efekt ZOOM G2.1u

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: efekt ZOOM G2.1u

Příspěvek od Hendrek »

Zdar.
Náhodou jsem narazil na toto téma a myslím že k tomu mám co říct :). Snad to pomůže případným zájemcům o tento mulťák...
Od vánoc mám ZOOM G2.1Nu a zatím maximální spokojenost :twisted:

Po přečtení příspěvků bych upřesnil a vysvětlil to značení u ZOOMu, protože samotní prodejci v tom mají někdy sami guláš (v prvním balíku mi poslali G2.1u a velmi se divili, že to není to stejné, co jsem zaplatil):
G - guitar
2 - typ multiefektu
.1 - jeden pedál
N - nová řada (dle výrobce redesignované simulace drive soundů - ne, nechtějte abych to překládal do češtiny)
u - USB (pro propojení s PC a nahrávání v DAW softu, atd.)

Co se týče ceny, pořídil jsem ho nový za 4.691 Kč a zatím jsem nelitoval. Oproti staršímu ZOOM G2.1u se myslím vyplatí investovat pár stováků navíc a mít tak mnohem lepší komfort při nastavení efektu díky přehlednějšímu displeji (výrobce dále uvádí i lepší zvukové vlastnosti než u G2.1u, ale nemám možnost posoudit).

Jednoznačně kladně hodnotím možnost připojení na PC přes USB a nastavovat efekty přímo v softu, který výrobce nabízí ke stažení na webu. Je to rychlé, je to přehledné, je to čupr :). Nemluvě o přiloženém SW Cubase LE5, umožňujícím nahrávat, mixovat, vkládat VSTi a vše na co si jen muzikant amatér s možností nahrávat jen podomácku vzpomene.

Samotné zvukové možnosti mě mile překvapily - přeci jen, dlouhá cesta vede od ZOOM 506II (šumítko na basu, které mám přes 10 roků). Nemám možnost porovnat s kvalitnějšími mulťáky, ale mně samotnému se prostě zdají ty simulace ampů povedené. Modulační efekty jsou samozřejmě taky OK. Pokud je člověk hračička, tak věřím, že si tam to svoje najde. Ty tovární presety nesednou asi každému (mi teda moc nesedí), ale tak o tom to je, že si to člověk přizpůsobí svému. Za zmínku stojí jistě looper - dá se s tím pěkně vyblbnout.

Co jsem po mulťáku chtěl, když jsem se po nějakém poohlížel byl pedál. Na tomto ZOOMu se na něj dá nastavit spoust věcí, od hlasitosti, hloubky efektu, drajvu, modulace, delay až po reverb. Skvělé třeba na zesílení při sólech, změnu zvuku, nebo klasicky jako WAH. Byl jsem sice varován, že pokud je pedál součástí mulťáku, je to riziko, že se to po*ere a celý mulťák tím ztratí, ale co už - než tahat dvě hebla, to už to radši mám v celku a pokud po tom člověk nebude skákat, tak na hraní v domácích podmínkách v tom nevidím žádný problém (samozřejmě ani na hraní v jiných podmínkách).

Další plus pro mě je mechanické provedení - bytelné kovové šasí sice přidává nějaké to půlkilo navíc, ale radši tohle, než nějaký křehký plast. Velikostně se to vejde do kapsy mého obalu na kytaru. Provedení kroutítek a switchů zdá se býti OK. Co se týče pedálu, zeptejte se mě za pár roků, jestli šel do kytek nebo stále funguje ;).

Zhodnocení - pokud máte cca 4,5 - 5 kilo a uvažujete o koupi mulťáku, mohu ZOOM G2.1Nu doporučit. Nemohu posoudit, jestli je v této cenové kategorii nějaký lepší od jiného výrobce, ale to už nechám na jiných. Jde čistě jen o mé subjektivní dojmy, někomu možná víc sedne něco jiného.

