Vox Amplug AC30

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Mě by zajímalo, jak je to teda s tím připojeným přehrávačem :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Zajem o metalovou verzi...

Ja sem chtel koupit neakej ten microamp kde je vstup na sluchatka(vyhoda ze to muzu mit jak na sluchadkach a nebo stim hrat ve vlaku pro ostatni-coz u tohodle nejde,ale libi se mi ta velikost a ten metal říz) a hlavne uz bude zakopana valecna sekere mezi mnou a sousedem :lol: :lol:
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Zatím se mi ani z kytar neozvali, že odeslali objednávku, přitom jsem to posílal minulý týden, no snad to dorazí. Zkusím to pak použít jako nakopávadlo před lampu. Jsem zvědavej co to bude dělat.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Isachs píše:Zatím se mi ani z kytar neozvali, že odeslali objednávku, přitom jsem to posílal minulý týden, no snad to dorazí. Zkusím to pak použít jako nakopávadlo před lampu. Jsem zvědavej co to bude dělat.
Rekl bych, ze neplechu, pokud to ma ve sluchatkach dobrej zvuk, tak to bude mit i simulaci repraku atd... Ale zkusit to muzes :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

koupil jsme si redukci jack-malý jack a zapojil to takhle
kytara - amplug (zcela nakreslený zvuk) - (redukce)kabel - kombo (čistý kanál)

protože mám les paula, na kytaře u bridge pickupu jsem si dal hlasitost na 1/10 (skoro minimum) a u neck pickupu na 10/10 (maximum). Výsledkem je to, že když přepnu na bridge pickup, mám čistý zvuk, když přepnu na neck pickup, mám zkreslený zvuk skoro té samé (o něco větší) hlasitosti

kvalita zvuku - zkreslený je lepší než původní zkreslený u Kustom 12A, čistý je plošší a ostřejší (jak už jsem psal u zkušenosti ve sluchátkách) než čistý u Kustomu, čistý je trochu crunch (protože na amplugu mám zkreslení na plno, tak i když dám na kytaře minimum, trochu zkreslení tam leze), podle mně čistý je horší a skoro nepoužitelný

když vypnu amplug, kombo nehraje (vypnutím se nedá docílit čistého zvuku Kustomu)

jo, amplug zvyšuje hlasitost: na kombíčku mám hlasitost 1/10, na amplugu maximum a kombo řve jako by bylo na trojce nebo na čtyřce

amplug zvyšuje šum
Norman ST 40 folk
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Takže mi tato malá hračka ve formě Metalové verze dorazila. Tedy až po té co jsem ji objednal znova.
Pocity: na první potěžkání jsem myslel, že je balík prázdný. Opravdu amplug je velice lehký, což ovčem není na škodu, nepřetěžuje vám to kytaru.
K provedení nemám příliš výtky, až na použitý poměrně nízkokvalitní plast, který asi nevydrží každé zacházení.
Ovládání:
Volume, Gain, Tone, On/Off ... není co řešit, jednoduchost sama.

Metalová verze disponuje opravdovou metalovou pilou, až po vytočení Gainu na maximum. Zvuk se pak lehce zahuhlává a stává se nečitelným. To změníte tím, že pridáte Tone, ale zase pak začíná mít VOXík dost nepříjemných výšek (ze sluchátek fakt nepříjemné), se kterými nejde nic udělat. Jakýsi kompromis jsem našel. Snížil jsem gain, a tone vytočil asi do 2/10 (více hloubek). Zvuk se stává přehlednějším a zachovává si higainovou charakteristiku, bohužel i trochu chlupatosti a lehkou nečitelnost, je to však o dost lepší. Šum sice je, ale s kvalitními snímači je téměř neslyšitelný, mnohem lepší než většina tranzistorových kombíček.
Nechci aby to znělo tak že tuto věcičku haním. Polovina krabiček i za 2x tolik peněz nemá tak dobré zkreslení. Spousta komb i nad 10tis jej nemá také. Zkreslení je opravdu velmi povedené a celkový projev se mi líbí. Na domácí cvičení je to ideální věc. Stačí kytara, baterky a sluchátka a zahrajete si i na zastávce, ve vlaku, v autě když jedete koncertit.

