Dobré obchody v Brně

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Dave203
Kontaktovat uživatele:

Dobré obchody v Brně

Příspěvek od Dave203 »

Chtěl bych novou akustiku, ale nevím přesně kam zajít a kde hledat lepší ceny. Zajímají mě případně i menší hudebně zaměřené obchůdky, případně i bazary. Pište prosím i adresy.

Chtěl bych nějakou akustiku do 3500 Kč. Hodlám hrát spíš rockovější skladby. Určitě nechci španělku.
Mám jít do marrisky, cortky nebo ibanezky??
mrrca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrrca »

Kytary: Cort KX5; Ibanez GRX 40; akustika Nashville.
Komba: VOX AD30VT-XL; Roland Micro Cube; cvičítko VOX Amplug Metal.
Prznítko: Boss Metal Zone mt-2.
Trsadla rozličných tlouštěk a barev :o)
Minulost: Laney LX65R; Zoom 606 II; a domorobo bůůůstr :)
kip

Příspěvek od kip »

Vyhnul bych se Lidl music na zelňáku, byl jsem se tam před dvěma týdny dívat, dali mi v klidu do ruky kytaru, které od sedmého pražce drnčely basy vlivem malé výšky a E,H,G hrálo od sedmého pražce stejný tón (12. pražec). Prostě vyboulený krk a přišlo mi, že i extrémně nízký dohmat. Po tom, co jsem je upozornil, se tomu borec zasmál a vrátil ji zpátky do stojanu. Kdyby jsi tam náhodou šel, pozorně bych ty kytary před koupí zkoumal.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

kip píše:Vyhnul bych se Lidl music na zelňáku, byl jsem se tam před dvěma týdny dívat, dali mi v klidu do ruky kytaru, které od sedmého pražce drnčely basy vlivem malé výšky a E,H,G hrálo od sedmého pražce stejný tón (12. pražec). Prostě vyboulený krk a přišlo mi, že i extrémně nízký dohmat. Po tom, co jsem je upozornil, se tomu borec zasmál a vrátil ji zpátky do stojanu. Kdyby jsi tam náhodou šel, pozorně bych ty kytary před koupí zkoumal.
A nemyslíš, že je to naprosto základní otázka seřízení nové kytary odborníkem... :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
kip

Příspěvek od kip »

2aivn86: No myslím si, že nová kytara by neměla mít bouli na krku. Možná tak ten dohmat nechat seřídit, ale i tak si myslím, že prodejce by měl pořádně prohlížet co prodává. A pokud té kytaře drnčí struny, že se na ni nedá hrát a od 7. pražce je nepoužitelná, tak by to měl spravit sám, než to dá do stojanu k prodeji.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Musím souhlasit v Lidl Music na zelnák usjem byl jedno ua nikdy víc...neochotný prodavač, vcelku nepříjemná atmosféra...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

pokud akustiku v Brně, tak na 100% hudebniny na Pekařské - http://www.chalupecky.cz/

majitel je ochotný, všechno vysvětlí, nechá tě zkoušet, jak dlouho bude potřeba... je to malý obchůdek, takže si vybírají, co vezmou do prodeje - máš záruku, že si nekoupíš šmejd.

vyber si na místě kytaru, která ti dobře padne do ruky a bude ti dobře znít... můžeš s čistým svědomím kašlat na to, jestli je to marriska, cortka, ibanezka nebo cokoli jinýho :)
mrrca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrrca »

tak tak, ale pouhý 4 kroky od Lídla je FURCH :wink: Ale to je cenově zase jinde..
Kytary: Cort KX5; Ibanez GRX 40; akustika Nashville.
Komba: VOX AD30VT-XL; Roland Micro Cube; cvičítko VOX Amplug Metal.
Prznítko: Boss Metal Zone mt-2.
Trsadla rozličných tlouštěk a barev :o)
Minulost: Laney LX65R; Zoom 606 II; a domorobo bůůůstr :)
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

jana píše:pokud akustiku v Brně, tak na 100% hudebniny na Pekařské - http://www.chalupecky.cz/

majitel je ochotný, všechno vysvětlí, nechá tě zkoušet, jak dlouho bude potřeba... je to malý obchůdek, takže si vybírají, co vezmou do prodeje - máš záruku, že si nekoupíš šmejd.

vyber si na místě kytaru, která ti dobře padne do ruky a bude ti dobře znít... můžeš s čistým svědomím kašlat na to, jestli je to marriska, cortka, ibanezka nebo cokoli jinýho :)
Jen můj osobní pocit, ale já tento obchod nemám moc rád, nepamatuje se přesně proč, ale vím, že jsem od tam neodcházel s pocitem ochotného prodavače :-)
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

