jak vzdycky nejvic mudruje ten, kdo Kempra nema, nebo si ho zkusil pet minut :). Ale to je stejny pribeh na kazdym foru a nejen ohledne muziky.
Protože, logicky, ten kdo Kempera má, tak si ho asi pořídil, protože se mu vyhovuje. Jelikož je tady to hudební fórum a ne klub vlastníků Kempera, kde se očividně všichni chlácholí, jak jim to pěkně hraje a jak vyje*ali s obstarožníma lampáčema (doporučuju navštívit, třeba tam narazíte i NSWC :-) ) , tak si můžu psát svoje názory. Já tu nikomu neříkám, ať si ho nekupuje, akorát píšu svoje názory a zkušenosti z koncertů, studia a domácího použití.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Kemper je fajn. Je to ale imho vyloženě pracovní nástroj. Je to dobré pro někoho, kdo to bere na kšeft, protože ten kšeft bere opravdu jako kšeft a nechce na pódiu hladit svého lampáče a říkat mu "Ty můj Máršo" nebo "Ty můj Mesíku", protože jen tak ukojí svůj perfekcionalismus, který nechápou ani spoluhráči, natož pak publikum.

Je to super věc pro ty, kteří se spokojí s 90%. Něco podobného jsou moduly od Salvy. Hraje to tak dobře jako originál? No, to imho zrovna ne... Ale funguje to a šetří to práci. Kemper je v tomhle podobný. Dostane člověka dostatečně blízko. I já, uznávač super čistých analogových cest, jej chápu.

Osobně bych si ho ale nepořídil, protože mě těch 90% nestačí, jsem právě ten hladič, který potřebuje tu auru kolem, který se mazlí s lampama z padesátých let a zpívá kytaře ukolébavky na dobrou noc. Kemper je pro mě asexuální cosi, co bych nikdy nedokázal mít rád. A kdybych si k němu našel cestu, tak bych měl největší schýzu z toho, že za deset let bude mít bazarovou hodnotu lepší zkreslovací krabičky...
frytol

Příspěvek od frytol »

Já mam rád tyhle debaty. :)
Jsem majitel kempera, jsem s ním spokojenej, ale nebudu se hádat, nemá to smysl.
To, co psal qwer je pravda pravdoucí. Záleží na tom, jak na to člověk kouká, co od toho čeká a hlavně, čeho chce dosáhnout.

Já mam kempera proto, že máme v kapele inear, hrajeme tvrdší hudbu a rád doma cvičim. Debaty o tom, jak moc lze a nelze sterilizovat zvuk, aby si ho zvukař jen píchl do pultu jsou absolutně zbytečný! Zažil jsem koncerty, kdy mi stejnej zvuk zněl jako zprdele a to jen proto, že zvukař se rozhodl mi to trochu "poladit", naopak jsem zažil koncerty, kdy jsem byl spokojenej a zvuk mi zněl hodně přirozeně. Tohle se samozřejmě může stát i s lampovým zesilovačem a nikdo z Vás hladičů, nebo analog milovníků neovlivníte. Je to smutný, ale je to tak.

Já mam rád kempera, baví mě ta jednoduchost, baví mě, že na to můžu hrát kdykoliv a baví mě ta flexibilita - s boxem bez boxu, různý profily, wahy, efekty. A věřte mi, že mi trvalo víc než 5 minut zjistit, jak to funguje, co to umí a jak kemper chová, takže kecy - zkoušel jsem to a nenadchlo mě to, mi dokážou rozesmát.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Já jenom, aby to někdo špatně nepochopil. Já se nechci hádat, ani nemudruju :-) Naopak, jako potenciální zájemce o Kempera (nebo podobné řešení) se spíš snažím hledat cestu, jak si to obhájit. Proto ty moje dotazy.

V současnosti si to moc představit nedokážu. Jako odposlech na 99 % akcí používám svoje kombo ve stojanu, takže míří přímo na mě. S in-ear odposlechem (na pódiu) nemám třeba žádné zkušenosti, takže to nemůžu nijak objektivně zhodnotit.

Jinak trochu off-topic na téma digitalizace: Myslím si, že to je cesta, kterou aparáty půjdou. Stačí to srovnat třeba se syntezátorama. Napřed byly analogové, pak digitální a teď se dělají digitální na základě analogových obvodů :-) Je to takový marketingový tah, ale za posledních pár let se objevilo spoustu digitálních reedicí starých analogových klasik.

Ono když člověk jezdí po koncertech, tak časem pochopí, že praktická stránka věci trochu převažuje. Já třeba teď taky rozprodávám synťáky a nechám si doma pár na nahrávání, ale na akce budu jezdit jenom s Abletonem. Zabere to méně místa a zvukově to bude o dvě třídy výše, kvůli lepšímu mixu/masteru.

Třeba s Gamibini aparát nevozím (https://www.youtube.com/watch?list=PLEW ... Vm80ALg4vc) už pár let a teď používám Zoom G1on bez odposlechu. Tady prostě není potřeba tahat aparát a zvuk jde stranou úplně.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

vzpomínám si na rozhovor s vývojářem těchto simulací, kdy mluvil, že prostě pořád ještě výpočetní výkon na to nestačí a proto jsou různě ořezané a zjednodusovane. Ovsem pri dnesnim tempu vývoje hardwaru je to uz jenom otazka casu (asi kratkeho), kdy to pujde nasimulovat k nerozeznani.

Ale prestoze si to nekterí mysleli už pri PODech, tak ani po 15 letech tahle doba tady porad jeste neni 8)
Ani Kemper ji zatim uplne neprinasi, prestoze je to zas o poradny kus dal. Tedy presneji receno prinest ji uz muze, ale pouze pro jeden konkretni vyprofilovany pripad, jak se zacne hybat potakama, tak to prestava fungovat. Navíc hodně zajíců, kytaristova smrt, takže místo nastavení kvalitního základního zvuku (třeba právě vyprofilovaného z opečovávaného originálu) se furt marně hledá a laboruje (v podstatě jako u PODa blahé paměti).

takže kemper vs axe vs modul vs original...dokud se zpívá, ještě se neumřelo 8)

PS pro roťáka:
Když doplniš G1on nějakým IR loaderem (např. AMT Pangea, nebo přes NB, nebo si to borec udělal třeba přes Rapsberry) tak můžeš mít ultimátní low cost solution s fantastickým poměrem cena/výkon.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Demilich

Příspěvek od Demilich »

<trashtalk>
Chci vidět jak a podle jakých vzorců někdo nasimuluje 20 let vyznělé trafoplechy (ať žije Ruda!) a vyschlé kondíky :lol: protože dokud tyto mojo-dělající věci nebudou podchyceny, netopýři a jiní psychikové nebudou nikdy spokojeni.
A kalhoty to na stagi taky neprotřepe...
</trashtalk>

No jinak jsme Kempera chtěli zkoušet v Thomannu ve dvou zkušebnách. Ani v jedné se nepodařilo dvěma technikům to zprovoznit - nešlo přidat volume. Byla to power verze a poťák volume byl až na střechu, ale z reproboxu šlo volume jako ze sluchátek :lol: Když to tam štelovali dva znalí borci 10 minut a pak to vzdali, vzdal jsem to i já a raději testoval ty reálné aparáty co tam měli.

Moc kroutítek Demilichova smrt 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“