Regular John píše: 17.11.2018 11:35
cid píše: 6.11.2018 2:56
Čemu nerozumím, je průběžná změna rádiusu hmatníku. Nejsou s tím spojené nějaké problémy? Jak je to třeba s výškou strun nad hmatníkem, jak se na to hraje? Děkuji za případné informace a Vaše zkušenosti.
Smíšený radius je vychytávka, která zvyšuje pohodlí při hraní, u těla máš rovnější hmatník = líp se sóluje a u hlavy je zase kulatější = líp se hrají akordy. Osobní zkušenost s tím nemám, ale vůbec bych se toho nebál, slyšel jsem na to jen chválu.
e a h struny se při bendování nad 12. polohou nedusí o pražce ve vyšších polohách, takže to umožňuje nastavit nižší dohmat.. to je celý
mám to jen na jedný fender base - kde je to pro mý potřeby o ničem

a i tak je to protivný protože ta změna zakřivení je zbytečně nízko, už od cca 7. polohy
na kytaře bych to nechtěl, vždycky radši u fenderů 7.25 až nahoru i za cenu vyššího dohmatu, asi že nejsem shredder

a když je dobrej úhel krk-tělo tak se to dá nastavit překvapivě hratelně i s vintage pražcema
(mám to tak na Esquiru a 60s Tele a jsou to max. pohodlný kytary i ve vyšších polohách)
btw dneska se třeba skoro nedá sehnat novej Fender custom shop Tele nebo Strat aby neměl velký pražce, 6105 nebo rovnou jumbo 6100 a mají vždycky 9.5 radius.. škoda - protože přesně tohle mi vadí na CS co mám ..
ale zase ty co maj ty vintage specifikace jim dlouho leží neprodaný.. takže bývaj časem za míň