3pdt relé
3pdt relé
Máte někdo zkušenost s 3pdt relé? O co mi jde: chci TB lištu do racku, do které bych přiváděl 9v DC. Udělal bych si footswitch, kde by byli klasické spdt switche a ty by spínali napětí pro relé. Potrebuju poradit s výběrem vhodného relé. Musí být kvalitní, aby nějak neovlivňovalo zvuk.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Re: 3pdt relé
Treba omron?
Bral bych neco japonskeho
Elektronicke prepinace bys nechtel?
Bral bych neco japonskeho
Elektronicke prepinace bys nechtel?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Elektronické přepínače? Neznám.
Případně kdyby byl nějaký odkaz na něco vhodného. Když si zadám do googlu 3pdt rele, tak jich několik vyskočí, ale nerad bych koupil relátka za 1000 a pak je vyhodil.
Případně kdyby byl nějaký odkaz na něco vhodného. Když si zadám do googlu 3pdt rele, tak jich několik vyskočí, ale nerad bych koupil relátka za 1000 a pak je vyhodil.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
elektronika je třeba io cmos 4066
rele bych použil dvě klasické 2x on-on a zbyde kontakt i pro indikaci, možná to vyjde lépe
na konkrétní bych mrknul az budu na pc
rele bych použil dvě klasické 2x on-on a zbyde kontakt i pro indikaci, možná to vyjde lépe
na konkrétní bych mrknul az budu na pc
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Elektronický přepínač s cmos je pro kytarový signál daleko větší zlo než signálové relé.
Trevor dobře nastínil použití 2x DPDT relé paralelně, zmíněný Omron je Japonsko, výroba v Číně.
Dal by se použít typ G5V-2 (50Kč).
Osobně ale musím doporučit Axicom D2n (70Kč).
Šel bych do ovládání na vyšší napětí - 24V. Kolik tam těch 3PDT relé vlastně potřebuješ?
Trevor dobře nastínil použití 2x DPDT relé paralelně, zmíněný Omron je Japonsko, výroba v Číně.
Dal by se použít typ G5V-2 (50Kč).
Osobně ale musím doporučit Axicom D2n (70Kč).
Šel bych do ovládání na vyšší napětí - 24V. Kolik tam těch 3PDT relé vlastně potřebuješ?
Nedavno jsem delal jeden vyhlaseny efekt kde jsou ty prepinace z nejakeho duvodu pouzite, tak bych myslel ze ok, zvlaste pri tomhle napajeni, zkusim to schvalne promerit az bude cas, v audiu se pouzivaji, tak uvidim no, myslim ze i v nejake mese jsou,ale nevim ktere konkretne
Ten io stoji par kacek, kdo chce testnout,tak to nebude bolet ; )
Axicom taky fajn, par jsem jich menil myslim v peavey, ale vsechno casem odejde, vydrzeli dlouho ale..
Ten io stoji par kacek, kdo chce testnout,tak to nebude bolet ; )
Axicom taky fajn, par jsem jich menil myslim v peavey, ale vsechno casem odejde, vydrzeli dlouho ale..
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Na indikaci staci jen LEDka a clovek pak nepotrebuje 3 kontakty u rele, ne?
k tematu: 3PDT rele jsem kdysi hledal a vyslo mi, ze je-li ta moznost, vyplati se spis vzit par single/double relatek.
Hodně budem někde...
To je detail, proste muze ten kontak využít, treba i na blokaci jinych rele, nebo cokoli, proto jsem navrhl dvojite rele, bo to cenove vyjde dobre. O nic nejde
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Když to shrnu - CMOS je nejlevnější cesta, relátka jsou pro puristy.
3PDT relé pro slabé signály neseženeš, dělají se 1,2,4,6. Více než 2PDT jsou úměrně dražší konstrukci a obecně mají horší parametry.
Ještě něco k tématu:
DPDT vs 4066
Wicked Switches
3PDT relé pro slabé signály neseženeš, dělají se 1,2,4,6. Více než 2PDT jsou úměrně dražší konstrukci a obecně mají horší parametry.
Ještě něco k tématu:
DPDT vs 4066
Wicked Switches
No potřebuji 4 smyčky, takže tedy 8x 2pdt relé. A upřímně Axicom D2n já nemohu doporučit. V Englu jsem je musel nechat všechny vyměnit a nejsem jedinej co s nima měl problém. Je možný že to byla jen vadná várka. Každopádně děkuji za rady, nějak mě nenapadlo použít tato relátka a zkombinovat je. 
Edit: Ještě bych měl otázku, kvůli které nechci zakládat další téma. Dochází mi cín a kalafuna, máte nějaký tip na kvalitní značku/směs atd.? Teď jsem používal nějakej s příměsí olova, ale nepřichytává se jako starej co jsem měl. Možná je to i tou kalafunou.
Edit: Ještě bych měl otázku, kvůli které nechci zakládat další téma. Dochází mi cín a kalafuna, máte nějaký tip na kvalitní značku/směs atd.? Teď jsem používal nějakej s příměsí olova, ale nepřichytává se jako starej co jsem měl. Možná je to i tou kalafunou.