překopání elektroniky,stínení,atd.

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
kmensik
Rádce

Re: překopání elektroniky,stínení,atd.

Příspěvek od kmensik »

Takže ty 2 singly jsou noiseless? Nevadí, o starost míň s šumem. Kromě kombinace s rozepnutým HB to bude pořád potichu. Takže buď nebudeš rozepnutý HB používat, až si zvykneš na to ticho, nebo tě naopak bude přitahovat tím, jak je jiný.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

To je mi jasné. Jen mi šlo o to, jestli to nějak zapojení nekomplikuje. Myšleno tak, že kdybych chtěl spojit krkový a střední singl jako krkový humbucker, tak jestli to nebude dělat nějaký bordel, protože ty noiseless v globále humbuckery už jsou. Jak říkám, možná dost hloupý dotaz, ale chtěl jsem se ujistit.

Jinak právě kvůli šumu přemýšlím, že bych humbucker zkusil v sériovém x paralelním zapojení. Některé ukázky na youtubu se mi poměrně líbí. Dost lidí volí tohle kvůli absenci šumu raději než rozepnutý HB. Tak uvidím, jak to bude znít mně. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

NxM noiseless sériově v pohodě. Co máš? SCN, Lace?

HB přepínat na paralelně jsem zkusil u kytary s jediným snímačem, při zkreslení je to jen o kapku slabší a čistší, není to až takový skok. Singl mi to nepřipomínalo ani náhodou, spíš bych si HB rozepnul na ten singl dál od kobylky. Každopádně zkoušej vše, záleží na spoustě okolností a tvých uších.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Díky za rady. :)

Jsou to Lace HG, který jsem tu řešil ve vlákně o kus níž. Pro mě poslední šance, kterou noiseless snímačům dávám. SCN jsem měl a nelíbily se mi. Hot noiseless lepší, ale na mě moc silná keramika. Pak nějaký EMG HZ noiseless, taky to nebylo ono. Tyhle Lace jsou poslední štace, jinak na to prdím. Lákaly mě ještě DiMarzio Area, ale nesehnal jsem je na bazaru. Suprově vypadají Zexcoily, nečetl jsem o nich jedinou špatnou věc. Ale stojí skoro jako kytara, no.

Jinak o sériovém x paralelním zapojení humbuckeru jsem četl, že lépe zní u silnějších humbuckerů. Ale nevím, co je na tom pravdy, nemám s tímhle moc zkušeností. Osobně mě spíš zajímá kombinace krk a střed jako humbucker, rozepínání kobylkáče až tak neřeším. Ale ještě mi v hlavě furt šrotuje tele sound. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

kmensik píše:Druhá praktická možnost je M*N sériově, jakoby krkový HB.
Není někde na netu, prosím, náhodou schéma tohoto zapojení na mini switch? Nebo aspoň písemný návod na postup? Dneska jsem kytaru chlapíkovi odnesl na předělání, ale na tomto jsme se nějak nemohli dohodnout. Vyhrknul na mě počet drátů, fáze a já nevím jaká další slova, a že si není jistý, jestli to půjde. Tak jsem si říkal, že to najdu na netu a pošlu mu to, ale hledám asi pomocí špatných slov, protože nic nemůžu najít. Eventuálně moc děkuju.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Přepínač SPDT. Na první kontakt půjde zem, na druhý cold drátek od krkového snímače, třetí kontakt se spojí s hot drátem od middle snímače.
Princip je ten, že v poloze N přepínáš zem krkového snímače mezi opravdovou zemí (normální singl) a hotem středního snímače (humbucker).

Pošli mu to, měl by to pochopit. Na fáze atd to nemá vliv, to by byla jiná škola. Kdo ti to dělá?
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Díky moc, jsem ti za všechny rady nesmírně zavázán. :)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tak, kytara je už nějakou dobu doma. Krkový humbucker mě baví dost, seriové/paralelní tolik ne. Není to zdaleka tak výrazné jako rozepnutí humbuckeru. Sice to nebrumí (proto jsem to tak chtěl), ale znova bych si to už asi neudělal. Mám teď šílené práce, tudíž nebylo moc času si s tím pohrát, ale třeba tomu časem přijdu na chuť.
Každopádně díky moc za rady, kmensiku. :)
hoffik

Příspěvek od hoffik »

myslíte že tenhle kabel bude na propojení el. stačit jo ? https://www.ges.cz/cz/rg-174-u-GES06700706.html

nemam radši koupit něo takovýhleho ? http://www.bachmusik.com/vw-102-wh_p2178 nebo https://imusicdata.cz/tad-kabel-pleteny ... e-stranded
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

První je stíněný, ty dva další nestíněné a "historické". Je to jen věc rozhodnutí, kterou cestou jít. Obojí bude fungovat.
hoffik

Příspěvek od hoffik »

Takže lepší to se stíněnim .. ikdyž mam už odstíenou kytaru tak je to asi jedno, ale ten stíněnej je levnější tak vezmu ten. Děkuju :)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Prodlouzit stavajici,sikovnou rukou a smrstovackama,nebo dat novy komplet-od civky.
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

nevím, jestli inteligentně - prostě na odizolované žíly a stín přiletuješ totéž v požadované délce, spoje obandážuješ aby se nedotkly. Co řešíš? že bude na 2 cm odhalené stínění ...?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak zaizolované žíly ve spoji ještě obal alobalem navazujícím na stínění a celé pak znovu zaizoluj (izolačka nebo smršťovačka).
torst

Příspěvek od torst »

chlapi neblbněte. alobal ano, ale ve stratech jsou SC připojená 2ma sólo kablíkama a nic se neděje (?).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Možná bych přidal i řešení pro úplné fetišisty, stačí mít kousek stíněného kablíku navíc, který má splétanou stínící vrstvu, ta se dá krásně sejmout a vzniknuvší "měděnou trubičku" podle potřeby stlačením přizpůsobit průměru celého spoje a zatažením utáhnout aby dobře seděla ; )
Přílohy
stínění.JPG
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Prosím o radu. Mám vytuňené tele od H. Bentona, elektrika celá vyměněná a překopaná na 4 polohový přepínač, snímače krk Fender Tex Mex, kobylka GFS Repro HOT Alnico. Sami o sobě hrají dobře a cca stejně nahlas, ale obě mezipolohy jsou výrazně tišší. Po troše googlení jsem našel tohle: https://www.tdpri.com/threads/middle-po ... nd.161160/. Zdá se, že GFS má opačnou polaritu. Než vezmu do ruky páječku a něco domrším - pokud to chápu správně, stačí přehodit červený a černý fous z kobylkáče na přepínači (?).
torst

Příspěvek od torst »

Jo, říká se tomu nesprávná (opačná) fáze snímačů. Ale nezdá se mi, že by to někdo zapojil takhle blbě. Mezipolohy bývají tišší, i na mém Stratocasteru. Každopádně to zkus, nic zkazit nemůžeš, není to nevratný proces, při nejhorším vrátíš zpět. Z každého singlu vedou 2 kablíky. Jeden na kostru a druhý k přepínači, poťáku a pod. Prostě je vyměň. Je lhostejno, jestli u 1. nebo 2. snímače. U Strata (3 snímače) by to bylo o fous složitější.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Dík! Zkusím ten kobylkáč, v tom odkazu píšou, že GFS asi mají obrácenou polaritu a ten propad hlasitosti je proti Fenderu z fabriku výrazně větší. Mimochodem, GFS hraje dost dobře, kouše jak vlněnej svetr :). Za ty prachy luxus.
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Nebylo by lepší přepólovat krkový snímač kvůli uzemnění baseplate kobylkového?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“