Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Hendrek »

Upgrade direct PA pedalboardu. Ze spodní strany nový zdroj Vitoos PS1 (krátká recenze ve vláknu levné čínské krabičky). Dále nový Mooer Micro Preamp US Deluxe, sedí mi více než ten modern sound Power-Zone. A také jsem přepojil Silencer na "X" zapojení, takže už není nic slyšet ani při sepnutí všech overdrivů a distortionů najednou. Ve smyčce Silenceru jsou všechny efekty ze spodní řady boardu.

Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

zyglrox píše: 17.09.2018 7:22
Latam píše: 14.09.2018 18:37Jinak jak myslíš přihrádku? Na hlubší straně kufru? Mohl bych poprosit o fotku?
Před časem sem byl poptávat právě v MusicData case na aparát. Borec mi řekl, ať ho dovezu spolu s tím, co bych chtěl u toho mít. Hodně často tam dávají místo na footswitch, kabely apod. To mě právě přivedlo na myšlenku udělat si podobnou přihrádku do pedalboardu.
Board mám skoro podobný. Kastlík mám na víku, které má vyhazovací panty, takže mi při používání nikde nepřekáží. Patro mám docela vysoký, takže sem se nemusel vypořádávat s problémem, že by přihrádka při zavření vadila některým efektům.
Ač s odstupem, díky moc za fotku. Jen se bojím, že tolik místa mi v kufru nezůstane. Já zase trošku špekuluju, protože původně jsem počítal s implementací helix effects. No a nový HX stomp mi trochu zamotal hlavu :)
Placka

Příspěvek od Placka »

Latam píše: 7.10.2018 20:33 No a nový HX stomp mi trochu zamotal hlavu :)
Taky mě to docela zaujalo:-)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

misto motani hlavy se roztrhl pytel s novymi solderless kity
dvoucestny Rockboard http://rockboard.net/en/Home--Article.h ... 152519A167
Distaster Area https://www.disasterareaamps.com/shop/evo
Crosby https://crosbyaudio.com/product/solderl ... cable-kit/

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Roztomilé... skoro mě mrzí, že mám oba pdb hotové. :)
selmer1967

Příspěvek od selmer1967 »

Fajn, kvůli délce na míru..., ale pro mne jsou vhodnější kabely s plochými konektory. Např. Od EBS...
Fender American Standard 96' (Lollar, Bare Knuckle, DiMarzio), Gibson Traditionall 16' HP, Crafter Ovation, Diezel Einstein, Engl 412PRO G12M, Fender HotRod lll (Celestion G12M 65), Mesa Boogie V Twin, Cry Baby 95q, Blackstar, MXR, Mooer, aj.

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tak hlásím úspěšné završení honu za ultimátním pedalboardem. Původně mi z music data avizovali termín leden 2019, což mě dost vyděsilo. Na základě jemného citového vydírání ale přišel kufr už minulý týden. Objednal jsem odlehčený kufr se 7mm plastovýma deskama. Popravdě, trošku jsem čekal, že bude vypadat podobně jako Cherredův, tedy že bude mít ty hezké plastové hrany. Přišla mi klasika s hliníkem, plastové jsou jen desky. Nijak mi to nevadí, spíš uvádím jako tip pro ostatní a jako potvrzení, že u věcí na zakázku je důležité se domluvit na všem :) Ale třeba by to plast při těchto rozměrech nezvládl. Hmotnost je nakonec 10,5 kg (s efektama zatím 21kg) při vnitřních rozměrech 90x54cm, což je trochu víc než jsem čekal, ale není to nic strašného, rozhodně lepší než překližka. Nožek na základě přání osadili opravdu hodně, což je super. Dál jsem přidal sklopná madla na boky a kolečka. Tyhle mé výmysly mají samozřejmě taky vliv na hmotnost. Zatím jsem do něj pouze vložil svůj provizorní ikea board, ale časem to přeskládám a první řada pedálů půjde přímo na kufr. Je potažený jemným kobercem, na který se sucháč skvěle chytá. Zatím mám prostorovou rezervu, ale plánuju pedálovou expanzi :) No a nejvtipnější je, že se dnes objevil na bazaru můj starý pedalboard, po jehož vzoru jsem si tenhle naspecifikoval :) Ten byl ale ještě o kus větší a těžší, takže určitě investice nelituju. Můžu music data s klidným srdcem doporučit.

