A nikdo se nemusí bát, že bych začal zpívat. To fakt nechcete.
Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Ještě jednou všem díky za poslech a komentáře. S tim Nebřenským to je zajímavý. Já ho tam teda neslyšim, ale Vltavu mam moc rád, takže mě to neurazilo
)
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Miles Davis
Ahoj,
tak po čase opět přidávám do mlýna. Stejně jako minule, i teď přicházím s vlastní skladbou
tak po čase opět přidávám do mlýna. Stejně jako minule, i teď přicházím s vlastní skladbou
paráda luxus. Gratulace k talentu a píli ! Taková pěkná etudka, žádné extra rychlé laufy (chraň Bůh, že bych to zahrál ...), ale výsledek úžasněj. Zvuk asi neposoudím, psem punkmentalista, ale líbí se mi. Jen dotaz : Za(na)hraješ takovouhle skladbu bez chyby v celku nebo stříháš?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Díky torste
Se zvukem jako takovým stále nejsem spokojený, ale cítím posun od předchozích pokusů. Skladbu celou jsem naživo schopen zahrát poslouchatelně a bez vyložených chyb, nicméně bez chyb určitě ne, vždy se tam nějaká neznějící struná, drnčení, nedomáčklý tón apod. objeví. V případě tohoto zvěčnění jsem ale nahrával na části a to z toho důvodu, abych se co nejvíce vyvaroval právě těchto rušivých věcí a z důvodu, že prostřední část je v jiném tempu a chtěl jsem se držet metronomu.
Přidávám se k poklonám, takhle ucelenější koncept písně tomu, pro jednodušší posluchače mého typu, prospěl.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Za mě taky palec nahoru. Přiznám se, že když jsem viděl tvůj nick tak jsem se i těšil.
Jen tak dál.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Super, jen tak dál.
Tak mu dejte palec hore, ne?
Zdejší komentáře neodpovídají počtu palců pod videem.
Tak mu dejte palec hore, ne?
Mám to stejně. Hned jak jsem ten příspěvek potkal, šel jsem pustit repráky a poslechnout si novinkuLUBOSH píše: 13.10.2019 20:59 Za mě taky palec nahoru. Přiznám se, že když jsem viděl tvůj nick tak jsem se i těšil.Jen tak dál.
Zase super.
Díky Larsis
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Na lajky a palce moc nejsem
, ale děkuji za reakce chlapci!
Teď je umělecky poměrně plodné období, tak sem snad v brzkých časech opět něco přidám.
Larsis: Za mě pochvala a jeden tip na příště k tomu: Video by bylo značně působivější, kdyby zvuk korespondoval s prostorem, který je na videu. Čili v tomto případě by to měl být ideálně kostel či jiná holá místnost s velkým reverbem. Kytara v zahradě takto určitě nezní, dokonce bych řekl, že rozdílnější místo z hlediska akustiky snad už neexistuje 
vasekh: Máš pravdu a dává to logicky smysl. Tady je to spíš otázka mé osobní preference, neboť (alespoň dle mého názoru) je reverb ze všech efektů pro akustickou kytaru asi ten nejzásadnější a já osobně ho velmi rád používám a beru to tak, že některou ze skladeb si někdo někdy a někde pustí bez toho videa, tudíž ne vždy se zvuk shoduje s prostorem, ve kterém je to natáčeno, ale úplně to k sobě nesedí, to je pravda 
Debata mi připomněla klip Blue Moon na louce za ukrutného sluníčka
(Nahrál nějaký Polák ala Tommy Emmanuel).
Sladba super, zvuk se mi moc líbí, zahrané moc pěkně. Jediné, co mi vadí, je zvuk, resp. nezvuk basových strun. Většinou to dělaj staré struny, pak basové E ve vyšších polohách přestane znít. Doporučuji nové struny před nahráváním. Jestli byly, tak moji připomínku ignoruj.
Jester: Díky za reakci. Před každým nahráváním nasazuji nové struny, nahrávat na několik týdnů staré struny bych si určitě za klobouk nedal. Se strunami a značkami strun často experimentuji a zkouším, co je na trhu k mání. Nakonec vždy skončím u Elixírů, lepší struny pro mou kytaru jsem zatím prostě nenašel. Jinak jsem rapidně ořezal spodky a basy, což může také hrát roli. Jen tak okrajem - postupně bych chtěl do nahrávek vsunout i linku ze snímače. Líbí se mi idea, kdy se ze snímače stane v mixu tak trochu basa tím, že ponechají jen basové frekvence a celkový zvuk je potom hutnější. Chce to ale vyzkoušet.
Moc pěkné.
A tady by možná bývala mohla pěkně fungovat finta s Boss OC3, kterou Hyenik (už poněkolikáté) popisuje zde, rozklikni si i článek na Frontmanu:
barytonove-kytary-i-seriova-vyroba-32708-80#p769866
Pak bys míchal k mikráku lajnu s ozvláštněnými basy.
Mohlo by to být docela inspirativní.
A tady by možná bývala mohla pěkně fungovat finta s Boss OC3, kterou Hyenik (už poněkolikáté) popisuje zde, rozklikni si i článek na Frontmanu:
barytonove-kytary-i-seriova-vyroba-32708-80#p769866
Pak bys míchal k mikráku lajnu s ozvláštněnými basy.
