Headrush FRFR

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
cherreda
Rádce

Re: Headrush FRFR

Příspěvek od cherreda »

Jakto, ze neni nejlepsi Friedman? ;)

Takze podle testu vsechny drevene bedny ala kytarovy box vychazeji o hvezdu lepe, nez PA monitory. Zajimave a vzbuzuje to ve mne mirnou skepsi k testu. Vlastne ani nemam moral to louskat. Uz jen proto, ze jsem vcera odpinkal vystoupeni na RCF 408, protoze jsem byl liny si vzit o 3 kg tezsi 710 (to uz je vrchol lenosti, jesteze nevyrabi 705 :) ) a byl jsem se zvukem zcela spokojeny a kapela taky.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

to by mohli použít jako reklamní slogan - S RCF na vrchol lenosti! ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Test neřeším, ale plasťáky opravdu mají svoje limity. Člověk si na to v pohodě zvykne, ale pak když si poslechne pořádnou bednu, tak je to prostě rozdíl.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Vsak jsem psal, ze NX10 monitor je jinde... akorat holt neni lepsi 2,5x ;) Natoz nejaky monitor Nexo za 80k... Jenze zde nam jde asi spis o vyhodny pomer cena/uzitek a na tomhle poli plastaky vitezi.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jen pro doplnění...
ALESIS Strike Amp 12 je evidentně další rebrand Alto - s logem Alesis citelně dražší. :)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Trochu ukecané, ale jestli se v něčem nesekli (contour boost atp.) tak tam ten rozdíl asi fakt nějaký je.
HeadRush FRFR-112 Vs Alto TS312
https://www.youtube.com/watch?v=RT7tHtbK1XE
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Z toho videa nejde nic posoudit.
Je to stejná bedna, stejná repra, stejné parametry, viz manuály.
Ale jak píšeš někde výše, rozdíl by mohl být v elektronice na vstupech (bohužel v manuálech neuvádějí impedanci) - zdá se, že Alto má vstupy udělané trochu jinak, protože dost vysvětlujou, jak si bednu neodkouřit. :) Tyhle vysvětlovačky v manuálu na Headrush FRFR chybí, i když je jinak evidentní, že čínský výrobce boxů poskytl i tisková data manuálu (stejná grafika).

Kdybych to řešil, koupil bych Headrush - už jen proto, že má logo hezčí a naležato. 8)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Alto nějak basuje, co?
No jestli jim šlo o to předvést, že levná bedna nehraje jako drahá, tak to účel splnilo. :)
Ještě by byl fajn direct nahranej zvuk, přes kterej pak hrajou - pro představu, co s ním ta která bedna udělá.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Před chvílí mi přistálo na stole Alto TS308 a šumí jako prase :( Nedá se to srovnat s žádným monitorem, který mi prošel rukama. Šumí i samo o sobě, se staženými volume na nulu na obou kanálech a bez připojených kabelů. Sedím od toho asi 70cm, repro mám postavené na výšku a oči v úrovni tweeteru. Je to normální stav, protože class D zesilovač?
Jastude, dělá to tvůj Headrush?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
jastud

Příspěvek od jastud »

To máš z toho, že šetříš. Ne, Headrush mi nešumí tak aby mi to vadilo. Ve staženém stavu nic. Vyhulené naplno bez připojeného signálu to samozřejmě slyšitelně šumí, ale to dělá každý zesilovač.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Njn, co na to říct... sám sis před měsícem vyguglil, že Alto šumí a vcelku jsem nepochyboval, že vezmeš Headrush.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Headrush mají zatím jen u Thomanna, proto jsem zkusil Alto. Je šumí a "šumí". HS7 šuměly, Erisy E4.5 šuměly, ale to bylo lehounké syčení proti tomuhle.
Jastud: Díky za info. Vyhulené naplno ani omylem, končím první čtvrtinou, pak už bych si koledoval.
BigiRocker

Příspěvek od BigiRocker »

Ahoj, dají se ty Headrush FRFR 112 použít k nazvučení nějaké venkovni akce nebo zahradní párty ? Nebo je to jenom kytarová bedna k použití s tím pedalboardem? Díky.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Není důvod, proč by to nešlo.
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

FRFR = Full Range Flat Response, takže v podstatě PA bedna s vyrovnanou frekvenční charkou, má i díru k napíchnutí na stojan
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“