Pedálová ladička
Pravidla fóra
Re: Pedálová ladička
Korg pitchblack je podle mě nejlepší ladička, má dobrý display a jde vidět kdekoli. Jaký je rozdíl mezi tím advance a normální nevím, podle mě stačí normální. Používám X let a jsem spokojen na 100%.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
A nějaký důvod, proč je lepší než napr. Polytune 2, popř. Turbo Tuner, kromě toho, že je levnější ? U ladičky jsou přece hodnotitelné kritéria jako rychlost odezvy, přesnost, viditelnost, Bypass/buffer, množství funkcí atd ?Slayer píše:Korg pitchblack je podle mě nejlepší ladička, má dobrý display a jde vidět kdekoli. Jaký je rozdíl mezi tím advance a normální nevím, podle mě stačí normální. Používám X let a jsem spokojen na 100%.
U Polytune2 je viditelnost Retina Displaye lepší než u první verze a jde dobře vidět i na venkovních pódiích.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Zadnej "Retina Display" (coz je obchodni oznaceni applich hi-res LCD) tam neni
Rikaji tomu "Retina-scorching" tedy v prekladu "sitnici-vypalujici".
Nejvetsi vyhodou pitchblacku bude asi to, ze to vidis i na fakt velkou dalku, protoze je to veliky a nelezi to na zemi. Nicmene jsou lidi, kterym je pitchblack vlastne absolutne k nicemu, protoze nevidi modrou
(ted zrovna kamarad resi ladicku, na kterou s nejakou formou barvosleposti bude schopen normalne videt)
Nejvetsi vyhodou pitchblacku bude asi to, ze to vidis i na fakt velkou dalku, protoze je to veliky a nelezi to na zemi. Nicmene jsou lidi, kterym je pitchblack vlastne absolutne k nicemu, protoze nevidi modrou
Hodně budem někde...
Dík za názory, objednal jsem Pitchblack Advanced (nakonec v Muzikeru, protože doprava zdarma a cena jak u Thomanna). Než pošlu PT mini z domu, tak je zkusím veřejně porovnat. Do porovnání můžu přidat i ladičku z Play Acoustic. Na tu teda nedohlédnu vůbec. ... a má modrý displej
.
Podle mě splňuje právě ty vlastnosti které uvádíš, nechtěl jsem je zbytečně rozepisovat.
Navíc tomu dominuje velký display který jde všude vidět jak ve dne tak v noci a je mi nejvíc sympatický ten systém ukazování ladění. např na polytune je mi nesympatické že je ten display poskládaný z teček, právě v tom displayi a způsobu jak ukazuje ladění (což byl i tazatelův požadavek) je pro mě pitchblack nejlepší.
Nižší cena už může být jen bonus, osobně mi o cenu nejde.
Navíc tomu dominuje velký display který jde všude vidět jak ve dne tak v noci a je mi nejvíc sympatický ten systém ukazování ladění. např na polytune je mi nesympatické že je ten display poskládaný z teček, právě v tom displayi a způsobu jak ukazuje ladění (což byl i tazatelův požadavek) je pro mě pitchblack nejlepší.
Nižší cena už může být jen bonus, osobně mi o cenu nejde.
Korg je doma. Srovnání TC Mini 1 vs Pitchblack Advanced vs vestavěná v Play Acoustic viz fotky. Nemám jak rozdvojit signál, takže vždy jedna pedálovka vs PA, přiblesknuto, foceno mobilem. Postřehy z ladění: TC skoro nekmitá kolem nuly (zelená - naladěno), Korg malinko víc. Možná se to dá přisoudit i přesnosti. TC deklaruje +/- 0.5 centu, Korg +/- 0.1, takže teoreticky může být na fajnové doladění nervózější "na rafice". Play Acoustic překmitává hodně, a skoro se nedá ustálit. Ladění ve strobo mode (Korg) je nepřehledná pakárna (nebo jsem nepochopil vo-co-gou) ), používám standardní. Přesnost: nejsem netopejr, ale asi srovnatelná.
Řekl bych, že pedálovky jsou dobré obě, ale pro slepejše jednoznačně vede Pitchblack. Vestavěná v Play Acoustic je alespoň pro mě nepoužitelná. V přímém porovnání s pedálovkami mohu říci, že je vidět celkem dobře, digitální rafika lítá jak splašená (což by mi zase tak nevadilo), ale vadí mi celkem nekomfortní zapínání přidržením pravého spínače. Nic pro nerváky on stage
. Takže TC už těší nového majitele, Korg zůstává.
Slayer: Dík za postřehy, pomohlo.
PS: Zapomněl jsem zmínit nástroje použité při srovnávání. Akustická kytara & mandolína. Basovku zkusím na zkoušce (když si vzpomenu).
Řekl bych, že pedálovky jsou dobré obě, ale pro slepejše jednoznačně vede Pitchblack. Vestavěná v Play Acoustic je alespoň pro mě nepoužitelná. V přímém porovnání s pedálovkami mohu říci, že je vidět celkem dobře, digitální rafika lítá jak splašená (což by mi zase tak nevadilo), ale vadí mi celkem nekomfortní zapínání přidržením pravého spínače. Nic pro nerváky on stage
Slayer: Dík za postřehy, pomohlo.
PS: Zapomněl jsem zmínit nástroje použité při srovnávání. Akustická kytara & mandolína. Basovku zkusím na zkoušce (když si vzpomenu).
