Docela dlouho už podobnou věc taky řeším, takže to bude trošku delší:
Nebavilo mě tahat 30 kg těžký kombo Egnater Renegade (i když hrálo skvěle). Moje požadavky jsou: opravdu pěkný clean, solidní crunch, kterej bude dobře reagovat na nakopnutí, smyčka. Navíc smyčka musí dobře spolupracovat s multiefektem HX effects, kterej se mi fakt dobře používá a nechci jej měnit (leda bych teda konečně definitvně přešel na impulsy, linku a třeba AX8. Kemper pro mě fakt není, bez PC editoru je práce s ním děsně složitá a nepřehledná). Impulsy jsou v cajku, celkem dlouho jsem hrál na preamp AMT SS10 ve smyčce nejdřív G-systemu, pak Boss MS-3, ale zatím si chci zachovat nějaký malý kombo, na který si pohodlně zabrnkám na malých akcích, kde se třeba jede jen přes komba, nebo prostě jen kytara-kabel-kombo. Navíc HX effects v sobě má v rozumný kvalitě všechno co potřebuju, jsem zrušil pedalboard a chtěl bych jezdit jen kytara-HX Effects-kombo (v 4CM módu). Hraju covery, takže chci pokrýt celkem širokou škálu zvuků, ale neřeším, jestli jsou nějak dokonale věrný originálu…
Aktuálně se mi doma sešlo:
Koch studiotone 20 - hraje celkem pěkně, ale trochu tence, se mi zdá. Kombo je sice suprově vybavený, ale ve výsledku různý možnosti direct outů, přepínání simulace 4x12" nebo 1x12" výstupu atd. stejně nevyužiju, pač linku tahám přes impulsy rovnou z multiefektu. Bohužel má pro mě jednu výraznou vadu – když propojim multiefekt a kombo tak, abych mohl mulťákem ovládat kanály kombo, začne příšerně hučet – očividně nějaká zemní smyčka nebo něco.
Brunetti Marranello – perfektní jednoduchý kombo, nezávsilé korekce pro clean i drive a hraje fakt pěkně. Vzadu má poťák presence (jmenuje se „character“), kterej umí razantně proměnit zvuk. Skoro bych u něj zůstal, ale dělá pro mě jednu nepochopitelnou věc – když se dá mulťák do smyčky, začne po chviličce jakoby „bublat“, to narůstá, i když nehraješ na kytaru. Očividně nějaká zpětná vazba. Dělá to i s multiefektem NUX Cerberus, ale jenom když se přepne na phaser, ostatní efekty „delay i modulační“ jsou v pohodě. Na HX effects to dělá kdykoliv je ve smyčce…divný
Egnater rebel 30 (hlava) s tou jsem zatím spokojenej, hraje dost podobně jako „velký“ kombo Egnater Rebel. Ale klidně bych si uměl představit ještě něco menšího…
Mesa Boogie Caliber 50+ hraje dobře, ale ten Mesa charakter zvuku není uplně pro mě a už je na mě zbytečně silný. S 50 lampovými waty se pohybuju s poťákem volume cca v první desetině jeho dráhy…
AMT Stonehead 50 – hraje překvapivě dobře, ale podvědomě mi tam ty lampy chybí (nejspíš je to jen placebo). Skoro se mi zdá, že tady je těch tranďákovejch 50 W naopak málo, při čistém zvuku musím dost vytočit Gain a pak už to celkem šumí.
Krank Revolution Jr. (shodou okolností jsem se domluvil s prodejcem a teď koukám, že se tu o něm píše). – To jsem ještě nezkoušel
K hlavám jsem si udělal maličkou punkovou (vyrobenou ze starejch prken vytrhanej u nás doma ze schodů

) bedničku 1x12“ osazenou Eminence Red Coat Private Jack.