Problémy v oblasti zvukových karet
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy v oblasti zvukových karet
Přesně tak.
P.
P.
Focusscarlet solo 2.gn.neprehrava zvuk
Zdarec borci.Prosim o radu.Mam focusscarlet2 solo a když zapojim kytaru tak ji slyším jen když dám direct monitor na karťě.ovladač je asio focusrite aktualni.když nastavim v cubase nebo v amplitube vztup i vystup na usb kartu,tak mi stejně prehrava jen direct monitor.a to je teda blby.myslel jsem ze budu moci hrat treba v amplitube nejaky hi- gain šupec,ale nehraje mi to.zeptám se .ta karta umi jen nahravat,nebo i prehravat zvuk z pc upravený nějakým efektem treba z cubase.dik moc
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na 99.99% to bude tím, že nemáš v Cubase u stopy zapnutý monitoring. Taková malá ikonka repráčku, která se při aktivování podbarvuje do žlutá. Hned vedle ikonky pro armování nahrávání.
...jj to zapnutý mám,ale karta jakoby nechtěla prehravat zvuk z pc.hraje jen když zapnu direct monitorink na kartě a to je samozrejmě bez efektů.zkoušel jsem sluchatka i vystupy v zadu a nic:-(..ve win764bit mam nastavenou jako vychozi.nejde jen o cubase ale i v aplitube treba nehraje a na výstupu ji mam nastavenou.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Za prvé, nenastavovat ve win jako výchozí.
Za druhé, pokud máš na kartě zapnutý Direct monitoring, monitoruješ zvuk přímo ze vstupů karty, ne z PC.
Zkontroluj nastavení routování v Cubase a taky jestli máš ten výstup aktivovaný. Takhle na dálku ti přesně neřeknu co kde, to bych to musel vidět.
Za druhé, pokud máš na kartě zapnutý Direct monitoring, monitoruješ zvuk přímo ze vstupů karty, ne z PC.
Zkontroluj nastavení routování v Cubase a taky jestli máš ten výstup aktivovaný. Takhle na dálku ti přesně neřeknu co kde, to bych to musel vidět.
lišta Cubase : Devices/VST connections/inputs Tam musíš založit a aktivivat vstupy tvé zvukárny.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
No zkouším vsechno možné.A ta karta umi prehravat z pc?nebo jen direct monitoring???
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Tak to vemem od začátku. Napřed základní nastavení
http://www.cubasecz.cz/dalsi-clanky/zak ... evicesetup
A pak jak psal Torst. Nastavit vstupy a výstupy.
http://www.cubasecz.cz/dalsi-clanky/jak ... tupycubase
http://www.cubasecz.cz/dalsi-clanky/zak ... evicesetup
A pak jak psal Torst. Nastavit vstupy a výstupy.
http://www.cubasecz.cz/dalsi-clanky/jak ... tupycubase
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Jj tohle všechno nastavený mám.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Udělěj screenshoty svého nastavení.
Re: Rada při výběru zvukové karty
Vykopal jsem starší Pavliiho příspěvek, tuším, že se to probíralo i v nějakém jiném vlákně, kde (Ivan?) argumentoval, že je normální hrát přes VST a k tomu poslouchat backing track z YT, ale už nemám sílu to prohrabávat.pavlii píše: 2.12.2016 10:45 Pokud je ovladač napsán jako "multiclient", tak to může též fungovat. Jediné, za čem bych si stál, je věc, že to není záležitost DAW (=chování by mělo být shodné bez ohledu na Cubase, Reaper, Ableton, Sonar, ...).
Každopádně můj pohled na věc je již letitý: mít dvě zvukovky. Toto beru jako jediné správné řešení, které minimalizuje veškeré problémy.
P.
Přesně tak to chci provozovat a netušil jsem, že se na tom zaseknu. Dejme tomu, že budu muset mít dvě zvukovky (interní SB AWE64 a externí USB). Jak bez koupě dodatečného mixu dostanu do sluchátek zvuk z obou zvukovek?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 4.12.2018 7:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Dovolil jsem si přesunout do vhodnějšího vlákna.
Důvod: Dovolil jsem si přesunout do vhodnějšího vlákna.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nedostaneš. Leda bys je propojil ještě nějakým kabelem.
P.
P.
Jop. Sice to lze i bez (neni to ovsem uplne easy), ale normalne propojit zvukovky kabelem je celkem schudna cesta... vetsinou jsou s tim jeste drobne potize v oblasti nastaveni, ale jde to.
Takže analogově takto: externí USB (line out) -> interní (line in) -> interní speaker out -> sluchátka
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, třeba. Je potřeba provozovat je potom ale pod ASIO4ALL, jinak ti to fungovat nebude.
P.
P.
ježíš, čtu to jen náhodně a nějak nechápu. Proč 2 zvukovky ?? (něco mi ušlo?) Pokud budeš mít tu externí (USB), můžeš přes ní hnát jak kytaru tak zároveň přehrávat zvuk z YT.
P.S.:Pokud chceš ušetřit, nepotřebuješ ani USB zvukovku ani ASIO ovladač. Poradim soft, na kterej můžeš jamovat realtime i přes onboardovku. http://www.guitar-fxbox.com/
P.S.:Pokud chceš ušetřit, nepotřebuješ ani USB zvukovku ani ASIO ovladač. Poradim soft, na kterej můžeš jamovat realtime i přes onboardovku. http://www.guitar-fxbox.com/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Rekl bych, ze toto musi umoznovat driver te zvukovky - tedy mysleno ten nizkourovnovy, s kterym komunikuje jak windows mixer (a tim padem i browser/Youtube) tak ASIO driver (tedy pripadne i nejaky grig/atube).torst píše: 5.12.2018 17:29 ježíš, čtu to jen náhodně a nějak nechápu. Proč 2 zvukovky ?? (něco mi ušlo?) Pokud budeš mít tu externí (USB), můžeš přes ní hnát jak kytaru tak zároveň přehrávat zvuk z YT.
Hodně budem někde...
a to se nějak vylučuje? Mám zvukovku Presonus a zároveň přes ní nahrávám do Cubase a zároveň mi na pozadí hraje TV příjem DVB-T. Procesor je teda na hraně ale žádný přepojování, žádnej problém.
Já mám teď na stole Lexicon a ten to neumí, proto jsem se trochu výše ptal. Focusrite bude doufám OK, na webu jsem našel několik pozitivních zmínek. Jaký máš procák, že je na hraně?
10 let staré stolní PC, čísla nevím.