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vybírám teď novou ladičku a nevím, na co se vlastně dívat... Přijdou mi všechny papírově stejné, jen mají jiný displej a cenu 
Hledám nějakou mini, doporučil by někdo nějakou do max 1.500 (i ot mi přijde na ladišku zbytenčě moc
):
Warwick PT-1 (660 Kč)
JOYO JF-326 Irontune (893 Kč)
IBANEZ BIGMINI (1 560 Kč)
ORTEGA Sea Devil (1 490 Kč - světýlka!
)
Korg Pitchblack Mini (1 430 Kč)
tc electronic PolyTune 2 Mini (1 525 Kč)
Hledám nějakou mini, doporučil by někdo nějakou do max 1.500 (i ot mi přijde na ladišku zbytenčě moc
Warwick PT-1 (660 Kč)
JOYO JF-326 Irontune (893 Kč)
IBANEZ BIGMINI (1 560 Kč)
ORTEGA Sea Devil (1 490 Kč - světýlka!
Korg Pitchblack Mini (1 430 Kč)
tc electronic PolyTune 2 Mini (1 525 Kč)
Hraju na kytary a mašinky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nějak ti tam chybí TCE Polytune 2 Mini, s přimhouřeným okem za 1500.
Já mám tu černou Noir verzi a spokojenost. Strobo mód rulz.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Doplněno, díval jsem se jenom na CZ e-shopy, kde stojí 2.500. Thomann ji má za těch 1.500, což by ale znamenalo koupit tam toho rovnou víc, kvůli poštěHendrek píše: 29.10.2018 12:50 Nějak ti tam chybí TCE Polytune 2 Mini, s přimhouřeným okem za 1500.
Hraju na kytary a mašinky
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Noir verzI nebrat
Sviti modre a az zacnete blbe videt, tak misto toho uvidite jenom modrej flek 
Hodně budem někde...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
SUKu, pleteš si to asi s velkou verzí, NOIR mini svítí normálně zeleně.
Od Thomanna tady na fóru bere pořád někdo něco (právě jsem si rozbalil balík). Se s někým domluv, kvůli poštovnému.
Od Thomanna tady na fóru bere pořád někdo něco (právě jsem si rozbalil balík). Se s někým domluv, kvůli poštovnému.
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to vygooglil, ta modrá je Polytune 2 Blacklight a vzhledem k tomu, že už je discontinued a IMHO dlouho na trhu nebyla, asi to s tím modrým světlem nevychytali. BTW, modrá LED signalizace se mi také rozplývá více než ostatní barvy (např. v Ově máme modrou signalizaci pro trolejbusy a to bych řídiče dělat nemohl, nepoznám, kam míří ta šipka).
-
ArdaGamesTV
Zdravím měl bych takový dotaz. Poradil by mi někdo nějakou levnou pedalovou ladičku nejlépe chromatickou + aby měla tu funkci že když ji člověk zapne jakože jde ladit aby nepouštěla signál zvuku dál.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já mám TC Polytune2 mini, která to tak má.
Ale určitě nebude jediná, kde se to dá nastavit. Hledej u ladiček funkci MUTE.
Ale určitě nebude jediná, kde se to dá nastavit. Hledej u ladiček funkci MUTE.
Já bych řek, že tyhle levné to mají všechny.
https://www.aliexpress.com/item/Rowin-L ... dc988ce360
Já nemám přesně tuhle, ale rebrandovanou variantu, kterou si nechává dělat německý Music Store pod svojí privátní značkou Fame, ale je to to samé. Do Čech ale myslim neposílají. Z toho Ali je to asi jednodušší a levnější.
https://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Fam ... 036606-000
Funguje celkem uspokojivě.
Edit:
Sorry, byl jsem se teď podívat v pedalboardu a mám ladičku od konkurence - Harley Benton (Thomann), což ale nic nemění na tom, že je to s velkou pravděpodobností úplně to samé, pouze v jiné barvě. Při ladění je to vždy v režimu mute a nelze jinak. Od fame mám jiný pedál, to mě spletlo.
https://www.thomann.de/de/harley_benton_cpt_20.htm
https://www.aliexpress.com/item/Rowin-L ... dc988ce360
Já nemám přesně tuhle, ale rebrandovanou variantu, kterou si nechává dělat německý Music Store pod svojí privátní značkou Fame, ale je to to samé. Do Čech ale myslim neposílají. Z toho Ali je to asi jednodušší a levnější.
https://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Fam ... 036606-000
Funguje celkem uspokojivě.
Edit:
Sorry, byl jsem se teď podívat v pedalboardu a mám ladičku od konkurence - Harley Benton (Thomann), což ale nic nemění na tom, že je to s velkou pravděpodobností úplně to samé, pouze v jiné barvě. Při ladění je to vždy v režimu mute a nelze jinak. Od fame mám jiný pedál, to mě spletlo.
https://www.thomann.de/de/harley_benton_cpt_20.htm
líbivé
(ale myslím, že ten nápad už někdo dělal před nima)
(ale myslím, že ten nápad už někdo dělal před nima)
| Cruel YT | Cruel sptf
V dubnu TC vylezli s TC Polytune 3 mini noir, tak pokud nepotřebujete buffer, je možnost TC Polytune 2 mini pořídit za 45 €.
| Cruel YT | Cruel sptf
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, momentálně vyprodaná. Dnes ráno jsem chtěl objednat a musel jsem změnit obsah nákupního košíku, dva týdny čekat nebudu a pořídím příště.
Co Ty s tou hromadou malinkých barevných krabiček jednou budeš dělat? 
| Cruel YT | Cruel sptf