Ozvučení kláves do zkušebny do 10.000,-

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Radagabi

Re: Ozvučení kláves do zkušebny do 10.000,-

Příspěvek od Radagabi »

No, nevím jestli to chceš slyšet, ale nedá mi to.

The Box, Pronomic, RH Sound, Behringer a podobné. Je to hodně muziky (alespoň na papíru) za málo peněz. Háček je nejen v projevu, ale i ve funkčnosti. Ale možná budeš mít štěstí na kus, který se neporouchá.

Hlasitost samotného reproboxu nemá s watty téměř co dělat. Dívej se na zmíněné SPL (sound pressure level).

Hraješ v kapele, jsi si tedy jistý, že na zkušebnu a malé-střední akce potřebuješ 15' repro? Že 10' neumí spodky není podle mě pravda, záleží na konstrukci boxu. Na to navazuje zmíněná ekvalizace. Hrajete funk, chceš klávesy cpát do basového spektra nebo proč trváš na tom velkém repru? Nejsem osobně funkem dvakrát políben a nevím, co funkové klávesy mají v kapele přesně hrát, ale myslím si, že "dublovat" basu není běžné.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Placka

Příspěvek od Placka »

Já bych to neviděl tak černě, na rozdíl od ostatních s řadou Neo od behringeru zkušenosti mám a i když dva kusy nejsou žádnej reprezentativní vzorek, tak nám zatím slouží bez jediného problémů (něco přes dva roky). Bazarovej kus je náhodou ideální - borec si to vyzkouší a když to nebude ono, tak to s nevelkou ztrátou posle dal... A koupi třeba něco pořádného :)
Souhlasím, že dvanáctka by na slušný basy měla bohatě stačit, patnactka zbytečně zabírá místo a bál bych se aby nechyběly středy... Však nám pak jistě poreferuje. Když nás klávesak hraje nějaký syntakovy riffy nebo hammondy, tak to občas jde slušně do basů...
michaldawn

Příspěvek od michaldawn »

Máte pravdu, že 15" je možná zbytečnej overkill, ale jak píše Placka, hamodky můžou hrát taky hezky hluboho. U nás je to navíc takové trošku zvrácené v tom, že náš basák je původně kytarista a taky umí hrát na trubku. Takže zvažujeme i pár songů, kde by si zahrál trubku a já bych pak přebral basu. Než jsme sehnali basáka, tak jsem hrál basu u všeho a ikdyž se klávesy pravé base nevyrovnají, nechci si tuto možnost úplně zavřít. Takže jsem si říkal, že pokud za stejný prachy jako 12"ku můžu mít 15"ku, tak proč ne. Jen jak psal Placka, doufám že tomu nebudou chybět například ty středy.... Mělo by mě to dojít někdy ve středu nebo ve čtvrtek. Tak pokud se s klukama ve čtvrtek slezeme, dám vědět jak jsem s tímto rozhodnutím spokojený.

Ta desítka co mám se mi zdála, že ji musím zkrátka moc honit.... Velikost pro mě není problém. Budu to nechávat ve zkušebně a tam na to přeci jen místo ještě je. Nějak často se přesouvat s tím nehodlám. No a musím si promyslet co udělám s tím Laney. Je z února tohoto roku, mám ji včetně krabice, dokladu... všeho. Asi ji zkusím prodat, nebo si ji nechám na doma a jako záložní lehce přenosnou variantu, když nebudu potřebovat tolik výkonu (třeba když bych měl hrát sám mimo kapelu).
michaldawn

Příspěvek od michaldawn »

Ok, tak tímto bych toto téma za mě uzavřel. Dnes jsme měli první zkoušku a musím říct, že jsem víc než spokojený! Možná většina profíků by s mým konečným výběrem nebyla spokojena, ale za mě musím říct, že je to lepší, než jsem čekal. Ten rozdíl oproti desítkovému Laney je obrovský. Výkonnostně mám pro naše účely (viz. první příspěvek) BOHATOU rezervu a i co se týká kvality zvuku, je to znatelný rozdíl. Podání basů je podle mě nekompromisní (dokonce si říkám že při vyváženém EQ v nulách až moc silné) a původní obavy o chybějící středy se nenaplnily. Hraje krásně v plném spektru a zkrátka jsem opravdu spokojený. Mé srovnání je samozřejmě ovlivněno nedostatečnými zkušenostmi, ale mé požadavky to bezezbytku splnilo. Jedinými nevýhodami oproti původní Laney jsou menší možnosti připojení (Laney měl i stereo vstup, USB, SD a Bluetooth) a mobilita (je mnohem větší).

