Floyd Rose

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
neneo
Bandzone: http://bandzone.cz/glamnsleazybastards
Kontaktovat uživatele:

Floyd Rose

Příspěvek od neneo »

Nazdar přátelé, mám opravdový problém. Hraji na Washburna N2 s licencovaným tremolem á la Floyd Rose. Dnes se mi při výměně strun protočil šroub přidržující strunu, a to jsem ani příliš nezabíral!
Nemáte s tím někdo zkušenost? Resp. dá se někde sehnat/koupit jednotlivý kámen? ...dát 5000,- za celý nový systém je přece jenom dost :cry:
Předem díky za reakce!
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

myslíš ten šroub, který přimačkává strunu pod kamenem? Mějak nechápu co se ti tam protáčí. Jako, že jsi tam někde strhl závit,nebo co? Zkus to blíž popsat...
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
neneo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neneo »

Přesně tak, strhl jsem si závit u "strunopřimačkavacího" šroubu. Tím pádem je celý kámen k ničemu. Vzhledem k tomu, že je to standartní velikost (páka je Floyd Rose typ I., alespoň tuším), mohl by být sehnatelný.
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

"strunopřimačkavacího" - pěkný slovo :lol: . Skoro jako bys byl Čecho-němec. Kontaktoval bych nějakého kytaráře aspoň o radu, případně aby ti to sehnal. To je prostě průser všech licencí Floydu,ale tady mě nikdo neposlouchá.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
afektband

Příspěvek od afektband »

Saul píše:"strunopřimačkavacího" - pěkný slovo :lol: . Skoro jako bys byl Čecho-němec. Kontaktoval bych nějakého kytaráře aspoň o radu, případně aby ti to sehnal. To je prostě průser všech licencí Floydu,ale tady mě nikdo neposlouchá.
Spíš než závit se na tom s**e hlavička toho šroubu, protáčí se v tom imbus-začíná to bejt i můj případ, ale už šetřim na kytaráře a pevnou kobylu.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

afektband píše:
Saul píše:"strunopřimačkavacího" - pěkný slovo :lol: . Skoro jako bys byl Čecho-němec. Kontaktoval bych nějakého kytaráře aspoň o radu, případně aby ti to sehnal. To je prostě průser všech licencí Floydu,ale tady mě nikdo neposlouchá.
Spíš než závit se na tom s**e hlavička toho šroubu, protáčí se v tom imbus-začíná to bejt i můj případ, ale už šetřim na kytaráře a pevnou kobylu.
Sorry za OT, ale tohle musím říct... Líbí se mi jak všichni nejdřív dělají co můžou, šetří peníze, prodávají svůj majetek aby si koupili kytaru s pořádným FR a pak dělají to samé aby z ní to FR odstranili :D
afektband

Příspěvek od afektband »

Alcarmo píše:
afektband píše:
Sorry za OT, ale tohle musím říct... Líbí se mi jak všichni nejdřív dělají co můžou, šetří peníze, prodávají svůj majetek aby si koupili kytaru s pořádným FR a pak dělají to samé aby z ní to FR odstranili :D
Já bych si ho tam nechal, kdyby aspoň za něco stálo. Ale s nekvalitním jsou akorát starosti.

K tématu: zkus kouknout na http://sollerguitars.com/. Třeba to tam budou mít, v shopu maj celkem dost věcí.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Alcarmo píše:...prodávají svůj majetek aby si koupili kytaru s pořádným FR a pak dělají to samé aby z ní to FR odstranili :D
neznám nikoho, kdo by měl např.Original FR a nechával ho sundavat...
neneo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neneo »

Díky za tip. Na soller guitars jsem opravdu našel to "pravé ořechové". Uvádí to tam pod jménem STR. SAVER , saddle pre F.ROSE tremolo v balení je šest kamenů a celkem koštují 2700 Sk, taky pěkné...! Mrknu se v pondělí do hudebnin poblíž Malostranské, mají tam dost všemožných "nezbytností". V minulosti jsem zde nakupoval pružiny k tremolu. Když to neklapne, tak hned volám kytarářům. Koncerty jsou už naplánované a odehrát je na záložní kajtru by bylo na pováženou 8)
Ad Floyd Rose: je to legenda a mě naprosto vyhovuje. Pravda, pár kytaristů zvučných jmen z něj přešlo k pevné kobyle (mj. např. Paul Gilbert či Ritchie Kotzen), ale takový Vai se Satrianim na něj doposud nedají dopustit! Co vím, tak kytaristé z okolí raději "přitáhnou šrouby" než aby měnili celé kobyly. Floyd je mimo jiné parádní v rozsahu pro tzv. doladění strun, se standartním Tune-o-matic se to nedá vůbec srovnat!
Pro live hraní se vyplatí mít nějaký záložní nástroj, výměna strun si žádá čas. Ale jinak, bez konkurence!
http://bandzone.cz/glamnsleazybastards
Gibson Flying V & PRS SE Custom 24
Samson wireless -> T.C.Electronic Polytune -> Morley Bad Horsie wah -> Majik Box Doug Aldrich´s Rocket Fuel -> MXR Custom Badass Modified Overdrive -> T.C.Electronic Corona Chorus -> MXR Kerry King 10 band EQ -> Mad Professor Deep Blue Delay
Marshall JCM 800 2203 & Marshall 1936 cab
Flajtr

