Greenburst Zm*dcaster

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Pompo_CZ

Re: Greenburst Zm*dcaster

Příspěvek od Pompo_CZ »

Jo, ta "výzdoba" na pickguardu se mi moc nepovedla, se zbytkem jsem spokojený... jen ještě budu trochu ladit něco málo na elektronice :)
Hagstrom Ultra Swede, Vintage V6 Icon, Jet City JCA 22H + Harley Benton G112 (Private Jack), BOSS GE-7, DIY attenuator
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Olej a na něj lak? Co konkrétně jsi použil?
Pompo_CZ

Příspěvek od Pompo_CZ »

Olej byl na podlahy, podle vzorků v obchodě to vypadalo, že na dřevě zůstane trochu film, ale to dřevo vsáklo 3 nátěry jako nic... (je to překvapivě prý lípa). Lak potom nějaký univerzální transparentní ve spreji na vodní bázi z Hornbachu. Samozřejmě jsem po každé vrstvě moření, olejování i lakování brousil.
Hagstrom Ultra Swede, Vintage V6 Icon, Jet City JCA 22H + Harley Benton G112 (Private Jack), BOSS GE-7, DIY attenuator
Pompo_CZ

Re: Moření + olej na tělo kytary?

Příspěvek od Pompo_CZ »

Omlouvám se, že jsem vytvořil nové téma, chtěl jsem to tam mít i s ostatními modifikacemi. Šlo by ty vlákna nějak spojit, prosím?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 26.02.2018 19:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno.
volfi

Příspěvek od volfi »

Leží mi tu několik let obroušený torzo starýho Cortu. Tělo je již bez laku a rád bych jí dal dohromady. V historii mám nějaké drobné zkušenosti s lakováním pomocí sprejů. Řekl bych, že to mám docela v ruce, ale dělá to bordel a odolnost jednosložkový barvy ze spreje je mizerná. Rád bych zkusil moření. Otázka existuje nějaké bílé lihové mořidlo? Googlil jsem a nic jsem nenašel.. Jako finish bych použil hardwax z manahuny. A zkoušel jste někdo mořit překližku? Vsakuje se mořidlo do ní dobře?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Milesi? Překližku jsem mořil nechtěně kapkama a vsakovalo se to vesele...ani mě nenapadá důvod, proč by to nemělo jít. :)
himself

Příspěvek od himself »

Asi kdyby byla hezky prosáklá. Jako OSB :)
volfi

Příspěvek od volfi »

A kterou řadu použít? Ty vodou ředitelná asi ne co? Takže tinte a rullo a dát tam ředidlo?
https://www.psr-milesi.cz/produkty-pro- ... t-kromolux
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
himself

Příspěvek od himself »

Já jsem použil lihové (modré) a pracovalo se mi s ním dobře. Akorát to mělo ukrutnou nasákavost (takže jsem se dotknul dřeva houbičkou a bylo to hned jak bota). Pracoval jsem ale s měkkým dřevem.
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Jakože překližka vykoupaná v lepidle? :D
Zatím používám jenom Kromolux. Srovnání nemám. U bílé aceton 1:10? Jiný barvy jsem zkoušel vodou i acetonem. Acetonem to mnohem víc barví a kryje, jak píše himself...zase se to jinak chová, když to brousíš pryč.
volfi

Příspěvek od volfi »

Díky za rady :-) používáš i vosk/olej od milesi?
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Není za co...ber to s rezervou, vím o tom prd :D. Zatím jsem neměl potřebu zkoušet jiný než Osmo.
himself

Příspěvek od himself »

Já Osmo i PNZ, ten druhý jmenovaný právě na lihové mořidlo.
Byl jsem dřív zvyklý jen na PNZ, ale mám pocit, že Osmo umí vyšší lesk.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“