Kytary Harley Benton
Pravidla fóra
Re: Kytary Harley Benton
Budeš spokojený, je jen potřeba snížit dohmat a srazit ty ostré hrany fretboardu, jinak je to mňamka. Koukám, že ten můj dvoutónový sunburst už nemají, ale mají třítón, taky pěkné...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, já právě chci ten tříbuřt
.
Edit:
Právě jsem narazil na toto video:
(omlouvám se, že to není úplně o kytarách HB, i když je tam zastoupená např. moje purpura, tak to aspoň trochu ospravedlňuje k zařazení sem).
Vážně uvažuji o náhradě Vox AC4TV, protože
1) má to zabudovaný reverb
2) má to 12" speaker
3) má to master volume
4) má to FX loop
Edit:
Právě jsem narazil na toto video:
(omlouvám se, že to není úplně o kytarách HB, i když je tam zastoupená např. moje purpura, tak to aspoň trochu ospravedlňuje k zařazení sem).
Vážně uvažuji o náhradě Vox AC4TV, protože
1) má to zabudovaný reverb
2) má to 12" speaker
3) má to master volume
4) má to FX loop
To vypadá docela zajímavé za ty prachy...
Doufám, že to tu ještě nebylo (asi ne, není to moc staré):
Nevím, jak vy ostatní, ale já tipoval špatně, protože mi HB zněl mnohem víc "telecí", a celkově zvukově lepší. Ale jde asi taky o pocit z hraní, ten byl prý u Fenderu lepší.
Nevím, jak vy ostatní, ale já tipoval špatně, protože mi HB zněl mnohem víc "telecí", a celkově zvukově lepší. Ale jde asi taky o pocit z hraní, ten byl prý u Fenderu lepší.
Moc pěkné - někde jsem zaregistroval, že tahle telátka od HB mají až nepřirozeně ploché hmatníky - chápu to jako že mají extra velký radius, 19'' nebo tak něco - co vy na to šťastní majitelé? Sám tele ani strata od HB nemám, tak nemůžu soudit, les pauly a basa byly v pohodě, radiusy srovnatelné s originály.
Ad 15W kombo: parametry vypadají cool, ale dovnitř jeden nevidí, i když s kvalitou HB obecně problém nemám. Nevím, jestli je tam nějaká výrobní provázanost, ale Bugera V22 mi dělávala i při celkem hustém hraní dobrou službu (spolehlivější než Fender Blues DeLuxe), a to jsem měl už dvě (až na ty footswitche, ty footswitche...). Celestion Seventy zrovna není žádný holy grail, ale třeba to dohromady funguje dobře. Za sebe už lampu ani nechci, obzvlášť ne malé kombo, které v určitých situacích už nestíhá, silnější je zase moc těžké - no, všechny trable s váhou a servisem mi momentálně řeší Katana 50, i živé hraní s kapelou v sedmi lidech zvládá v pohodě a je jak pírko lehká...
Ad 15W kombo: parametry vypadají cool, ale dovnitř jeden nevidí, i když s kvalitou HB obecně problém nemám. Nevím, jestli je tam nějaká výrobní provázanost, ale Bugera V22 mi dělávala i při celkem hustém hraní dobrou službu (spolehlivější než Fender Blues DeLuxe), a to jsem měl už dvě (až na ty footswitche, ty footswitche...). Celestion Seventy zrovna není žádný holy grail, ale třeba to dohromady funguje dobře. Za sebe už lampu ani nechci, obzvlášť ne malé kombo, které v určitých situacích už nestíhá, silnější je zase moc těžké - no, všechny trable s váhou a servisem mi momentálně řeší Katana 50, i živé hraní s kapelou v sedmi lidech zvládá v pohodě a je jak pírko lehká...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, TE-52 je super. Plochost hmatníku nevnímám, připadá mi normální jako u dalších mých kytar. Asi nemám žádnou kytaru s extra malým radiem. Když už, tak spíš u kytar poznám rozdíl v profilu krku. Toto je v pohodě, není to polínko jako HB-35 nebo SC-450.
