Pedálová ladička

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Slayer

Re: Pedálová ladička

Příspěvek od Slayer »

Korg pitchblack je podle mě nejlepší ladička, má dobrý display a jde vidět kdekoli. Jaký je rozdíl mezi tím advance a normální nevím, podle mě stačí normální. Používám X let a jsem spokojen na 100%.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Slayer píše:Korg pitchblack je podle mě nejlepší ladička, má dobrý display a jde vidět kdekoli. Jaký je rozdíl mezi tím advance a normální nevím, podle mě stačí normální. Používám X let a jsem spokojen na 100%.
A nějaký důvod, proč je lepší než napr. Polytune 2, popř. Turbo Tuner, kromě toho, že je levnější ? U ladičky jsou přece hodnotitelné kritéria jako rychlost odezvy, přesnost, viditelnost, Bypass/buffer, množství funkcí atd ?
U Polytune2 je viditelnost Retina Displaye lepší než u první verze a jde dobře vidět i na venkovních pódiích.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Zadnej "Retina Display" (coz je obchodni oznaceni applich hi-res LCD) tam neni ;) Rikaji tomu "Retina-scorching" tedy v prekladu "sitnici-vypalujici".

Nejvetsi vyhodou pitchblacku bude asi to, ze to vidis i na fakt velkou dalku, protoze je to veliky a nelezi to na zemi. Nicmene jsou lidi, kterym je pitchblack vlastne absolutne k nicemu, protoze nevidi modrou :) (ted zrovna kamarad resi ladicku, na kterou s nejakou formou barvosleposti bude schopen normalne videt)
Hodně budem někde...
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Dík za názory, objednal jsem Pitchblack Advanced (nakonec v Muzikeru, protože doprava zdarma a cena jak u Thomanna). Než pošlu PT mini z domu, tak je zkusím veřejně porovnat. Do porovnání můžu přidat i ladičku z Play Acoustic. Na tu teda nedohlédnu vůbec. ... a má modrý displej :).
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Podle mě splňuje právě ty vlastnosti které uvádíš, nechtěl jsem je zbytečně rozepisovat.
Navíc tomu dominuje velký display který jde všude vidět jak ve dne tak v noci a je mi nejvíc sympatický ten systém ukazování ladění. např na polytune je mi nesympatické že je ten display poskládaný z teček, právě v tom displayi a způsobu jak ukazuje ladění (což byl i tazatelův požadavek) je pro mě pitchblack nejlepší.
Nižší cena už může být jen bonus, osobně mi o cenu nejde.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Korg je doma. Srovnání TC Mini 1 vs Pitchblack Advanced vs vestavěná v Play Acoustic viz fotky. Nemám jak rozdvojit signál, takže vždy jedna pedálovka vs PA, přiblesknuto, foceno mobilem. Postřehy z ladění: TC skoro nekmitá kolem nuly (zelená - naladěno), Korg malinko víc. Možná se to dá přisoudit i přesnosti. TC deklaruje +/- 0.5 centu, Korg +/- 0.1, takže teoreticky může být na fajnové doladění nervózější "na rafice". Play Acoustic překmitává hodně, a skoro se nedá ustálit. Ladění ve strobo mode (Korg) je nepřehledná pakárna (nebo jsem nepochopil vo-co-gou) ), používám standardní. Přesnost: nejsem netopejr, ale asi srovnatelná.

Řekl bych, že pedálovky jsou dobré obě, ale pro slepejše jednoznačně vede Pitchblack. Vestavěná v Play Acoustic je alespoň pro mě nepoužitelná. V přímém porovnání s pedálovkami mohu říci, že je vidět celkem dobře, digitální rafika lítá jak splašená (což by mi zase tak nevadilo), ale vadí mi celkem nekomfortní zapínání přidržením pravého spínače. Nic pro nerváky on stage :). Takže TC už těší nového majitele, Korg zůstává.

