Náhodou jsem narazil na toto téma a myslím že k tomu mám co říct
Od vánoc mám ZOOM G2.1Nu a zatím maximální spokojenost
Po přečtení příspěvků bych upřesnil a vysvětlil to značení u ZOOMu, protože samotní prodejci v tom mají někdy sami guláš (v prvním balíku mi poslali G2.1u a velmi se divili, že to není to stejné, co jsem zaplatil):
G - guitar
2 - typ multiefektu
.1 - jeden pedál
N - nová řada (dle výrobce redesignované simulace drive soundů - ne, nechtějte abych to překládal do češtiny)
u - USB (pro propojení s PC a nahrávání v DAW softu, atd.)
Co se týče ceny, pořídil jsem ho nový za 4.691 Kč a zatím jsem nelitoval. Oproti staršímu ZOOM G2.1u se myslím vyplatí investovat pár stováků navíc a mít tak mnohem lepší komfort při nastavení efektu díky přehlednějšímu displeji (výrobce dále uvádí i lepší zvukové vlastnosti než u G2.1u, ale nemám možnost posoudit).
Jednoznačně kladně hodnotím možnost připojení na PC přes USB a nastavovat efekty přímo v softu, který výrobce nabízí ke stažení na webu. Je to rychlé, je to přehledné, je to čupr
Samotné zvukové možnosti mě mile překvapily - přeci jen, dlouhá cesta vede od ZOOM 506II (šumítko na basu, které mám přes 10 roků). Nemám možnost porovnat s kvalitnějšími mulťáky, ale mně samotnému se prostě zdají ty simulace ampů povedené. Modulační efekty jsou samozřejmě taky OK. Pokud je člověk hračička, tak věřím, že si tam to svoje najde. Ty tovární presety nesednou asi každému (mi teda moc nesedí), ale tak o tom to je, že si to člověk přizpůsobí svému. Za zmínku stojí jistě looper - dá se s tím pěkně vyblbnout.
Co jsem po mulťáku chtěl, když jsem se po nějakém poohlížel byl pedál. Na tomto ZOOMu se na něj dá nastavit spoust věcí, od hlasitosti, hloubky efektu, drajvu, modulace, delay až po reverb. Skvělé třeba na zesílení při sólech, změnu zvuku, nebo klasicky jako WAH. Byl jsem sice varován, že pokud je pedál součástí mulťáku, je to riziko, že se to po*ere a celý mulťák tím ztratí, ale co už - než tahat dvě hebla, to už to radši mám v celku a pokud po tom člověk nebude skákat, tak na hraní v domácích podmínkách v tom nevidím žádný problém (samozřejmě ani na hraní v jiných podmínkách).
Další plus pro mě je mechanické provedení - bytelné kovové šasí sice přidává nějaké to půlkilo navíc, ale radši tohle, než nějaký křehký plast. Velikostně se to vejde do kapsy mého obalu na kytaru. Provedení kroutítek a switchů zdá se býti OK. Co se týče pedálu, zeptejte se mě za pár roků, jestli šel do kytek nebo stále funguje
Zhodnocení - pokud máte cca 4,5 - 5 kilo a uvažujete o koupi mulťáku, mohu ZOOM G2.1Nu doporučit. Nemohu posoudit, jestli je v této cenové kategorii nějaký lepší od jiného výrobce, ale to už nechám na jiných. Jde čistě jen o mé subjektivní dojmy, někomu možná víc sedne něco jiného.
...a pokud jste to dočetli až sem, tak gratuluju