Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Demilich

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od Demilich »

Innerself: Mě se teda ve všech případech víc líbí ty nahrávky, které jsi označil jako (sh*t) :lol: nekecám. Hlavně FearFactory, ten zvuk na albu je naprosto krutý. Kdyby ti to takhle hrálo a prolézalo v kapele tak myslím, že by ses počural blahem :D
Navíc alba jsou mástrované studiově. To ty živáky asi moc ne. Album ti bude dobře hrát kdekoli - na mobilu, v autě, v kanclu, u babky na noťasu atd. a vždycky tu kytaru uslyšíš. Nemyslím si, že to je ten případ, kdyby sis tam pustil ty živáky co's uvedl.

Tak to vidíš jak je to subjektivní... :wink:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

torst píše:Poslech jsem si Metallicu a Exodus a dramatickej rozdíl neslyšim. Samozřejmě že live je trochu jiný, ale pořád je to + - tatáž kapela a zvuk.
U tý metallicy na tom živáku to zní o něco víc hard, ale živák je z roku 93, takže jak jsem psal. Neni to ještě tolik vychytaný jakoby to mohlo bejt dneska, ale pořád je to o level vejš než origo. Co se týče exodus, tak studiovka nahrávaná v roce 2004 už moderně znějící je, ale zkrátka nezní to tak řezavě a mohutně, jako ten živák. Možná jenom bicí na tý studiovce zní líp. Ale i tak celkově když si chci tu skladbu poslechnout, tak si pustim ten živák, protože zní prostě pro mě agresivnějš a celkově líp. Jenom ještě dodám, že když jsem byl ještě posluchač a teprve jsem začínal hrát, tak kdykoliv jsem slyšel něco co znělo hůř, tak jsem si řikal, že prostě to neuměli tak dobře zahrát jako na tom co zní líp. :D Jediný co mi dneska teda vadí oproti staršim nahrávkách kapel je to, že dřív většina hrála na standardní ladění, ale pak se nějak skoro v druhý polovině devadesátek všichni skoro zbláznili a podladili kytary o půl tonu nebo dokonce o celej ton níž. Bohužel i s těma starejma flákama, který zní nejlíp právě v tom éčku. To bych zase vrátil, jenom by to chtělo ten moderní zvuk.

Jinak nevim jak kdo z vás někdy slyšel ty moderní kapely, který maj studiovku vždycky všelijak vyšperkovanou, tak to zní neuvěřitelně tvrdě oproti těm staršim kapelám jako exodus slayer atd. Jenže když se ty kapely sejdou na nějakym festáku kde panujou skoro stejný podmínky, tak ty starý je uplně zvukem vymažou a zní dokonce i třikrát tvrdějš :D

Ještě abych nebyl uplně daleko od kempera. Nemá někdo z vás nějakej profil na styl exodus? Docela by mě zajímalo, jak to zní a jestli to dokáže znít podobně jako zvuk garyho holta :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

K podladění kytar, podle mě to má důvod v tom, že to zkrátka ti vokálisti už tak vysoko nevytáhnou, viz. téměř odrovnaný Hetfieldův hlas, kdyby nezačal brát hodiny zpěvu.
A srovnávat studio a živák, no... :roll: to jsou přeci dvě naprosto rozdílné disciplíny.
innerself

Příspěvek od innerself »

Hendrek píše:K podladění kytar, podle mě to má důvod v tom, že to zkrátka ti vokálisti už tak vysoko nevytáhnou, viz. téměř odrovnaný Hetfieldův hlas, kdyby nezačal brát hodiny zpěvu.
A srovnávat studio a živák, no... :roll: to jsou přeci dvě naprosto rozdílné disciplíny.
Jo tak ty co zpívaj podle kytary a intonujou viz hetfield, nebo mustaine tak tomu rozumim. Nerozumim tomu ale u mojí milovaný sepultury, nebo sodom. Tam v tom éčku byly ty starý thrashárny hodně agresivní a výbušný. Když to bylo hraný potom níž ba i s lepšim zvukem, tak ten song působí víc líně.

A já nesrovnávám živák se studiovkou, ale spíš že dneska i ty živáky zní líp, než stará studiová nahrávka, která oproti tomu nezněla tak tvrdě, i když je hraná vlastně uplně stejně, dokonce i třeba na tu samou aparaturu :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a zase subjektivita,
to ecko se ti zrejme libi vic, jenom protoze ses na to zvyklej, pro drtivou vetsinu ostatnich lidi jsou podladene veci vetsi narez, vetsi kule proste vic metal \m/ 8)
Muzes zkusit jit proti proudu, diskutovat, vyvesovat ukazky.... ale moc od teto aktivity necekej, protoze bys zkousel bojovat proti genetickemu nastaveni lidskeho druhu ;)

Napr. proc je treba 95% reklam a ruznych upoutavek namluveno hlubokym hlasem?
Occamova britva opět řeže = protože to prostě líp funguje, je to působivější, příjemnější, má to větší dopad.

