Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
pjung

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Příspěvek od pjung »

Ještě jednou všem díky za poslech a komentáře. S tim Nebřenským to je zajímavý. Já ho tam teda neslyšim, ale Vltavu mam moc rád, takže mě to neurazilo :-))
A nikdo se nemusí bát, že bych začal zpívat. To fakt nechcete.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Larsis

Příspěvek od Larsis »

Ahoj,

tak po čase opět přidávám do mlýna. Stejně jako minule, i teď přicházím s vlastní skladbou :)

torst

Příspěvek od torst »

paráda luxus. Gratulace k talentu a píli ! Taková pěkná etudka, žádné extra rychlé laufy (chraň Bůh, že bych to zahrál ...), ale výsledek úžasněj. Zvuk asi neposoudím, psem punkmentalista, ale líbí se mi. Jen dotaz : Za(na)hraješ takovouhle skladbu bez chyby v celku nebo stříháš?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Larsis

Příspěvek od Larsis »

Díky torste :) Se zvukem jako takovým stále nejsem spokojený, ale cítím posun od předchozích pokusů. Skladbu celou jsem naživo schopen zahrát poslouchatelně a bez vyložených chyb, nicméně bez chyb určitě ne, vždy se tam nějaká neznějící struná, drnčení, nedomáčklý tón apod. objeví. V případě tohoto zvěčnění jsem ale nahrával na části a to z toho důvodu, abych se co nejvíce vyvaroval právě těchto rušivých věcí a z důvodu, že prostřední část je v jiném tempu a chtěl jsem se držet metronomu.
José

Příspěvek od José »

Přidávám se k poklonám, takhle ucelenější koncept písně tomu, pro jednodušší posluchače mého typu, prospěl.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Za mě taky palec nahoru. Přiznám se, že když jsem viděl tvůj nick tak jsem se i těšil. :wink: Jen tak dál.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Super, jen tak dál.
Tak mu dejte palec hore, ne? :) Zdejší komentáře neodpovídají počtu palců pod videem.
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

LUBOSH píše: 13.10.2019 20:59 Za mě taky palec nahoru. Přiznám se, že když jsem viděl tvůj nick tak jsem se i těšil. :wink: Jen tak dál.
Mám to stejně. Hned jak jsem ten příspěvek potkal, šel jsem pustit repráky a poslechnout si novinku ;)
Zase super.

Díky Larsis
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Larsis

Příspěvek od Larsis »

Na lajky a palce moc nejsem :D, ale děkuji za reakce chlapci! :) Teď je umělecky poměrně plodné období, tak sem snad v brzkých časech opět něco přidám.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Larsis: Za mě pochvala a jeden tip na příště k tomu: Video by bylo značně působivější, kdyby zvuk korespondoval s prostorem, který je na videu. Čili v tomto případě by to měl být ideálně kostel či jiná holá místnost s velkým reverbem. Kytara v zahradě takto určitě nezní, dokonce bych řekl, že rozdílnější místo z hlediska akustiky snad už neexistuje :-)
Larsis

Příspěvek od Larsis »

vasekh: Máš pravdu a dává to logicky smysl. Tady je to spíš otázka mé osobní preference, neboť (alespoň dle mého názoru) je reverb ze všech efektů pro akustickou kytaru asi ten nejzásadnější a já osobně ho velmi rád používám a beru to tak, že některou ze skladeb si někdo někdy a někde pustí bez toho videa, tudíž ne vždy se zvuk shoduje s prostorem, ve kterém je to natáčeno, ale úplně to k sobě nesedí, to je pravda :)
himself

Příspěvek od himself »

Debata mi připomněla klip Blue Moon na louce za ukrutného sluníčka :) (Nahrál nějaký Polák ala Tommy Emmanuel).
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Sladba super, zvuk se mi moc líbí, zahrané moc pěkně. Jediné, co mi vadí, je zvuk, resp. nezvuk basových strun. Většinou to dělaj staré struny, pak basové E ve vyšších polohách přestane znít. Doporučuji nové struny před nahráváním. Jestli byly, tak moji připomínku ignoruj.
Larsis

Příspěvek od Larsis »