Re: Floyd Rose

Příspěvek od Flajtr »

Jaký je rozdíl mezi originálním floydem a licencovaným ?? Je to jen o materiálech nebo i o konstrukci samotné ? Moc mě to zajímá

čau
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Orginal je puvodni verze Floyd Rose tremola a ty licencované jsou kopie toho orginal floyde rose od firem, kterym floyd rose prodal licenci na vyrobu.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tak konstrukci by se to nemelo lisit vubec, to by to potom nemuseli vyrabet v licenci FR..mozna to je jen ztrosku jineho plechu ale konstukce bude stejna
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jako minimální rozdíly tam být asi můžou, když jsem hledal info jak seřídit floyd rose, našel jsem někde obrázek neorginálu, který měl jeden šroub navíc a už jsem zapomněl, co se tím mělo štelovat.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

lisi se to pakou tremola, jejim uchycenim a hlavne pouzitym materialem a rozteci britu (FR tremolo) / lozisek (ZR tremolo). Timpadem i spolehlivost se lisi.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Fade píše:lisi se to pakou tremola, jejim uchycenim a hlavne pouzitym materialem a rozteci britu (FR tremolo) / lozisek (ZR tremolo). Timpadem i spolehlivost se lisi.
Omyl - ptá se na rozdíl licencovaných kopií a originálního FR, ty jsou opravdu de facto zcela shodné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nero píše:
Fade píše:lisi se to pakou tremola, jejim uchycenim a hlavne pouzitym materialem a rozteci britu (FR tremolo) / lozisek (ZR tremolo). Timpadem i spolehlivost se lisi.
Omyl - ptá se na rozdíl licencovaných kopií a originálního FR, ty jsou opravdu de facto zcela shodné.
Jo takhle, tak to se omlouvam za odpoved na neco trochu jineho :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bullin

Příspěvek od bullin »

Ahoj. Chci se zeptat na Floyd Rose u kytary Charvel Pro Mod So Cal Style1 2H FR SW:
https://www.thomann.de/cz/charvel_pro_m ... _fr_sw.htm
Konkrétně mě zajímá kvalita nainstalovaného Floyd Rose (Floyd Rose FRT-O2000). Nikde jsem nenašel, zda jde o originál, nebo licenci.
Nemáte, prosím, někdo zkušenost, zda udrží ladění i při brutálním pákování, kdy jsou basové struny úplně volné?
torst

Příspěvek od torst »

Co vidim, je origo FR, žádný FR Special, natož Shaller, Ibanez. Nejvyšší kvalita co se týče materiálu, trvanlivosti, opotřebení. Mám starou Krameru a na ní taktéž orig FR, drží jak židovská víra. Držet ladění by mělo, to je podstata FR. Ale to lze říct i o těch levných nekvalitnějších. Pokud je vše správně utaženo a zamčeno, kytara se nerozladí. Rozdíl tkví právě v té trvanlivosti a spolehlivosti a tam je originál Floyd Rose, alespoň podle mého, naprostá špička.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
bullin

Příspěvek od bullin »

Ahoj torste, děkuji moc za vysvětlení. Zase jsem o něco chytřejší.
Lord set
Nový uživatel

Příspěvek od Lord set »

AHOJ. Mám dotaz ohledně silného tahu floyd rose. Mám doma 3 kytary s floydem a žil jsem v tom , že krásne pracuje . Ale o víkendu jsem měl oujcenou kytaru od kamaráda a jeho floyd jde velice zlehka, stačí jemně pracovat a vibruje úplně skvěle. Ale u mě musím vynaložit podstatně větší sílu a energii. Hrajeme v cis, tedy všechny struny o 1.5 tonu dolů a používám 10/52 struny . On měl kytaru od B se stejnyma strunama . Oba máme 3 pružiny vzadu . Neví prosím někdo jak docílit toho aby můj floyd rose pracoval taky tak lehce ? Díky moc
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“