Podladění u kytary samozřejmě má své limity (např. pro mě osobně je to A, tam je to pořád ještě kytara), níž už je nějaký novotvar a úplně nová disciplína (především zvukově).
A navíc my přece žijeme v RÁJI! Dnes si může každý vybrat dle libosti z nepřeberného množství nabídek... chci nepodladěný thrash, najdeš desítky kapel které tak hrají. Na jedno kliknutí. V takové situaci chtít aby se svět přizpůsoboval tvému osobnímu (navíc vyosenému) vkusu je ... nemoudré ;)
Naposledy upravil(a) hyenik dne 11.01.2018 9:41, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
José

Příspěvek od José »

Aneb buď naší Alzou!
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

José píše:Aneb buď naší Alzou!
Aneb argumentuj extrémem ;)
Právě proto jsem nepsal 100%, protože to vždycky budou někteří zkoušet jinak
(otravněji, debilněji, agresivněji :))
innerself

Příspěvek od innerself »

hyenik píše:Podladění u kytary samozřejmě má své limity (např. pro mě osobně je to A, tam je to pořád ještě kytara), níž už je nějaký novotvar a úplně nová disciplína (především zvukově).
A navíc my přece žijeme v RÁJI! Dnes si může každý vybrat dle libosti z nepřeberného množství nabídek... chci nepodladěný thrash, najdeš desítky kapel které tak hrají. Na jedno kliknutí. V takové situaci chtít aby se svět přizpůsoboval tvému osobnímu (navíc vyosenému) vkusu je ... nemoudré ;)

Tak je jasný že například korn tak hrát nemůžou. Je to taky styl od stylu. Tim podladěnim jsem chtěl říct pro kapely, který dřív tu písničku vymyslely v nějakym ladění, ve kterym to mělo úspěch. Bylo to asi z nějakýho důvodu. A vlastně většina mi zní v tom éčku líp. Ale určitě bych nehrál něco jako roots bloody roots na standard. To by byla uplná diskotéka. Díky bohu, že aspoň cavalera se vrátil k původnímu ladění starejch fláků. Ještě jsem tim chtěl i říct, že jak by člověk chtěl srovnat starou vs. novou nahrávku, tak dneska v případě tý nový to nebude rovnocený porovnání, když kromě toho zvuku je například laděná i níž.

Viz napříkald starej sh*t
https://www.youtube.com/watch?v=3miILr1faRk
a oproti tomu novej
https://www.youtube.com/watch?v=SZ2oIAZ_kXk
a ačkoli nemam podladění v lásce, tak hlavně kvůli zvuku bych si pouštěl tu novější verzi ;)
José

Příspěvek od José »

@hyenik Já neargumentuju (absolutně s tím nepolemizuju), já jen převádím tvoji výzvu!
hyenik píše:Muzes zkusit jit proti proudu
hyenik píše:Napr. proc je treba 95% reklam a ruznych upoutavek namluveno hlubokym hlasem?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, ale kemperisty uz tenhle salonni spor asi nezajima :)
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak kdyby nechtěli kemperisti dobrej zvuk, kterej jak já si myslim má taky co říct do líbivosti a oslovení posluchačů (nebo i vlastního já), tak si nic takovýho nepořizujou a hrajou na první kombíčko, který najdou když o ten zvuk teda tolik nejde.
torst

Příspěvek od torst »

v tom případě jsem už nějakou dobu Kemperista.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

To jsou všichni kdo utratí prachy za něco lepšího, aby to pořádně znělo.
truemetalman

Příspěvek od truemetalman »

jen se zeptám.. Kemper jsem dnes objednal a jestli by byl zájem o nějakou recenzi unboxing apod. ?

Odesláno z mého SM-G920F pomocí Tapatalk
Peavey 6505 plus combo, Bugera V22, Marshall Code 25, Schecter Blackjack SD blackout, Epiphone Slash, Jackson Warrior, Jay Turser tele, electroacoustic Pasadena, Digitech Whammy IV, Digitech Reverb, Vox Satchurator, Metalmuff, bicí Alesis DM6, midi keyboard, etc.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

truemetalman píše:jen se zeptám.. Kemper jsem dnes objednal a jestli by byl zájem o nějakou recenzi unboxing apod. ?

Sice je toho na internetu hodně, ale pokud po čase natočíš video s tím, co to umí, co se ti na tom líbí/nelíbí... nikdo ti to za zlý mít určitě nebude. A já se na to rád podívám ;).
truemetalman

Příspěvek od truemetalman »

je ale cesky jen jedno video

Peavey 6505 plus combo, Bugera V22, Marshall Code 25, Schecter Blackjack SD blackout, Epiphone Slash, Jackson Warrior, Jay Turser tele, electroacoustic Pasadena, Digitech Whammy IV, Digitech Reverb, Vox Satchurator, Metalmuff, bicí Alesis DM6, midi keyboard, etc.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Proč Kemper ???

Proto !!!
911

Příspěvek od 911 »

Tak já mám jen jeden toustovač,ale už v sobotu s ním jdeme do prvního boje,tak jsem zvědav,jak jsem si to nastavil,mám z toho obavu,ale co,nějaký to bude.
IMG_2384.jpeg
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

NSWC

Příspěvek od NSWC »

Jaký profily používáš ?
911

Příspěvek od 911 »

Zkreslený a grunch OD M.Britta Plexi Klon, Wild Kitty, čistý od Kemperu King Clean,chorusový od Kellera Gundy Gilmourish,tak jsem na začátku,uvidím za jízdy,v každém případě to lze rychle zeditovat,ubrat ,přidat,to se mi líbí a nemusím se ohýbat :-)
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“