Jester: Díky za reakci. Před každým nahráváním nasazuji nové struny, nahrávat na několik týdnů staré struny bych si určitě za klobouk nedal. Se strunami a značkami strun často experimentuji a zkouším, co je na trhu k mání. Nakonec vždy skončím u Elixírů, lepší struny pro mou kytaru jsem zatím prostě nenašel. Jinak jsem rapidně ořezal spodky a basy, což může také hrát roli. Jen tak okrajem - postupně bych chtěl do nahrávek vsunout i linku ze snímače. Líbí se mi idea, kdy se ze snímače stane v mixu tak trochu basa tím, že ponechají jen basové frekvence a celkový zvuk je potom hutnější. Chce to ale vyzkoušet.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Moc pěkné.

A tady by možná bývala mohla pěkně fungovat finta s Boss OC3, kterou Hyenik (už poněkolikáté) popisuje zde, rozklikni si i článek na Frontmanu:
barytonove-kytary-i-seriova-vyroba-32708-80#p769866
Pak bys míchal k mikráku lajnu s ozvláštněnými basy.
Mohlo by to být docela inspirativní.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Posun je to velký, skladbička je to pěkná, o čemž ostatně svědčí spousta pochvalných komentářů ke kterým se přidávám.
Video je fajn a osobně bych ten prostor/reverb moc neřešil, to už je hodně vysoký level souvislostí, za mě bych si akorát příště odpustil ty kraťasy ;)
Snímače se neboj, to určitě vyzkoušej, ale bez dalších udělátek z toho basa nebude, bude to jenom jiná barva. Ale kombinace rozhodně pomáhají, navíc ten snímač můžeš až brutálně ekvalizovat, protože on není pěkný sám o sobě, nemusí se pak znásilňovat zvuk mikrofonu a přitom tam dostaneš to co potřebuješ.

Akorát mě trochu zaráží míra šustění strun, na to že jsou to potahované elixíry.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Larsis

Příspěvek od Larsis »

Rozumím, že pohled na mé ochlupené nohy není příliš radostný, ale v tehdejším parném srpnovém odpoledni mi kraťasy přišly jako nejideálnější varianta :D

No mě na ten nápad přivedl Antoine Dufour, který (nevím, jestli ještě stále) tuto kombinaci používá pokud se bavíme o čistě zvukové stránce věci, tak něčemu takovému bych se rád pokusil přiblížit. Druhá věc je jeho nezaměnitelná práce s reverbem, pokud si na Candyrats prohlédnu některé ostatní hráče, dá se dle zvuku snadno určit, že je pod ním podepsaný (a zpravidla se to v popisku skutečně potvrdí).

Dosud jsem vždy nahrával na dva "spaced pair" mikrofony, tedy stereo L a P. Tady jsem přidal i mikrofon na střed, ačkoliv ve stereu vlastně nic takového jako střed není, tak to pocitově vyplní tu pomyslnou díru. A k tomu příště vyzkouším zhutnit na basových frekvencích linku ze snímače.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Jak píše Hyenik ve své rukověti, technikou XY se nedá nic zkazit a díra uvnitř nebude.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

kraťasy jasný, ale my se na to díváme teď a horko neni ;) prostě to nevypadá esteticky (v žádném počasí).

spaced pair OK, stredovy samozrejme taky, o lince uz jsme se bavili.
Zkus ještě popřemýšlet jestli nezvladneš nahravky zdublovat (zahrát 2x stejně, samozřejmě v klidu, sestříhané z více pokusů), když to pak rozhodíš do skutečného wide sterea, tak všechny ostatní radoby stereo metody jsou spíš úsměvné.
https://soundcloud.com/hyenik/akuhomerecording
navic se s tim da prostorove pracovat, ze nemusi byt vsechno porad hard L/P, nějaká vyhrávka může být klidně uprostřed a hned je to plastičtější ...

a samozrejme multiband compressor, ten udela spoustu prace i za ten ekvalizer
napr. při tom posledním Bodendeep jsem do EQ nesahal vůbec, nebylo třeba.
jenom comp+verb
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Nesouhlasím s dublováním u nástroje, na který je zaměřena posluchačova pozornost. Radši si pohrát s aranží druhé kytary.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“