Bohužel se ale takhle přece nedá udělat obrázek o zvuku Kempera (!?).bubucci píše: 12.04.2019 9:04 Předevčírem jsem šel ve Zlíne přes náměstí a hrála tam lokální zábavovka a kytarista tam měl Kempera, chvilku jsem poslouchal a pochopil jsem, proč je oblíbený u tady toho typu kapel. Přiblížit se ke zvuku těch Iné kafé, Turbo a podobných kapel s nedobrým resp. nijakým zvukem už v originále je s Kemperem brnkačka a takový ten univerzální profil najdeš hnedNevím, jestli měl kytarista origo Gibsona, ale zvuk byl na úrovni Epi+Valveking. Ale hlavně že se 30letý kluk nemusí tahat se 4x12 boxem
![]()
Ze všech modelingů, co jsem měl, a bylo jich myslím dost má Kemper nejmíň nějakej digivocas a pak samozřejmě záleží na tvůrci profilu. Taková konstantní kvalita jsou profily od M. Britta, to že na Rig Exchange lítá x tisíc sraček je blbý no...
A k čemu se zas vracím je porovnávat to nějak smysluplně. Kemper jsem si nekupoval kvůli hraní naživo, ale vyloženě jen za účelem recordingu. Pokud si zahraju na aparát, kterej musím dát relativně dost nahlas, aby zvuk nebyl plochej a chíplej, tak to samý musím udělat s monitorama (abych se vyhnul iluzi hlasitější = lepší) nebo ještě líp - nazvučit si aparát a pak jej poslouchat v monitorech, až tam si člověk leckdy uvědomí, jakej je ve skutečnosti jeho zvuk a dost často to není překvapení úplně příjemný ... samozřejmě už je to o samotným aparátu, repru, boxu a snímání, preampu, převodnících. Prostě nic tak jednoduchýho jako hrát si s ikonkama v Guitar Rigu