Ještě jednou díky všem za rady a názory!
Placka

Příspěvek od Placka »

jsem rád, že moje rada padla na úrodnou půdu a jsi spokojený...taky jsem s touhle řadou velmi spokojený (hlavně vzhledem k ceně), škoda že jsem jich v akci u Thomanna za 6000/kus nankoupil víc:-)

btw: stereo vstup u mono bedny stejně nemá moc velký využití:-)
bill.design

Příspěvek od bill.design »

zdravím.Chtěl jsem se dotázat zda-li je dobrý a vhodný aparát -combo Peavey KB 300 (mám možnost ho koupit)a jak do něj zapojit troje klávesy.Mám tedy ještě k dispozici MIX Omnitronic EX 840.Děkuji za rady.
911

Příspěvek od 911 »

To má 3 vstupy,takže no problém.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

bill.design

a to combo Peavey KB 300 -je to dobrý aparát?Jaká je adekvátní kupní cena?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 4.12.2019 9:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Ptej se jen v jednom vlákně. Všechny ostatní duplicitní dotazy jsem zamítnul. Je to porušení uživatelského kodexu.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Svou funkci určitě splní, ale je to těžká (35 kg) a velká kráva. Do zkušebny stabilně OK, ale tahat bych se s tím nechtěl.
Šel bych spíš cestou nové nějaké aktivní bedny. Ale pokud ho seženeš někde bazarové pod cenou nějaké levnější aktivky, proč ne.
Adekvátní cenu bych viděl max. 3000 Kč, pokud by to mělo být výhodnější než nové aktivní repro.
bill.design

Fořt píše: 4.12.2019 10:12 Svou funkci určitě splní, ale je to těžká (35 kg) a velká kráva. Do zkušebny stabilně OK, ale tahat bych se s tím nechtěl.
Šel bych spíš cestou nové nějaké aktivní bedny. Ale pokud ho seženeš někde bazarové pod cenou nějaké levnější aktivky, proč ne.
Adekvátní cenu bych viděl max. 3000 Kč, pokud by to mělo být výhodnější než nové aktivní repro.
No chce za něj 2000 Kč.Je to adekvátní?Nebo po jaké značce,typu se mám poohlédnout?35 kg je dost...a výkon 160W taky nepotřebuju,chtěl bych něco co se dá i snadno přenášet.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Prosím tě, Bille, nepokládej pořád opakující se dotazy v dalších klávesových tématech. Nebaví mne ti to pořád zamítat. Ignorování mého doporučení zvýší mou míru na*ranosti a může vyústit v zasloužený postih.
Ptej se jen v jednom vlákně, tedy zde, když už jsi tu položil první dotaz.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Záleží, zda to potřebuješ jen jako osobní monitor (odposlech) pro sebe, nebo zda je třeba, aby tě ve zkušebně, příp. na nějakém menším koncertě bez zvučení PA systémem a bez monitorů, slyšeli i spoluhráči, příp. i posluchači.
Klávesy se jinak pouštějí většinou do PA, a mělo by to jít tak i ve zkušebně, pokud je k dispozici nějaký mix a PA, příp. monitor, pro zpěv.
Ty troje klávesy potřebují být stereo? Ten mix co máš vypadá spíš jako něco pro DJ se vstupy pro gramofony, linkový je tam asi jen jeden (?).
bill.design

Na pultu jsou tři vstupy pro připojení gramofonu, tři vstupy aux a čtyři vstupy line in. Přepínání na jednotlivých kanálech mezi line in a phono je na horním panelu nad korekcemi a přepínání mezi aux a phono je na zadním panelu
Fořt

Příspěvek od Fořt »

OK. Neodpověděl jsi ovšem, zda to potřebuješ jen jako a) osobní monitor, nebo b) i pro ostatní v kapele nebo ozvučení koncertu. A zda je v případě b) nutné stereo (tj. potřeboval bys 2 bedny).
Jako osobní monitor bych preferoval nějaký near field monitor, něco takového:
https://www.thomann.de/cz/behringer_b_205d.htm
Dá se to umístit na mikrofonní stojan.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To samé v bleděmodrém: https://www.thomann.de/cz/the_box_ma5.htm
Mám jej doma, jako osobní monitor dobrý.
bill.design

ok,dík za rady..s ohledem na omezený počet vstupů do mixu,by mi to stačilo výhradně pro troje klávesy + mikrofon,takže vlastně pouze jako osobní monitor..
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Teoreticky lze do dvou výše zmíněných produktů zapojit zároveň 5 signálových mono vstupů.
Stereo kanál AUX použít pro dva mono signály, z repráku to stejně jde ven mono. Další dva kanály CH1 a CH2 jsou pak jasné. A zezadu je ještě jeden Main vstup.
bill.design

Ok, dík za rady
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“