https://hudebnibazar.cz/velky-pedalboar ... /ID198159/
Přílohy
IMG_20181027_201502.jpg
IMG_20181027_201610.jpg
IMG_20181027_201844.jpg
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Šmarja... hustý... myslel jsem, že můj "velkej pedalboard" je velkej... :) Mnjn, zase hraju se dvouma... ale do Tvého by se možná oba vešly. :) Máš ho teďko nějaký prázdý. ;) :)

Divím se, že ti nenabídli to, co má já - je to nějaká stavebnice Penn, podle mě by i měli jednodušší výrobu. Ale možná kvůli velikosti zvolili toto, těžko říct, já jsem s nimi přesně domlouval, co chci + fotka do mailu... ve stylu radši 10x se opakovat, aby se to dostalo v potravním řetězci k člověku, co to skutečně bude dělat. ;) Ale co si pamatuju z nějakého rozhovoru s chlapíkem z MD, tak např. výšky dostupných profilů by mohly být důvodem, proč Ti pdb vyrobili takhle.
torst

Příspěvek od torst »

DSC09075.JPG
Neni to PB v pravém smyslu slova. Ne na live. Je to jen taková domácí laboratoř, na porovnávání zkreslovačů. A to mám ještě nějaké bokem. Tak snad pro zajímavost.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Torste, už sis koupil nějaký ten foťák? Nebo aspoň obyčejný levný (dnešní) smartphone s foťákem? :)
Jinak já jsem své dva PB včera rozkopal, protože budu optimalizovat novýma krabkama (Radar, nějaké Ali krabky, atd.). Fotky dodám, až bude hotovo, ale kdy, to netuším.
torst

Příspěvek od torst »

jo, mám Panasonic Lumix, ale nechtělo se mi vyndavat ho ze skříně.
P1000076.JPG
lepší ?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

To sú fakt kúsky betonu medzi tými pedálmi alebo sa mi to zdá? Či hard&heavy si zobral doslova? :mrgreen:
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Tipuji, že tam má akupěnu, ale kdyby tam měl beton, žulu, či mramor, tak rozhodně větší hard rock 🤘
Přílohy
D193FE8C-BBF0-46C6-ADD5-F802A6740D24.jpeg
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

je to beton, torst je tvrďák, nabeton :)

jinak teutonský test na propojky, super aber höher preis :) https://www.bonedo.de/artikel/einzelans ... -test.html

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

ne, je to ta tvrzená pěna jak píše arcilucifer. Možná škoda, měl jsem podpořit teorii o betonu.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

K čemu je tam ta pěna dobrá?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

simiruz píše: 2.11.2018 7:09K čemu je tam ta pěna dobrá?
Aby se zvuk neodrážel od stěn pedalboardu.

Ale teď vážně :-) Aby to mohl v klidu zavřít a přenášet a efekty se přitom nepoházely
torst

Příspěvek od torst »

simiruz: K čemu? Aby fixovala krabky v jejich poloze a nelítaly jako nudle v bandě.
P.S.: Když už je řeč o polívce, trochu si přihřeju tu svou - Pioneer Fuzz je jednoduchoučké zapojení podle YT, jen jeden tranďák + jeden, dva odpory, kondíky. Asi poloviční osazení než má FF. A hraje nečekaně pěkně, hudebně použitelný.
selmer1967

Příspěvek od selmer1967 »

Ta fixace je zajímavy nápad, asi do toho řežeš otvory, které odpovídají půdorysu efektu...,můžeš pod to ukrýt i kabeláž...,nicméně bych dal asi přednost černému materiálu, např. to, co se dává do case na polstrování, ci tlumení vibrací. Vyrábí se různé tloušťky. Včera jsem si vyzvedl case na zesilovač a p. Enkel to používá právě na tyto účely.
Fender American Standard 96' (Lollar, Bare Knuckle, DiMarzio), Gibson Traditionall 16' HP, Crafter Ovation, Diezel Einstein, Engl 412PRO G12M, Fender HotRod lll (Celestion G12M 65), Mesa Boogie V Twin, Cry Baby 95q, Blackstar, MXR, Mooer, aj.

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
simiruz

Příspěvek od simiruz »

torst píše: 2.11.2018 8:24 simiruz: K čemu? Aby fixovala krabky v jejich poloze a nelítaly jako nudle v bandě.
A proč tohle řešení? Proč jsi nepoužil něco běžného (dual lock, SK pásky, šroubky)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“