Digitální piano do 20 000

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Beatt90
Nový uživatel

Re: Digitální piano do 20 000

Příspěvek od Beatt90 »

Děkuji moc za rady, skočím si je vyzkoušet na prodejnu. Měli by tam mít Rolanda FP-30 i tu Yamahu YDP 163 :-)
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Kdyby ještě někdo hledal kvalitní levné piáno, neměl by přehlédnout Korg D1. Stojí jen 14 000 Kč a přitím do něj Korg dal svou nejepší mechaniku RH3, kterou dává i do své vlajkové lodi Korg Kronos. V synergii s kvalitní simulací zvuku klavíru je to imho nástroj, který nemůže chybět v žádném výběru.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Az na to, ze "nejlepsi mechanika (klaviatura) od Korgu" je neco jako "nejlepsi auto od Lady". Doporucuju si na to zahrat, Korg ma mechaniky fakt spatne. Ale to Petr13 vlastne nemuze, protoze nehraje... :/
Vlajkova lod Kronos je primarne syntak: ostatne to je to, v cem je Korg opravdu dobry.

A ani jedno z toho rozhodne neni kvalitni levne PIANO.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Ale houby, Korg nemá pověst Lady, je to jeden z top výrobců. RH3 má dobrou pověst. Stačí si projít recenze a fóra, všichni si to chválí, i ti, co na tom hrají klavírní klasiku. Není to to nejlepší na světě co existuje, ale je to hodně dobré. A v případě D1 výbornou cenu. Levněji už moc nejdou koupit ani ty nejhorší digitální piána. Já si na to na rozdíl od tebe zahrát můžu, ale nejsem povolán k tomu to hodnotit. Povolána k tomu je ale synova učitelka a ta byla spokojena. Podle jejího soudu je to lepší než staré piáno, které zpravidla rodiče pořizují jejím žákům. Kronos je synťák, ale RH3 dává Korg i do svých dalších vlajkových lodí jako Grandstage (https://www.korg.com/us/products/synthe ... randstage/) nebo G1 AIR (https://www.korg.com/us/products/digitalpianos/g1_air/) své vlajkové lodi na poli digitálních pián. Za cenu D1 je RH3 parádní nabídka. Co lepšího do 15 kKč koupíš, povídej.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

https://hudebnibazar.cz/casio-px-5s-sta ... /ID265419/

Pokud není vymlácený, dobrá koupě.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Placka

Příspěvek od Placka »

Už jsem na to Casio taky koukal. Sháním takovej univerzál, kterej poslouží dobře ve školní zkušebně, případně pro hraní v poprocky cover kapele. Takže nějaký super pokročilý možnosti nevyužiju, ale kvalitní zvuky napříč žánry jo.
Za podobnou cenu se dá koupit třeba Kurzweil sp4-7 nebo třeba PC-3LE (oba Teda bez kladivkovy mechaniky) nebo třeba Korg Krome... Jak si vedle toho stojí tohle stage piano? Kurzweil by snad podle internetů měl být stále zvukové dost vysoko...
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Asanoth píše: 22.10.2019 5:59 https://hudebnibazar.cz/casio-px-5s-sta ... /ID265419/
Pokud není vymlácený, dobrá koupě.
Tohle Casio mám. Od té doby, co mám Kronos leží na půdě, až si udělám čas na to, abych ho prodal. Mám tedy přímé srovnání této mechaniky s RH3. Ta RH3 je výrazně lepší. V korgu D1 ji člověk dostane novou téměř za stejnou cenu, co tohle bazarové casio. Takže pokud někdo vybírá digitální piáno především podle mechaniky, tedy jen na klavír, není to nejlepší volba. Ale to casio není jen klavír, takže jeho další vlastnosti mohou převážit. Ale cokoliv na něm nastavovat přímo je opruz, má malý displej a nepřehledné ovládání, musí se připojit k pc, pak je to lepší, je k němu slušná aplikace.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Placka píše: 22.10.2019 16:42 Už jsem na to Casio taky koukal. Sháním takovej univerzál, kterej poslouží dobře ve školní zkušebně, případně pro hraní v poprocky cover kapele. Takže nějaký super pokročilý možnosti nevyužiju, ale kvalitní zvuky napříč žánry jo.
Za podobnou cenu se dá koupit třeba Kurzweil sp4-7 nebo třeba PC-3LE (oba Teda bez kladivkovy mechaniky) nebo třeba Korg Krome... Jak si vedle toho stojí tohle stage piano? Kurzweil by snad podle internetů měl být stále zvukové dost vysoko...
Můžeš si ho poslechnout zde: https://soundcloud.com/petr-mach-408410 ... assportmid