Musím říct, že jsem si amplug opravdu oblíbil.
Takže to shrnu.
Proti koupi:
- Ta cena je opravdu dost vysoká nový stojí nad 1200. Je to opravdu dost, ale stojí to za to.
- Nečitelnost. Pokulhávající dynamika. Zahuhlanost při velkém zkreslení. Volba více výšek produkuje nepříjemný zvuk. Zarití lampáři si na své nepřijdou. Mě však u aparátku na doma nevadí a z nelampové krabičky jsem to ani nečekal.
- Provedení opravdu mohlo být bytelnější.

Pro koupi:
- Super na cvičení uplně kdekoliv a kdykoliv.
- Kvalita zkreslení, není to chrčák alá Laney, Hartke a hromady dalších.
- Super na nahrávání. Zkoušel jsem připojit na počítač a nahrávat. Je to paráda.
- Můžete tvrdit, že doma cvičíte na VOXe :)
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Jaká byla kvalita té nahrávky když si to nahrál do počáku?
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frenzyfish »

a tos nahraval jak? chapu to tak, zes sluchatkovej vystup amplugu propojil se vstupem mikrofonu v pocitaci pres 3,5 jack.. je to tak?
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

frenzyfish píše:a tos nahraval jak? chapu to tak, zes sluchatkovej vystup amplugu propojil se vstupem mikrofonu v pocitaci pres 3,5 jack.. je to tak?
No to by mě tžaky zajímalo :D
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Přesně tak.
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Isachs píše:Přesně tak.
Jestli můžeš tak to sem pošli. Rozhoduju se jestli to mám koupit.
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Zítra něco nahraju a pošlu. Teď jsem sem jen zaskočil a už je pozdě vybalovat kytaru a tak. Zatím hojda
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Nákupy na Guitarcenter.com jsme už sice řešili, ale ohledně komb (což je trochu těžší kalibr). Tadyty mazlíci tam stojej 40Dollarů (720Kč). Vzhledem k tomu, že to skoro nic neváží, za kolik by odtamtuď uskutečnili dopravu do ČR?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
McFish

Příspěvek od McFish »

Lidi zdá se mi to anebo se nějak vytratil z eshopů? Nevíte kde bych ho mohl koupit?
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frenzyfish »

ja myslim ze se nevytratili, dokonce sou skladem :wink:

http://kytary.cz/?par=SE650%3A0%3A0%3A1%3A0&ft=amplug
McFish

Příspěvek od McFish »

ježiš majra :D tak bud sem naprosty jouda, nebo meli poruchu :D ale ja sem zkousel vsehcno a nikdy mi to vyhledávač nenašel :D, díky moc
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
facha.music

VOX METAL

Příspěvek od facha.music »

Doufám, že nejdu s křížkem (láďou) po funuse. Koupil jsem verzi "METAL" a spokojenost. Zkreslení se jakžtakž ladit dá až po ultrametalovou pilu. Nedoporučuju při poslechu na sluchátkách tavit hlasitost, po čase hlasitějšího hraní to má tendenci utrhávat uši (teda konkretne v pripade KOSS Porta Pro) Jinak mi tam chybí dynamika - prostě digitál, ale na cvičení postačí... Do zkušebny bych to netahal.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: VOX METAL

Příspěvek od Smrťokvítek »

facha.music píše:Doufám, že nejdu s křížkem (láďou) po funuse. Koupil jsem verzi "METAL" a spokojenost. Zkreslení se jakžtakž ladit dá až po ultrametalovou pilu. Nedoporučuju při poslechu na sluchátkách tavit hlasitost, po čase hlasitějšího hraní to má tendenci utrhávat uši (teda konkretne v pripade KOSS Porta Pro) Jinak mi tam chybí dynamika - prostě digitál, ale na cvičení postačí... Do zkušebny bych to netahal.
To je zajímavé že říkáš digitál. Všude je psané že je to 100% analog ale taky se mi to nezdá. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Re: VOX METAL

facha.music píše:Doufám, že nejdu s křížkem (láďou) po funuse. Koupil jsem verzi "METAL" a spokojenost. Zkreslení se jakžtakž ladit dá až po ultrametalovou pilu. Nedoporučuju při poslechu na sluchátkách tavit hlasitost, po čase hlasitějšího hraní to má tendenci utrhávat uši (teda konkretne v pripade KOSS Porta Pro) Jinak mi tam chybí dynamika - prostě digitál, ale na cvičení postačí... Do zkušebny bych to netahal.
Asi sem debil ale jaks to myslel s tím křížkem? :?:
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ono se totiž říká: Jít s křížkem po funuse - ten Láďa je tam jako vtip :idea:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“