Podle info na Thomannovi je u TE-52 radius 350 mm, tj. 13,78". To je na rádoby "vintage" tele opravdu celkem dost, bývá to 9,5".
něco pro milovníky HB a Telecast. zvlášť.
https://hudebnibazar.cz/harley-benton-te-52/ID295820/
https://hudebnibazar.cz/harley-benton-te-52/ID295820/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tak jsem si říkal, že mám v poslední době nějak víc času
a že bych se po dvaceti letech vrátil ke kytaře. Chtěl jsem vám tady poděkovat, protože mi forum a speciálně toto vlákno pomohlo s výběrem. Na konci 90.byly levné kytary takové podivné a doba se evidentně někam posunula. Jo a kdyby se někomu válel doma HB-35, tak bych měl zájem. Dodávky z Německa teď asi budou ještě o kus delší. https://hudebnibazar.cz/harley-benton-hb-35/ID298566/
Máte někdo zkušenosti s tímto kouskem? Případně co na něj říkáte? 
https://www.thomann.de/cz/harley_benton_hbms60_vw.htm
https://www.thomann.de/cz/harley_benton_hbms60_vw.htm
KarelB, jedna na bazaru byla. Myslim, ze lemon verze.
Lemon bych bral, nicméně jestli hledám správně, tak je tam jenom sunburst, který je nejméně preferovanou variantou. Dám tomu den nebo dva a pak asi Thomann, jestli se nic neobjeví nebo se mi ten SB nerozleží v hlavě.
Ajo, pravda, asi už se prodala. Mně se sunburst líbí nejvíc, ale řekl jsem si, že než ušetřit pár stovek, šel bych taky do nové. Ale teď raději počkám, až se převalí krize...
Já mám sunburst ale neprodávám, Thomann určitě bude fungovat v pohodě ale trochu to podrahlo díky kursu (zatím ne moc)
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Já si naopak řekl, že ji už budu mít seřízenou s vychytanými mouchami a ještě se slevou:). Vypadá to, že se ji stejnem nikomu prodávat nechce.himself píše: 24.03.2020 8:11 Ajo, pravda, asi už se prodala. Mně se sunburst líbí nejvíc, ale řekl jsem si, že než ušetřit pár stovek, šel bych taky do nové. Ale teď raději počkám, až se převalí krize...
Už aby se corona převalila soustavná práce z domova ne taková divná.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, já mám HB-35 sunburst. Mechaniky vyměněny za Kluson. Dobrá kytara. Ale je pravda, že od té doby už jsem pořídil další 3 kytary HB (TE-52, SC-450, Fusion-II), takže semihollow mi teď víceméně leží ladem. Možná bych zvážil prodej, kdyby to bylo pro obě strany lákavé. Ale jinak nemám důvod prodávat (i když uvolněné místo na zdi bych dokázal využít např. pro bezpražcový j. bass, který mám na wishlistu).
Hendreku, já se obávám, že mi to teď doma neprojde, protože mám za sebou divoké investice a navíc jsem závislý na automotive, ale přesto mě raději informuj, kdyby se něco dělo 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hodil bych kdyžtak inzerát zde do tržiště, ale jak říkám, spíš nehodím. Nenutí mne nic k prodeji, jen pokud by někdo z fóra, u koho té kytaře bude líp, nabídl zajímavou nabídku, která by mě donutila o prodeji popřemýšlet. Případně výměnu za Cherry, ta by mi nějak více teď barevně vyhovovala.
-
beetle ramone
- Kontaktovat uživatele:
Já mám teda doma HB 35 Cherry Vintage a od tý doby se práší i na Fender Telecaster. HB se chystám výrazně upgradovat, takže se chci zeptat, jak moc je náročná elektronika na výměnu? Docela se doma nudím, tak bych si s tím hrál, ale nerad bych to nějak zmastil...
Fender Telecaster BTB MIM
Fender Jaugar HH Blacktop
Harley Benton HB 35 Vintage Cherry
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
TCE Polytune 2 Noir, Dunlop Cry Baby JC95, Salvation Audio Tonewheel, Keeley Aria, EHX OP AMP Big Muff, MXR M115 Distortion III, MXR EVH Phase 90, MXR Carbon Copy Delay, Salvation Audio Tonewheel Ensemble Chorus
Ego Noise 50W (Soldano Style by Trevor), Marshall 1960A
Fender Jaugar HH Blacktop
Harley Benton HB 35 Vintage Cherry
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
TCE Polytune 2 Noir, Dunlop Cry Baby JC95, Salvation Audio Tonewheel, Keeley Aria, EHX OP AMP Big Muff, MXR M115 Distortion III, MXR EVH Phase 90, MXR Carbon Copy Delay, Salvation Audio Tonewheel Ensemble Chorus
Ego Noise 50W (Soldano Style by Trevor), Marshall 1960A
Já mám jednu rozdělanou 335 už měsíce v polici, jak mě ta práce s elektronikou odradila