...a pokud jste to dočetli až sem, tak gratuluju ;)
Zejus

Příspěvek od Zejus »

a jak si vede ve zkusebne s ostanima, nebo na koncerte? s mojim "starym" G2 jsem mel problem se prosadit, nejak ten zvuk proste zapadal do vseobecneho hluku at jsem kroutil jak jsem kroutil. Jinak ale na takove to "domaci zvykani" ho mam taky rad, drive sice nic moc ale modulace jsou dobre
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já mám G2 a jen jak to píchnu do smyčky tak mi to docela ovlivní zvuk a to i když ho vypnu na bypass.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nehraju metal, tak nemám problém se prosadit, navíc jsem nejhlasitější nástroj (když chci) - ve složení el. kytara + ak. kytara/dig. piano + djembe/příp. jiné perkuse - no problemo. Takže co se týče zapadání v ostatním hluku - muselo by se to vyzkoušet.
Jinak co se týče drivu v mojí kapele, tak občas využiju "slightly distorted guitar", čili končím tam, kde asi hard rockeři a metalisti začínají - nicméně ZOOM G2.1Nu umí i pořádnou pilu (na doma s tím metalovým zkreslením občas poblbnu dosytosti :twisted: a nemohu říct, že by se mi ten zvuk nelíbil - dvojí negace = jako že je gut).
Tuším, že kamoš má tu G2, tak bych mu mohl říct a porovnat to vedle sebe, ať je nějaká představa... (třeba zkusit nastavit stejný efekt a jaký tam pak bude ve výsledku rozdíl).

Edit: Jak tak koukám, tak jsi z Ovy. Můžem se domluvit na ozkoušení té G2.1Nu, akorát podotýkám, že jsem na štíru s volným časem...
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Zejus píše:a jak si vede ve zkusebne s ostanima, nebo na koncerte? s mojim "starym" G2 jsem mel problem se prosadit, nejak ten zvuk proste zapadal do vseobecneho hluku at jsem kroutil jak jsem kroutil. Jinak ale na takove to "domaci zvykani" ho mam taky rad, drive sice nic moc ale modulace jsou dobre
Co se týče toho prosazování, mám G2.1u a když jsem hrál přes aktivní bednu+mixák, měl jsem docela problém. Hrál jsem ještě s hlasem, flétnami, didgeridem. Když jsem si to nazvučil přes svoje vlastní kombo vše ok. Musím podotknout, že jsme se to snažili docela nakroutit, ale prostě se to ztrácelo. Přes kombo je vše v pohodě. Takže je otázka jestli to prostě nebylo bednou, či nějaký problémem s mixem.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
bublin

Příspěvek od bublin »

Ahoj pánové
Nepřepíná mi jeden z přepínačů na efektu Zoom G2.1u , nevíte kde by se dal sehnat náhradní?
Dík za odpovědi :-)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, trochu jsem pohledal a mohlo by to být něco z toho, pokud máš teda na mysli nožní přepínač:
http://www.ges.cz/spinace-tlacitka/prep ... XAMM3.html
Nebudou to asi úplně ty stejné typy jak na ZOOM, ale funkčně to odpovídá. Jinak zkus dotaz na LIDL MUSIC, jako oficiálního distributora do ČR, jestli nemají kontakt na nějaký servis.
bublin

Příspěvek od bublin »

No jasně teď jsem se vrátil z Gesu , a koupil tam ten se čtyřma fousama , vyměnil a je to OK
cvrček69

Příspěvek od cvrček69 »

Mám B1X basovej ale stejně ho používám na kytaru. Ty střívka to má stejný ale kompresor přidává hodně šumu do signálu, proti kytarovýmu to má na zkreslení jen overdrive. Delay , chorus atd docela slušnej.... Nemáte s tím někdo zkušenosti ve spojení s kytarou. Nastavení, patche atd...
Fender JB MIM 94',Fender Precision American Standard, Fokus JB Fretless ,Ibanez SRX 400,Jolanka Basso IV.Kytary Strat Squier VM, Tele od Fokusu , 12ti strunka Cremona,kombo Warwick Sweet 15.2. HARTKE HA 3500, Box Peavey 1x15" Pastička ZOOM B1X atd atd,je mi líto se něčeho zbavovat :-)
vaty

Příspěvek od vaty »

Zdravim, chtel jsem se zeptat- ma tento efekt bubenika? teda spis G2.nu...
Wasburn winpro ftr - Washburn WD7SCE ATBM - Steffy-line sl-w410 - Boss RC-300 loop Station - zoom G3 - VHT Special 6 ultra - Yamaha PSR E423
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ano, má.
torst

Příspěvek od torst »

https://kytary.cz/zoom-g2nu-ac/HN114706/
mám na něj spadeno, jestli se mihne bazarem. Podle dislaye (screeny) má už pokročilejší SW, i když nížší, než G1on. Ale mě se strašně líbí intuitivnost obsluhy. V tomhle u mě naprosto vede. Voličem si vyberu modul a knoflíkama okamžitě nastavuju parametry s vizuální kontrolou pozice virt. knobů. Žádný listování v menu a podmenu. Tohle se mi hrozně líbí.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“