Cort X2

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
jaroslav.celujko
last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
Kontaktovat uživatele:

Cort X2

Příspěvek od jaroslav.celujko »

Mam moznost levne koupit cort x2, jako zalozni kytaru, je to dobra volba za ty prachy, a ma cenu na ni ihned vymenit HB u kobylky na R.M.pickups F1? Budou treba problemy z nazabrusenymi prazci?Jaky je tremolo?

P.S.v tematu venovanymu Cortkam, jsem moc o X2 nenasel.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

jenom bacha na jednu vec, nero psal, ze kdyz je zkousel, tak mely vsechny blbe pridelanej krk.
tak na to pozor :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

prodavam grg170dx se zablokovanym ale funkcnim tremolem (5 tvrdych pruzin) a snimacem RMPickups F1... mas ji jeste lepsi ;)

na cene se muzeme domluvit, kdyztak PM

link: http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=10747
jaroslav.celujko
Kontaktovat uživatele:

no ja bych nevahal hned, 170DX je dobra kytara a ten snimac taky, jenze prave ta x2 stoji jen tech 2000,-coz je nehorazne mala cena :D
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

No ja sem hral asi pul roku na X2 u ucitele byvalyho a musim rict, ze az na ten vzhled docela slusny, ALE:
spoj krku
snimace
tremolo
to tremolo je zvlast nestastny, vypada to, jako kdyby to vylezlo z linky na pc skrine eurocase...
jaroslav.celujko
Kontaktovat uživatele:

A jaky je presne problem s tim tremolem a krkem? Nedrzi ladeni atd? Prave me se ten vzhled tech X libi, takovej zvlastni, a nejak podobny jsem ani nevidel...ale myslim si, ze je to porad lepsi, nez li muj nahradni Stagg :-D.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

mycountry píše:No ja sem hral asi pul roku na X2 u ucitele byvalyho a musim rict, ze az na ten vzhled docela slusny, ALE:
spoj krku
snimace
tremolo
to tremolo je zvlast nestastny, vypada to, jako kdyby to vylezlo z linky na pc skrine eurocase...
jsou tyhle problemy i u vyssich iXek?

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Hral sem na X6 v lidlovi v Brne na valvekinga a jediny co mi vadilo byl krkovy snimac, ktery byl upiskany ve vysokych polohach a kobylkovy zahuhlany a to tak, ze fakt hodne v hlubokych polohach. Nedali mi paku k tremolu, ale nejaky ostry hrany na tom tremolu byly - ale zdaleka to takova hruza jako ta X2 nebyla... spis ta x2 byl spatnej kus... ja nevim proc se tady doporucujou corti, me treba ta moje ibaneza pripada lepsi nez ty X6, X5, mightymite snimace mi pripadaji jen jako nalepka, zadna nic moc kvalita to neni (i kdyz sem na stock kobylkac u te moji ibanezy nehral... pravda.)

ale snimace by se mely dat vzdycky vymenit...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak ale zas jsou lidi, kteri tvrdi, ze MM je lepsi nez EMG... tak asi to zas bude o vkusu :)

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Asanoth píše:tak ale zas jsou lidi, kteri tvrdi, ze MM je lepsi nez EMG... tak asi to zas bude o vkusu :)
asii tak ... mm bluebuckery co mam na svoji X5ce se mi poslouchaly lip jak EMGcka na X11 (a tj pritom rozdil par tisic...)
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

ja nevim, me prisly na te prodejne zahuhlany a upiskany :lol:
spiike79423
Nový uživatel

Problém se switchem

Příspěvek od spiike79423 »

Zdravím, "hraji" na kytaru 3 měsíce, mám Cort X2(novou). Ze začátku jsem nevěděl ani k čemu switch je, tak ale nedávno jsem si všiml, že hraje pořád stejně. Je jedno do které polohy switch dám, hraje pořád stejně. Třeba kamarád má stratocaster za stejnou cenu, ale ten rozdíl je fakt velký při přepínání switche. Nevíte čím to může být ? Díky
Tube Guru
Odborník

Re: Cort X2

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, nezoufej nic velkého to není. Přepínač (pokud je v pořádku) má přepínat snímače. Udělej si jeden pokus: Přepni přepínač do přední polohy (směrem ke krku), připoj kytaru do komba, hlasitost nastav na obvyklé hodnoty jak na kytaře, tak na kombu a zkus se něčím kovovým ferromagnetickým např. šroubovákem dotknout pólového nástavce na hmatníkovém snímači. Z komba by se mělo ozvat jasné cvaknutí. Při doteku na kobylkovém snímači by mělo být téměř ticho. Nyní přepni do polohy kobylkového snímače - to je opačná krajní poloha. Při doteku na kobylkový snímač by se mělo ozvat cvaknutí a naopak při doteku na hmatníkový snímač by mělo být téměř ticho. Dáš-li páčku přepínače doprostřed, měly by být ve funkci oba snímače a měl by být jasně slyšet dotek kovem na pólový nástavec kteréhokoliv z nich. Nebude-li to tak, je v zapojení pravděpodobně chyba nebo je vadný přepínač snímačů. Kdyby sis přečetl manuál hned na začátku, věděl bys k čemu tam je a jak funguje přepínač a vyhnul by ses těmto potížím :? .
Každopádně je závada opravitelná, je k tomu potřeba aspoň šroubovák, páječka a ohmmetr. Ať se oprava podaří. :)
Přílohy
X-2.jpg
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“