Imho je kvalita nástrojů nevyvážená, některé se ti líbit budou, některé ne. Ale tovární zvuky by imho měly být jen základ, který by ti dobrý nástrou měl umožnit si pohodlně přizpůsobit či vyměnit a v tomto je to casio slabší.
Placka

Příspěvek od Placka »

Ok, díky za info, bohužel na Krkonose není budget :). Casio Teda na rozdíl od Asanotha zas tak nedoporučuješ?
Hledám v této cenové kolem deseti. Třeba zvukové porovnání s Krome nebo Kurzweilem (sp4-7 co pc3LE) nemáš?
V podstatě nepotřebuju nějaké hluboké editační možnosti, vlastně by mi stačil i zvukově kvalitní ROM player...čím lepší zvuky a menší potřeba tuningu továrních zvuků, tím lépe :). Případně pokud jsou kvalitní uživatelské zvuky ke stažení...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

No, on Petr hlavně na klávesové nástroje nehraje, takže "mám porovnání" je asi jako kdyby můj hypotetický spolubydlící měl dvě motorky a já někde doporučoval, kterou koupit, protože to mám z první ruky: Byť na motorku teda nemám řidičák a nikdy jsem s ní nejel aniž bych se odstrkoval levou nohou a měl zhasnutý motor...

Nicméně, pokud se nesnažíš být v první řadě klavíristou, a jde Ti o paletu zvuků, pak pro Tebe asi bude vážně lepší nějaký 76klávesový multiinstrument, už jenom proto, že bude rozhodně významně lehčí a levnější. Kolem deseti bude asi všechno hrát blbě :D - a nebo to těch zvuků bude mít málo. Ale jak naznačil Petr, později to můžeš nějak zapojit do počítače a zvuky tahat odtamtud. Musí ty klávesy mít ale midi výstup.

Ta PX-5S je podle mě, alespoň co si pamatuju, když jsem jí zkoušel na krámě, vhodná jako náhražka klavíru v této cenové hladině. Ty další zvuky mě nikdy u ničeho moc nezajímaly, tak nemohu moc soudit.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tady na bazaru nebo na midi.cz nic není?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Placka

Příspěvek od Placka »

Jak to myslíš? Na bazarechzas takový výběr není... Je tam za slušnou cenu to Casio, měl jsem už domluveneho Kurzweila sp4-7 za desítku, ale někdo mi ho vyfouknul...pc3LE se kolem 12-13 dá sehnat...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Placka

Příspěvek od Placka »

To už je přece jen dost velké retro...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hmm - no a co? Tady nejsme v old-mobiles, tohle je doména, kdy i starší kousky jsou bez problémů použitelné. Navíc jsou tu i hodnoty řekneme "legendární", takže tenhle nástroj prodá případně za rok s o polovinu vyšší cenou například. Ale to je fuk, já osobně bych do toho i šel, kdybych už vlastně zástupce doma neměl. A navíc je v tom i kopa další srandy, kdyby se rozhodl přesunout se i mimo klavírní zvuky. Ale to je fuk, i když to spoustu novodobých nástrojů strčí hravě do kapsy :-D říkají výrazně větší znalci než jsem já.

P.

Placka

Příspěvek od Placka »

ale tak já věřím, že to hraje dobře, ale třeba disketová mechanika je pro mě jistý milník, za který už se časově i vývojově nechci vracet:-) Nijak tím nechci snižovat kvalitu toho nástroje nebo jeho zvuků..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jasan. Tyhle věci se - je-li třeba - nahrazují USB portem. Ale většinou ta investice není nutná.

P.

Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Asanoth píše: 28.10.2019 15:14 No, on Petr hlavně na klávesové nástroje nehraje, takže "mám porovnání" je asi jako kdyby můj hypotetický spolubydlící měl dvě motorky a já někde doporučoval, kterou koupit, protože to mám z první ruky: Byť na motorku teda nemám řidičák a nikdy jsem s ní nejel aniž bych se odstrkoval levou nohou a měl zhasnutý motor...

Nicméně, pokud se nesnažíš být v první řadě klavíristou, a jde Ti o paletu zvuků, pak pro Tebe asi bude vážně lepší nějaký 76klávesový multiinstrument, už jenom proto, že bude rozhodně významně lehčí a levnější. Kolem deseti bude asi všechno hrát blbě :D - a nebo to těch zvuků bude mít málo. Ale jak naznačil Petr, později to můžeš nějak zapojit do počítače a zvuky tahat odtamtud. Musí ty klávesy mít ale midi výstup.

