Teslácké (sovětské či jiné RVHP?) kondíky a odpory? Důvod? Vysychání elektrolytů? Řekl bych, že si jejich kvalit mmjuz hlídá …noc33 píše:natural úprava se mi líbí, nelíbí se mi retro součástky.
Edit: Trevor byl rychlejší ...
Teslácké (sovětské či jiné RVHP?) kondíky a odpory? Důvod? Vysychání elektrolytů? Řekl bych, že si jejich kvalit mmjuz hlídá …noc33 píše:natural úprava se mi líbí, nelíbí se mi retro součástky.
Mohu se zeptat, jaká zhruba vychází cena podobného komba?Lachim píše: 23.09.2019 21:48 Když už jsme v tom představování Milanových lampových dětí, tak se teda přidám.
Mám už cca od jara již jím inzerované kombo. Zovu ho Dubček, neb je celé dubové s natur úpravou. Vypadá prostě náááádherně
K technikáliím:
25W, 2x 6L6 ve skoro Áčku, lampový usměrňovač GZ34 a několik ECC lamp. Už si nepamatuju který. Ale jsou tam perly. Např lampa EF806 a v invertoru 6SL7. Je stavěný jako dvoukanál a oba jsou ultra čistý. Jeden je tedy spíše takový Hi-Fi (s dobrým reprem super na akustiku) který nekreslí skoro až do konce a druhý prostě můj oblíbený Blackface. U toho je ještě přepínač na zkreslení, kdy jde ten kanál mnohem dříve do zkreslení, které je takové Fendří, tweedové, trochu skleněné. Primárně ale má hrát čistý zvuk a to dělá opravdu znamenitě. Repro je tajemství a kvíz pro ostatníSice jsem ho teď nahradil Jensenem Tornádo, ale hrál parádně a mám cukání ho dát zase zpátky. No, ještě uvidíme.
![]()
nečertil, jen jsem napsal, že nemají všechny hodnoty používané do efektů, navíc ty větší mají příliš lehký chod, pár jich samozřejmě mám, že Alpha není žádná top kvalita pochopitelně také vím. Ad RVHP, nemám nic proti ruským odporům a odporům od Tesly ( tr193-191), ale Tesla elektrolyt no nevím, po té době.
Ok, takhle stačí, díky.mmjuz píše: 24.09.2019 16:10 Nicméně, i kdybych k tomu cenu reproduktoru ( Fane Sovereign 250 ) připočetl, pořád to je dost pod 30 000,- Kč.
noc33 píše: 24.09.2019 16:41
nečertil, jen jsem napsal, že nemají všechny hodnoty používané do efektů, navíc ty větší mají příliš lehký chod, pár jich samozřejmě mám, že Alpha není žádná top kvalita pochopitelně také vím. Ad RVHP, nemám nic proti ruským odporům a odporům od Tesly ( tr193-191), ale Tesla elektrolyt no nevím, po té době.
přiznávám, že neznám kompletní nabídku, ale jen to co mají Banzaimusic, nikde jsem nenapsal, že Roederstein je RVHP nebo špatný. Někde jsem kdysi koupil modré zlacené odpory taktéž od Tesly, tr163?
Začnem tíhle. Pouč mě, teoretiku.
Jedinny s cim se da souhlasit je ta izolace fastonu. Zbytek zni jako slint od nekoho, kdo by to taky chtel tak umet, ale neumi to. Mam jeden Milanuv aparat, elektrika je udelana krasne, pohledove veci taky, mechanika co neni videt krasna neni zato je funkcni. Zemneni je zjevne udelany radne - a/ aparat VUBEC nebrumi, b/ elektrorevizi prosel s prstem v nose.jurator píše: 24.09.2019 17:52 Elektrolyty od Tesly, obzvláště některé řady, jsou na po naformování excelentní i po těch desítkách let. Co jim chybí k dokonalosti, je nízké ESR, oproti moderním značkovým kondům. Low ESR ale není v lampáči potřeba, a už vůbec ne, když jsou stavěné jako P-t-P.
Mně se na tom vnitřku nelíbí takový divný amaterizmus, nesourodost, nepěkně ohnuté vývody, jejich délka a rozložení součástek. Jako by ten zesík byl poskládaný z materiálu, co zbyly v šuplíku, takový funkční low cost, co dá minimum práce.
Nevhodné zemnění, zbytečně předimenzované rezistory, nesourodost, kolik je tam použitých typů rezistorů? Levná mechanika, úhelníky, dlouhé šroubky, vnitřek by šel ještě trochu učesat.
Vývody těžších součástek (C a R) se můžou časem utřepat, sluší se je přilepit, to je obecná nevýhoda ptp.
Jaké je napětí na těch nezaizolovaných fastonech, když je síťový vypínač v poloze OFF a kabel v zásuvce?![]()
Tak buď zaizoluju všechno kam se dostává síťové napětí a nebo nicCo když to otevře zapojené do sítě nějaký amatér, který si tohoto hned nevšimne?
Měly by? Tak buď to vím nebo ne, je to dost podstatná věc.Izolované by měly být spoje na primární straně transformátoru
U zemnění nejde o potenciál, ale o proudy, které zemí tečou. Ať máš sebevodivější kastli, pokud taháš silové a signálové země společně přes ni - vždycky na ní silové signály způsobí úbytek napětí (ss i st podle vybuzení), který pak vstupní obvody "vidí" a zesilují, to způsobuje nestability a nechtěná zkreslení.Je důležité svést veškeré země s vysokým potenciálem do jednoho bodu