Slayer: Dík za postřehy, pomohlo.
Ladicky 1.jpg
Ladicky 2.jpg
PS: Zapomněl jsem zmínit nástroje použité při srovnávání. Akustická kytara & mandolína. Basovku zkusím na zkoušce (když si vzpomenu).
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Vybírám teď novou ladičku a nevím, na co se vlastně dívat... Přijdou mi všechny papírově stejné, jen mají jiný displej a cenu :-)

Hledám nějakou mini, doporučil by někdo nějakou do max 1.500 (i ot mi přijde na ladišku zbytenčě moc :-)):

Warwick PT-1 (660 Kč)
JOYO JF-326 Irontune (893 Kč)
IBANEZ BIGMINI (1 560 Kč)
ORTEGA Sea Devil (1 490 Kč - světýlka! :-))
Korg Pitchblack Mini (1 430 Kč)
tc electronic PolyTune 2 Mini (1 525 Kč)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nějak ti tam chybí TCE Polytune 2 Mini, s přimhouřeným okem za 1500.
Já mám tu černou Noir verzi a spokojenost. Strobo mód rulz.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Hendrek píše: 29.10.2018 12:50 Nějak ti tam chybí TCE Polytune 2 Mini, s přimhouřeným okem za 1500.
Já mám tu černou Noir verzi a spokojenost. Strobo mód rulz.
Doplněno, díval jsem se jenom na CZ e-shopy, kde stojí 2.500. Thomann ji má za těch 1.500, což by ale znamenalo koupit tam toho rovnou víc, kvůli poště :-)
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Noir verzI nebrat ;) Sviti modre a az zacnete blbe videt, tak misto toho uvidite jenom modrej flek ;)
Hodně budem někde...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

SUKu, pleteš si to asi s velkou verzí, NOIR mini svítí normálně zeleně.
Od Thomanna tady na fóru bere pořád někdo něco (právě jsem si rozbalil balík). Se s někým domluv, kvůli poštovnému.
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Ach, tak to se omlouvam za mystifuckaci :)
Hodně budem někde...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Už jsem to vygooglil, ta modrá je Polytune 2 Blacklight a vzhledem k tomu, že už je discontinued a IMHO dlouho na trhu nebyla, asi to s tím modrým světlem nevychytali. BTW, modrá LED signalizace se mi také rozplývá více než ostatní barvy (např. v Ově máme modrou signalizaci pro trolejbusy a to bych řídiče dělat nemohl, nepoznám, kam míří ta šipka).
ArdaGamesTV

Příspěvek od ArdaGamesTV »

Zdravím měl bych takový dotaz. Poradil by mi někdo nějakou levnou pedalovou ladičku nejlépe chromatickou + aby měla tu funkci že když ji člověk zapne jakože jde ladit aby nepouštěla signál zvuku dál.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já mám TC Polytune2 mini, která to tak má.
Ale určitě nebude jediná, kde se to dá nastavit. Hledej u ladiček funkci MUTE.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Já bych řek, že tyhle levné to mají všechny.
https://www.aliexpress.com/item/Rowin-L ... dc988ce360

Já nemám přesně tuhle, ale rebrandovanou variantu, kterou si nechává dělat německý Music Store pod svojí privátní značkou Fame, ale je to to samé. Do Čech ale myslim neposílají. Z toho Ali je to asi jednodušší a levnější.
https://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Fam ... 036606-000
Funguje celkem uspokojivě.

Edit:
Sorry, byl jsem se teď podívat v pedalboardu a mám ladičku od konkurence - Harley Benton (Thomann), což ale nic nemění na tom, že je to s velkou pravděpodobností úplně to samé, pouze v jiné barvě. Při ladění je to vždy v režimu mute a nelze jinak. Od fame mám jiný pedál, to mě spletlo.
https://www.thomann.de/de/harley_benton_cpt_20.htm
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

líbivé
(ale myslím, že ten nápad už někdo dělal před nima)

cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

V dubnu TC vylezli s TC Polytune 3 mini noir, tak pokud nepotřebujete buffer, je možnost TC Polytune 2 mini pořídit za 45 €.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, momentálně vyprodaná. Dnes ráno jsem chtěl objednat a musel jsem změnit obsah nákupního košíku, dva týdny čekat nebudu a pořídím příště.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Co Ty s tou hromadou malinkých barevných krabiček jednou budeš dělat? ;)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“