Ta PX-5S je podle mě, alespoň co si pamatuju, když jsem jí zkoušel na krámě, vhodná jako náhražka klavíru v této cenové hladině. Ty další zvuky mě nikdy u ničeho moc nezajímaly, tak nemohu moc soudit.
Ale hraju, akorát že jen amatérsky pro radost a nijak se tim nechlubím. Takže řidičák na motorku mám a sem tam se na ní projedu, akorát nejsem motorkář a ani na nich nejezdím profesionálně, ale jsem dobrý mechanik, pár motorek mi rukama prošlo a umím ty motorky rozložit a složit. Takže se cítím kompetentní se k nim v řadě ohledů vyjadřovat. Klávesové nástroje jsou velkou měrou o technice a té rozumím, těmito nástroji, syntézou zvuku, midi komunikací a jejich programování se zabývám přes 20 let.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Placka píše: 25.10.2019 5:44 Ok, díky za info, bohužel na Krkonose není budget :). Casio Teda na rozdíl od Asanotha zas tak nedoporučuješ?
Hledám v této cenové kolem deseti. Třeba zvukové porovnání s Krome nebo Kurzweilem (sp4-7 co pc3LE) nemáš?
V podstatě nepotřebuju nějaké hluboké editační možnosti, vlastně by mi stačil i zvukově kvalitní ROM player...čím lepší zvuky a menší potřeba tuningu továrních zvuků, tím lépe :). Případně pokud jsou kvalitní uživatelské zvuky ke stažení...
Záleží na tom, co od toho chceš. To Casio je dost těžkopádné na nastavení. Pokud bys řekl, že nepotřebuješ žádné editační schopnosti, bylo by to lepší. Zvuky ke stažení nejsou, ani se nedají moc, krom základních parametrů, upravovat. Ale zas ty základní parametry lze upravovat realtime pomocí knobů a sliderů. Dívej se na to jako na vytuněné digitální piáno. To vytunění spočívá v tom, že je k dispozici třeba slušný arpegiator, fráze, realtime modifikování zvuku, rozsáhla banka (na poměry digitálních pián) zvuků obsahující mj. kompletní gm zvuky a pod. Ale pořád je to jen digitální piáno, nikoliv workstation a nastavovat do hloubky to nejde, nemá to paměť na jiné vzorky a nejde to do detailu, můžeš na tom přehrávat midi soubory, ale neupravíš si je. Má to malý textový displej, to je lepší než co má většina digitálních pián, ale horší než co mají workstationy. Nastavení spočívá třeba v tom, že klávesnici je možno rozdělit až na 4 zóny, které se mohou překrývat, nebo můžeš přiřadit knoby různým parametrům zvuku, ale na tom textovém displeji to nechceš dělat, potřebuješ k tomu pc a editovat to na něm.

Piáno samotné je slušné, ty ostatní zvuky už jsou imho slabší, něco se ti líbit bude, něco ne, kvůli nim bych to nekupoval. Mechanika je slušná, ale záleží co od ní chceš, jestli aby byla co nejpodobnější akustickému pianu, dá se sehnat za ty peníze i lepší. Těžko se mi vymýšlí scénář, ve kterém by zrovna tohle byl ideální nástroj. Je to slušné levné digitální piáno s průměrnou plnou zvukovou bankou lehce líznuté syntezátorem. Dívej se na to jako na vyšperkované digitální piáno s řadou vychytávek a bonusů, ale spíš pro hračičky, které prakticky asi nevyužiješ. Signifikantní je, že jsem to koupil od muzikanta, který mi řekl, že to používal jen jako nástroj na cvičení hry na klavír a ani u nás doma to nikdy nepřekročilo tyhle hranice. Hledáš právě takový nástroj?

Jestli ne, tak jediné co by tě mohlo ještě přesvědčit je hex layer, což je taková hezky znějící věc a poměrně originální koncept. Blíže viz https://music.casio.co.uk/blog/casiopro ... -episode-2

[youtube]https://youtu.be/oGAX-rHXvSE[/youtube]
Placka

Příspěvek od Placka »

díky za věcné připomínky, nakonec jsem se rozhodl pro kKrg Krome, uvidíme jak poslouží. Ale problematiku budu sledovat dál, dost ě třeba zaujal Kurzweil SP-6, který je nový za podobnou cenu jako Casio...
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“