Skiner píše:Jen můj osobní pocit, ale já tento obchod nemám moc rád, nepamatuje se přesně proč, ale vím, že jsem od tam neodcházel s pocitem ochotného prodavače :-)
hm... byla jsem tam dvakrát při kupování kytary (jednou mé) plus párkrát pro drobnosti, a netvářil se otráveně ani poté, co zákazníkům přede mnou kdoví jak dlouho předváděl ukulele a ti si pak koupili trástko... :roll: tak možná jak kdy :wink:
Dave203
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave203 »

jana píše:pokud akustiku v Brně, tak na 100% hudebniny na Pekařské - http://www.chalupecky.cz/
Jo dik, jeden kámoš mi to taky doporučoval no, akorát sem doteď přesně nevěděl kde to je a ani tu netovou stránku sem nějak nenašel, tak dík.
Dave203
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave203 »

Ale zas tam nemaj skoro vůbec výběr pořádnej. Nevíte o nějakým dobrým bazárku radši? :D
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

no na netu skoro nic není, ale vlezeš tam a celá zadní část prodejny jsou akustiky :) pokud bys to přece jenom hledal, je to skoro naproti nemocnici (kousek výš směrem k Šilingráku)
pehve

Příspěvek od pehve »

s tim Lidlmusic mohu jenom potvrdit -chtěl jsem vysvětlit (i koupit) nějakej snímač na akustiku a čuměl na mě ve stylu "zákazníci všech zemí vyližte si p****" :evil: , tak jsem se otočil a ten liduprázdnej krámek opustil
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

pehve píše:s tim Lidlmusic mohu jenom potvrdit -chtěl jsem vysvětlit (i koupit) nějakej snímač na akustiku a čuměl na mě ve stylu "zákazníci všech zemí vyližte si p****" :evil: , tak jsem se otočil a ten liduprázdnej krámek opustil
Úplně stejná atmoška panuje v tom samém obchodě, taky v lidu prázdném a to v Šumperku :roll: to byl hroznej pán
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Oltec

Příspěvek od Oltec »

no pouze má zkušenost - v tom kvelbu na pekandě jsem koupil epinu - no nevím jestli to byl kauf - stála skoro šest litrů - ale vypadala krásně celá černá -praskla mě hlava , ale né že by lak ,prostě uletěla a pak ještě dvakrát, po opravě jsem ju střelil jednomu vandrákovi, a to jsem tam ještě nechal dát od Staně (Furch) piezosnímač za dva litry, a ten tremp mě chce zabít, protože mu ta hlava praskla už třikrát. Závěr: pořádně se podívat co ten sejdíř na pekandě prodává - je to samá korea a čína. No jestli to mu nerozumíte, tak ste stejně v...V Brně jsou jenom dva obchody - Furch a Music Data na Lidické.
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Osobně music Data fakt nemám rád. Kupoval jsem tam svoji první kytaru a neskutečně mě natáhli... Z části moje blbost.. Ale nějak se mi to tam nezamlouvá. NA druhou stranu u Lídla to mám radši. Nedávno jsem se tam potkal s takovým mladým prodavačem (bohužel už tam nedělá, pač ho poslali na sklad) a asi hodinu jsem strávili diskuzema o basách. Plus jim tam hned po příchodu naladil všechny kytary, takže se asi týden dalo i vybírat :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

Nesst píše:Osobně music Data fakt nemám rád. Kupoval jsem tam svoji první kytaru a neskutečně mě natáhli... Z části moje blbost.. Ale nějak se mi to tam nezamlouvá. NA druhou stranu u Lídla to mám radši. Nedávno jsem se tam potkal s takovým mladým prodavačem (bohužel už tam nedělá, pač ho poslali na sklad) a asi hodinu jsem strávili diskuzema o basách. Plus jim tam hned po příchodu naladil všechny kytary, takže se asi týden dalo i vybírat :wink:
tohle jen potvrzuješ - sakra je dobrej tak šup s ním do skladu :evil:
Oltec

Příspěvek od Oltec »

Te se teda divím, protože po prolezení všech hudebnin v Brně nakupuju v Datách nejradči - protože zrovna tam mně udělají cenu.
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

To je možný, ale já byl tehdy vyjukanej spratek, kterej chtěl svoji první basu, takže jsem si "o cenu" moc říct nemohl :wink: .
S tím prodavačem: No on měl jít od začátku do toho skladu a akorát se tam zaučoval... :D
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“