Mohlo by to být docela inspirativní.
| Cruel YT | Cruel sptf
Posun je to velký, skladbička je to pěkná, o čemž ostatně svědčí spousta pochvalných komentářů ke kterým se přidávám.
Video je fajn a osobně bych ten prostor/reverb moc neřešil, to už je hodně vysoký level souvislostí, za mě bych si akorát příště odpustil ty kraťasy
Snímače se neboj, to určitě vyzkoušej, ale bez dalších udělátek z toho basa nebude, bude to jenom jiná barva. Ale kombinace rozhodně pomáhají, navíc ten snímač můžeš až brutálně ekvalizovat, protože on není pěkný sám o sobě, nemusí se pak znásilňovat zvuk mikrofonu a přitom tam dostaneš to co potřebuješ.
Akorát mě trochu zaráží míra šustění strun, na to že jsou to potahované elixíry.
Video je fajn a osobně bych ten prostor/reverb moc neřešil, to už je hodně vysoký level souvislostí, za mě bych si akorát příště odpustil ty kraťasy
Snímače se neboj, to určitě vyzkoušej, ale bez dalších udělátek z toho basa nebude, bude to jenom jiná barva. Ale kombinace rozhodně pomáhají, navíc ten snímač můžeš až brutálně ekvalizovat, protože on není pěkný sám o sobě, nemusí se pak znásilňovat zvuk mikrofonu a přitom tam dostaneš to co potřebuješ.
Akorát mě trochu zaráží míra šustění strun, na to že jsou to potahované elixíry.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Rozumím, že pohled na mé ochlupené nohy není příliš radostný, ale v tehdejším parném srpnovém odpoledni mi kraťasy přišly jako nejideálnější varianta
No mě na ten nápad přivedl Antoine Dufour, který (nevím, jestli ještě stále) tuto kombinaci používá pokud se bavíme o čistě zvukové stránce věci, tak něčemu takovému bych se rád pokusil přiblížit. Druhá věc je jeho nezaměnitelná práce s reverbem, pokud si na Candyrats prohlédnu některé ostatní hráče, dá se dle zvuku snadno určit, že je pod ním podepsaný (a zpravidla se to v popisku skutečně potvrdí).
Dosud jsem vždy nahrával na dva "spaced pair" mikrofony, tedy stereo L a P. Tady jsem přidal i mikrofon na střed, ačkoliv ve stereu vlastně nic takového jako střed není, tak to pocitově vyplní tu pomyslnou díru. A k tomu příště vyzkouším zhutnit na basových frekvencích linku ze snímače.
No mě na ten nápad přivedl Antoine Dufour, který (nevím, jestli ještě stále) tuto kombinaci používá pokud se bavíme o čistě zvukové stránce věci, tak něčemu takovému bych se rád pokusil přiblížit. Druhá věc je jeho nezaměnitelná práce s reverbem, pokud si na Candyrats prohlédnu některé ostatní hráče, dá se dle zvuku snadno určit, že je pod ním podepsaný (a zpravidla se to v popisku skutečně potvrdí).
Dosud jsem vždy nahrával na dva "spaced pair" mikrofony, tedy stereo L a P. Tady jsem přidal i mikrofon na střed, ačkoliv ve stereu vlastně nic takového jako střed není, tak to pocitově vyplní tu pomyslnou díru. A k tomu příště vyzkouším zhutnit na basových frekvencích linku ze snímače.
Jak píše Hyenik ve své rukověti, technikou XY se nedá nic zkazit a díra uvnitř nebude.
kraťasy jasný, ale my se na to díváme teď a horko neni
prostě to nevypadá esteticky (v žádném počasí).
spaced pair OK, stredovy samozrejme taky, o lince uz jsme se bavili.
Zkus ještě popřemýšlet jestli nezvladneš nahravky zdublovat (zahrát 2x stejně, samozřejmě v klidu, sestříhané z více pokusů), když to pak rozhodíš do skutečného wide sterea, tak všechny ostatní radoby stereo metody jsou spíš úsměvné.
https://soundcloud.com/hyenik/akuhomerecording
navic se s tim da prostorove pracovat, ze nemusi byt vsechno porad hard L/P, nějaká vyhrávka může být klidně uprostřed a hned je to plastičtější ...
a samozrejme multiband compressor, ten udela spoustu prace i za ten ekvalizer
napr. při tom posledním Bodendeep jsem do EQ nesahal vůbec, nebylo třeba.
jenom comp+verb
spaced pair OK, stredovy samozrejme taky, o lince uz jsme se bavili.
Zkus ještě popřemýšlet jestli nezvladneš nahravky zdublovat (zahrát 2x stejně, samozřejmě v klidu, sestříhané z více pokusů), když to pak rozhodíš do skutečného wide sterea, tak všechny ostatní radoby stereo metody jsou spíš úsměvné.
https://soundcloud.com/hyenik/akuhomerecording
navic se s tim da prostorove pracovat, ze nemusi byt vsechno porad hard L/P, nějaká vyhrávka může být klidně uprostřed a hned je to plastičtější ...
a samozrejme multiband compressor, ten udela spoustu prace i za ten ekvalizer
napr. při tom posledním Bodendeep jsem do EQ nesahal vůbec, nebylo třeba.
jenom comp+verb
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Nesouhlasím s dublováním u nástroje, na který je zaměřena posluchačova pozornost. Radši si pohrát s aranží druhé kytary.