Klasická kytara do 7 000 Kč

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Klasická kytara do 7 000 Kč

Příspěvek od Diogenes »

Jako věčnému začátečníkovi na občasné brnání bych doporučil to samé, co Rasguado ...

To Rasguado: Poradil bys prosím něco ohledně motivace cvičit na nástroj v situaci, kdy neděláš pokroky nebo nevidíš výsledky?
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

Diogenes píše:
To Rasguado: Poradil bys prosím něco ohledně motivace cvičit na nástroj v situaci, kdy neděláš pokroky nebo nevidíš výsledky?
Hele se svojí relativní (ne)zkušeností se necítím kompetentní radit. Já jsem zatím nevyhořel, cvičit mě baví. Jsem svým založením systematik, takže i ke cvičení přistupuju systematicky, právě proto abych čas, který na cvičení mám, zužitkoval na maximum a pokroky naštěstí pořád vidět jsou..
Asi záleží jaké cíle sleduješ. Mě teď baví klasika (to se může změnit), což je běh na dlouhou trať a trpělivost je asi nezbytná. Motivace, pokroky? Pracovat na svých slabinách, mít zpětnou vazbu od učitele, ke kterému se snažím alespoň jednou za dva týdny zajít, mít realistické cíle a tudíž odhadnout, že jsou skladby na který vážně teď nemám a než se snažit prznit Chaconne od Bacha, je lepší věnovat čas kratším etudám. To pak přináší uspokojení. Baví mě i vše kolem - učit se hrát z not, snažit se porozumět teorii hudby a vůbec. Z inet fór sleduji jen Delcamp, což považuji za 'the best' pokud jde o klasiku a úroveň debaty je tam na vysoké úrovni. I to je koneckonců motivující.
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Rasguado píše:
Diogenes píše:
Hele se svojí relativní (ne)zkušeností se necítím kompetentní radit. Já jsem zatím nevyhořel, cvičit mě baví. Jsem svým založením systematik, takže i ke cvičení přistupuju systematicky, právě proto abych čas, který na cvičení mám, zužitkoval na maximum a pokroky naštěstí pořád vidět jsou..
Asi záleží jaké cíle sleduješ. Mě teď baví klasika (to se může změnit), což je běh na dlouhou trať a trpělivost je asi nezbytná. Motivace, pokroky? Pracovat na svých slabinách, mít zpětnou vazbu od učitele, ke kterému se snažím alespoň jednou za dva týdny zajít, mít realistické cíle a tudíž odhadnout, že jsou skladby na který vážně teď nemám a než se snažit prznit Chaconne od Bacha, je lepší věnovat čas kratším etudám. To pak přináší uspokojení. Baví mě i vše kolem - učit se hrát z not, snažit se porozumět teorii hudby a vůbec. Z inet fór sleduji jen Delcamp, což považuji za 'the best' pokud jde o klasiku a úroveň debaty je tam na vysoké úrovni. I to je koneckonců motivující.
Realistické cíle, větší trpělivost a menší lenost ...

Díky moc za internetovou zpětnou vazbu a zrovna tak za odkaz na prima diskusní fórum. :wink:
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Pokukuju po klasické kytaře. V tomto segmentu se vůbec nevyznám. Měli byste nějaké doporučení po čem koukat? Chtěl bych jí používat výhledově i v kapele s bicíma a kontrabasem, na hispáno-latinské fidlání, takže bych jí chtěl ozvučenou. Cenový strop řekněme max 12 000,- Bazar výhodou :-)

Zatím jsem našel tohle:

https://hudebnibazar.cz/yamaha-cgx-171scf/ID258757/

Tahle je sice dražší, ale zas je to Taylor :-)
https://hudebnibazar.cz/taylor-nylon-48mm/ID265013/
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Výborné kytary jsou Martinez. Z téhle jsem ucvrnkával: https://www.houdek.cz/kytary/klasicke-k ... gLGufD_BwE

Bohužel, Martinezky se po krámech už moc nevyskytují a na bazarech taky ne. Houdek tam má i dvě EA, ale u těch je dostupnost do týdne. Obecně do hlučnějšího bandu asi pololubovku a gumu do díry. Tyhle nylonky nahoukávají velmi ochotně. Měl jsem kdysi ozvučenou “Schneiderku” a to byl děs.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Pololubovkou myslíš polomasiv? Jinak rezonátor a dvanáctistrunka (Seagull S12) mi v kapele funguje dobře.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Myslím nízké luby, něco jako ta Yamaha v tvém odkazu. Zkoušel jsem tenkrát víc snímačů, i přehazovat na déčko, a ta klasika vždycky nahoukávala dřív resp. docela brzo.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Myslím, že ani ta flamenco Yamaha nemusí být zrovna levná. :)

Preferuješ klasickou španělku?
Kdybys mohl mít hybrid, tak myslím, že tahle APX by velmi vyhověla - měl jsem nějakou předchozí verzi a byla v pohodě. Prodejce má dokonce orig. ucpávku, ta hodně pomůže proti vazbě:
https://hudebnibazar.cz/yamaha-apx5na-n ... /ID266325/
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Tak jsem si v rámci akce black friday objednal zcela impulzivně a naslepo kytaru ALHAMBRA 3 C-CT-E1. Uvidíme jak se mi bude líbit, kdyžtak jí holt vrátím.
himself

Příspěvek od himself »

Libi se mi tzv hnuti mysli :)
Placka

Příspěvek od Placka »

