torst píše:Poslech jsem si Metallicu a Exodus a dramatickej rozdíl neslyšim. Samozřejmě že live je trochu jiný, ale pořád je to + - tatáž kapela a zvuk.
U tý metallicy na tom živáku to zní o něco víc hard, ale živák je z roku 93, takže jak jsem psal. Neni to ještě tolik vychytaný jakoby to mohlo bejt dneska, ale pořád je to o level vejš než origo. Co se týče exodus, tak studiovka nahrávaná v roce 2004 už moderně znějící je, ale zkrátka nezní to tak řezavě a mohutně, jako ten živák. Možná jenom bicí na tý studiovce zní líp. Ale i tak celkově když si chci tu skladbu poslechnout, tak si pustim ten živák, protože zní prostě pro mě agresivnějš a celkově líp. Jenom ještě dodám, že když jsem byl ještě posluchač a teprve jsem začínal hrát, tak kdykoliv jsem slyšel něco co znělo hůř, tak jsem si řikal, že prostě to neuměli tak dobře zahrát jako na tom co zní líp.

Jediný co mi dneska teda vadí oproti staršim nahrávkách kapel je to, že dřív většina hrála na standardní ladění, ale pak se nějak skoro v druhý polovině devadesátek všichni skoro zbláznili a podladili kytary o půl tonu nebo dokonce o celej ton níž. Bohužel i s těma starejma flákama, který zní nejlíp právě v tom éčku. To bych zase vrátil, jenom by to chtělo ten moderní zvuk.
Jinak nevim jak kdo z vás někdy slyšel ty moderní kapely, který maj studiovku vždycky všelijak vyšperkovanou, tak to zní neuvěřitelně tvrdě oproti těm staršim kapelám jako exodus slayer atd. Jenže když se ty kapely sejdou na nějakym festáku kde panujou skoro stejný podmínky, tak ty starý je uplně zvukem vymažou a zní dokonce i třikrát tvrdějš
Ještě abych nebyl uplně daleko od kempera. Nemá někdo z vás nějakej profil na styl exodus? Docela by mě zajímalo, jak to zní a jestli to dokáže znít podobně jako zvuk garyho holta