3pdt relé

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
volfi

3pdt relé

Příspěvek od volfi »

Máte někdo zkušenost s 3pdt relé? O co mi jde: chci TB lištu do racku, do které bych přiváděl 9v DC. Udělal bych si footswitch, kde by byli klasické spdt switche a ty by spínali napětí pro relé. Potrebuju poradit s výběrem vhodného relé. Musí být kvalitní, aby nějak neovlivňovalo zvuk.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Trevor
Odborník

Re: 3pdt relé

Příspěvek od Trevor »

Treba omron?
Bral bych neco japonskeho
Elektronicke prepinace bys nechtel?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
volfi

Příspěvek od volfi »

Elektronické přepínače? Neznám.

Případně kdyby byl nějaký odkaz na něco vhodného. Když si zadám do googlu 3pdt rele, tak jich několik vyskočí, ale nerad bych koupil relátka za 1000 a pak je vyhodil. 😂
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

elektronika je třeba io cmos 4066

rele bych použil dvě klasické 2x on-on a zbyde kontakt i pro indikaci, možná to vyjde lépe
na konkrétní bych mrknul az budu na pc
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
jurator

Příspěvek od jurator »

Elektronický přepínač s cmos je pro kytarový signál daleko větší zlo než signálové relé.

Trevor dobře nastínil použití 2x DPDT relé paralelně, zmíněný Omron je Japonsko, výroba v Číně.
Dal by se použít typ G5V-2 (50Kč).
Osobně ale musím doporučit Axicom D2n (70Kč).
Šel bych do ovládání na vyšší napětí - 24V. Kolik tam těch 3PDT relé vlastně potřebuješ?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Nedavno jsem delal jeden vyhlaseny efekt kde jsou ty prepinace z nejakeho duvodu pouzite, tak bych myslel ze ok, zvlaste pri tomhle napajeni, zkusim to schvalne promerit az bude cas, v audiu se pouzivaji, tak uvidim no, myslim ze i v nejake mese jsou,ale nevim ktere konkretne
Ten io stoji par kacek, kdo chce testnout,tak to nebude bolet ; )
Axicom taky fajn, par jsem jich menil myslim v peavey, ale vsechno casem odejde, vydrzeli dlouho ale..
Dotazy prosím do SZ
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Trevor píše: 8.01.2020 14:26kontakt i pro indikaci
Na indikaci staci jen LEDka a clovek pak nepotrebuje 3 kontakty u rele, ne?

k tematu: 3PDT rele jsem kdysi hledal a vyslo mi, ze je-li ta moznost, vyplati se spis vzit par single/double relatek.
Hodně budem někde...
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

To je detail, proste muze ten kontak využít, treba i na blokaci jinych rele, nebo cokoli, proto jsem navrhl dvojite rele, bo to cenove vyjde dobre. O nic nejde
Dotazy prosím do SZ
jurator

Příspěvek od jurator »

Když to shrnu - CMOS je nejlevnější cesta, relátka jsou pro puristy.
3PDT relé pro slabé signály neseženeš, dělají se 1,2,4,6. Více než 2PDT jsou úměrně dražší konstrukci a obecně mají horší parametry.
Ještě něco k tématu:
DPDT vs 4066
Wicked Switches
volfi

Příspěvek od volfi »

No potřebuji 4 smyčky, takže tedy 8x 2pdt relé. A upřímně Axicom D2n já nemohu doporučit. V Englu jsem je musel nechat všechny vyměnit a nejsem jedinej co s nima měl problém. Je možný že to byla jen vadná várka. Každopádně děkuji za rady, nějak mě nenapadlo použít tato relátka a zkombinovat je. :-)

Edit: Ještě bych měl otázku, kvůli které nechci zakládat další téma. Dochází mi cín a kalafuna, máte nějaký tip na kvalitní značku/směs atd.? Teď jsem používal nějakej s příměsí olova, ale nepřichytává se jako starej co jsem měl. Možná je to i tou kalafunou.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“