Trvalé ozvučení sálu 100M2 do 140tis. (idealne)

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
Strcprstskrzkrk
Nový uživatel

Trvalé ozvučení sálu 100M2 do 140tis. (idealne)

Příspěvek od Strcprstskrzkrk »

Zdravím,

potřebuji poradit ohledně trvalého ozvučení sálu v obci (obrázek přiložen).

Prostor 100m2
Výška stropu cca 5m

Max. lidí 120
Využití: přednášky, plesy, projekce, filmy, hudební akce (žádné techno).

Rozpočet na ozvučení je 140 000,- (Mikrofon je zvlášť za cca dalších 9tis.)
Případně i přes, ale musel by být pádný důvod:)

Moje varianta (dle vygooglených informací):

1, JBL SRX835P 2x + 2x JBL PRX835W
Předpokládám, že je to těžce předimenzováno, ale raději jsem to přehnal než podcenil...:)

Nejraději bych zvolil nějaké prostorové ozvučení (kvůli případné projekci filmů), ale to bych už u PC asi i spal:/

Budu vděčný za jakoukoliv radu!

Moc děkuji:)
Přílohy
VIZ3.jpg
viz2.jpg
viz1.jpg
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Trvalé ozvučení sálu 100M2 do 140tis. (idealne)

Příspěvek od rotten77 »

Potřebuješ tedy jenom "bedny"? Případný zesilovač, kabely, mixážní pult, ... není potřeba?
Je v rozpočtu i instalace?
Mikrofon bude opravdu jen jeden? Když se pořádá konference apod. většinou je potřeb více mikrofonů.
Plesy a hudební akce - kapely se budou zvučit samy?
Strcprstskrzkrk
Nový uživatel

Omlouvám se za opožděnou odpověď. No pokud jsou bedny aktivní, tak zesilovač nepotřebuji ne? (nerozumím tomu). Musí být včetně kabelů (trochu jsem je opoměl).
Mixážní pult...s tím jsem nepočítal...nějaký základní stačí? hudební akce, budou tak max. 6x do roka (ples,maškarní, dětský den, nějaká hudební akce...). Jedná se o malou obec...
V ceně by měla být instalace, která ovšem v případě použití 4 aktiv. beden je téměř nulová (nepočítám natažení drátů, které by se provedlo v rámci stavby).
Mikrofon stačí jeden, ptž ještě 1-2 již máme.

Můj předpoklad byl, že aparatura by byla použitelná na jakoukoliv akci, takže i pro ples či nějakou hudební akci.

Nejraději bych samozřejmě docílil i prostorového zvuku pro případnou projekci, ale otázkou je, zda-li to vůbec má smysl řešit....

S cenou by se dalo hýbat, ale samozřejmě pokud by šlo vymyslet něco slušného za 140...
Jinak si myslím, že by se 170-180 dalo zkousnout.

Přikládám 2 varianty, co navrhuje jedna společnost k posouzení...

Mockrát děkuju!
Přílohy
Ozvučení sálu.xlsx
(9.86 KiB) Staženo 191 x
Strcprstskrzkrk
Nový uživatel

Myslíte, že něco takového:

https://lepsizvuk.cz/product/1849-elac- ... olby-atmos

by mohlo postačovat pro takový prostor?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Domácí kino na ozvučení sálu? Raději ne.
Nechal bych to na profících, kteří mají zkušenosti a umí navrhnout vhodné řešení, pro danou aplikaci. To výše navržené profi řešení pro konference a podkresovou hudbu IMHO stačit bude.
Pokud tam přijede hrát kapela, stejně si vždy doveze vlastní aparaturu. Určitě nebudou chtít podstoupit dobrodružství se zvučením přes cizí neznámou sestavu. Každá kapela má své specifické požadavky na počet kanálů na mixu, odposlechy, atd., a řešit způsob zvučení až přímo na kšeftě je nepřípustné riziko.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A co monitory (odposlechy)?

Co píše Hendrek je z velké zčásti pravda. Když už aparát pro zvučení kapely, tak i zvukaře, který mu rozumí, a samozřejmě rozumí i zvučení kapely obecně. Pak by to chtělo asi i nějaké mikrofony na bicí a kytarové aparáty a akustické nástroje, DI boxy, atd.

Na druhou stranu není od věci, aby mix byl vícevstupý a a aparatura byla schopná ozvučit třeba menší kapelu, třeba akustické trio. Co třeba školní besídky? To bývají třeba dětské sbory, takže taky pár vhodných mikrofonů se určitě hodí …
Koneckonců, když budou bedny a monitory dostačující a kompatibilní co se týče propojení výstup z mixu - vstup bedna (nejlépe XLR a mít k dispozici redukce XLR-TRS), může si kapela dovézt jen mix a vše potřebné, bedny nemusí tahat.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Hendrek píše: 4.03.2019 7:22 Nechal bych to na profících, kteří mají zkušenosti a umí navrhnout vhodné řešení, pro danou aplikaci.
To jsem chtěl navrhnout hned jako první věc, ale pak jsem si říkal, že když se někdo ptá zde na fóru, tak si to spíš chce pořešit po svém.
Strcprstskrzkrk
Nový uživatel

Hendrek píše: 4.03.2019 7:22 To výše navržené profi řešení pro konference a podkresovou hudbu IMHO stačit bude.
Problém je právě to, že bych potřeboval, aby to zvládlo i případnou hlasitější hudbu a ne jen podkresovou:/
(Na akcích, kdy kapela už třeba odjíždí ale zábava pokračuje ..., dětský karneval, dětská diskotéka)

Nejde mi o studiovou kvalitu, ale o univerzálnost použití.

Přemýšlím, jestli jít cestou profíky navrhovaného řešení a nebo vzít ty JBL a vykašlat se na prostorový ozvučení kvůli pár projekcím.
Mixážní pult jsem našel dle diskuzí tento: Behringer X Air XR18. Asi ale zbytečně moc vstupů na 2-3 mikrofony (při moderování dětských akcí...).

Opravdu tomu nijak zvlášť nerozumím, takže řeším vše přes zkušenosti a názory na internetu.
Naposledy upravil(a) Strcprstskrzkrk dne 4.03.2019 9:29, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Však netvrdím, že podkresová hudba (jakákoliv reprodukovaná) přes navržený systém nemůže být zároveň hlasitá, když se to hlasitostně "ohulí". To už záleží na konkrétně navrženém systému, jaké má parametry. Ideálně si zajet poslechnout v reálném provozu, ta firma má snad nějaké reference a již realizované zakázky.
Strcprstskrzkrk píše: 4.03.2019 9:15 Opravdu tomu nijak zvlášť nerozumím, takže řeším vše přes zkušenosti a názory na internetu.
O důvod víc, proč se nespoléhat na "urob-si-sám" řešení, ale nechat to na firmě, která navrhne a zrealizuje ozvučovací sestavu jako funkční celek. Předpokladem funkčního celku je přesné zadání, co to má umět, ale to snad firma dostala.
jastud

Příspěvek od jastud »

V Jabloňanech bydlí Milan Martan který s tímhle má docela dost zkušeností. Co se stavit za ním a probrat to?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Prostorová akustika je nějak vyřešena ?
Na obrázku to vypadá dost "hladce" a sebelepší aparatura nebude moc platná, když bude mizerná akustika prostoru...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“