Obrátila se na mě kamarádka, že by si pro sebe (kdysi Hrabala v ZUŠ) a pro syna (chtěla aby hrál) ráda koupila kytaru. Španělku, nylonky... V tom se moc nevyznám, tak jsem ji dal pár obecných rad a asi se vydá do Brna do velkejch shopu zkoušet a vybírat.
Ale vy kdo hrajete a máte zkušenosti - je v ceně cca 5-6 tisíc něco, co by měla přednostně vyhledat? Nějakej jasnej tip, něco jako že Cortem v levných westernkach nic nezkazíš? Neboze klasiky od Thomanna jsou ve svy cenový kategorii dobrá volba? Díky z každou radu
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

V téhle cenové relaci mám zkušenosti se značkami Camps (Son Satin smrk), Manuel Rodriguez (Caballero 11 cedr), Cordoba (F7 Paco, dražší) , Francisco Esteve (6PS, dražší).

Za mě bych doporučil Camps, protože:

- má standardní rozměr nulteho pražce, žádný crossover, ale v krku výztuhu a tudíž je krk užší a hratelnost je lepší, než u španělek klasické konstrukce (viz třeba Esteve).
- u tohoto konkrétního modelu je úprava Satin, tudíž kytara není zalita v tlusté vrstvě laku (jako třeba Rodriguez) , což dělá docela dost. Krásně rezonuje celé tělo kytary, člověk má ze hry úplně jiný pocit. Zpracování v dané cenové kategorii supr.
- poměr cena výkon
- možnost osobně vyzkoušet třeba v prokapelu.cz a zvolit zda-li variantu smrk/cedr, což je stejně ten největší zvukový rozdíl a každému se líbí něco jiného.

Umím si představit, že něco od Thomanna do začátku taky stačí, klidně by šla i překližková Yamaha C40,tahle první kytara je pak stejně určené k tahání ven, k ohni, sem tam utrpí šrám atd.
Až se dotyčný/á rozehraje, tak je to o něčem jiném..

Struny bych do začátku volil univerzální daddario ej 45, tj. normální pnutí, ne hard.

Dej pak vědět jak to dopadlo.

EDIT:
Na Bazaru teď někdo prodává Alhambru 4P, cena neuvedena, ale třeba by to šlo usmlouvat :) To by mohl být dobrý kup vzhledem ke kvalitě značky, nevím jak tento konkrétní kus.
Pak tam je ještě Esteve 9C/B,ale už o poznání dražší. Každopádně to by mohla být kytara co vydrží na celý život.
jastud

Příspěvek od jastud »

Placka píše: 7.06.2020 20:07 Obrátila se na mě kamarádka, že by si pro sebe (kdysi Hrabala v ZUŠ) a pro syna (chtěla aby hrál) ráda koupila kytaru. Španělku, nylonky... V tom se moc nevyznám, tak jsem ji dal pár obecných rad a asi se vydá do Brna do velkejch shopu zkoušet a vybírat.
Ale vy kdo hrajete a máte zkušenosti - je v ceně cca 5-6 tisíc něco, co by měla přednostně vyhledat? Nějakej jasnej tip, něco jako že Cortem v levných westernkach nic nezkazíš? Neboze klasiky od Thomanna jsou ve svy cenový kategorii dobrá volba? Díky z každou radu
Na bazaru jsou nějaký Strunalky. Nejsou to nejlepší nástroje na světě, ale nikdy jsem neměl v rukách žádnou vyloženě špatnou. Pokud rozhoduje cena tak bych se zamýšlel tímhle směrem. https://hudebnibazar.cz/?is=1&p=1&f=str ... 25&o=datum

Případně nové z výprodeje: https://www.strunalschonbach.cz/vyprodej-kytary
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Placka

Příspěvek od Placka »

Rasguado píše: 8.06.2020 5:26 Dej pak vědět jak to dopadlo.
Jako vždy - úplně jinak, než bylo zadání :). Kamarádka natáhla na starou Cremonu nový struny a zjistila, že na vzpomínání, jak zamlada hravala klasiku ji to úplně stačí.
Pak přišla do místního obchodu s hudebníma nástrojema, kde prodává dobrej kytarista a s jeho pomocí si vybrala polomasiv Baton Rouge. A je spokojená, že má doma oboje...
himself

Příspěvek od himself »

Ahoj, znate nejake nylonky s uzkym krkem (cca 45 mm) a mirne zaoblenym hmatnikem?
Nasel jsem toto (nic o radiusu jsem nedohledal)
https://kytary.cz/cort-cec1op/HN192294/
ale to je asi vse. Mimochodem jaktoze to ma kompenzovanou kobylku?
Rarity106
Nový uživatel

Příspěvek od Rarity106 »

Na toto téma mám jen dvě slova: Pavel Vitásek. Cena vs. kvalita je propuastně někde jinde než značky co zde byly uvedeny.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To jsou české kytary? Google mi vyjel kytary pod názvem Pablo Vitaso. Nejlépe se rozepiš a dej nějaký odkaz, ať se bavíme konkrétně a doporučení mají nějakou váhu. Díky.
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Celomasiv španělka za 5tis..... neuvěřitelný.
Má s tím někdo z vás zkušenost?
https://www.thomann.de/cz/thomann_classica_s.htm
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
starypard

Příspěvek od starypard »

Zkušenost s tím nástrojem nemám, ale převážně javorová kytara nemůže znít dost plně. Javor to neumí.
himself

Příspěvek od himself »

Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“