Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
qwertxx

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Příspěvek od qwertxx »

.
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 7.03.2020 22:01, celkem upraveno 1 x.
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

Ennio Morricone, Gabriel;s Oboe (aranžmá pro kytaru Mauro di Domenico).
... ústřední motiv z geniálního filmu "MISIE" (1986, hlavní role Robert De Niro a Jeremy Irons).

Dávám sem první nahrávku, pusťte se do mě :) Budu rád za jakékoliv připomínky stran zvuku atd. Nahrávat zatím moc neumím, tudíž budu rád za jakékoliv postřehy a komenty.
Vizuál radši moc nehodnoťte :)

EDIT: vložil jsem video s lépe upraveným zvukem
Naposledy upravil(a) Rasguado dne 29.02.2020 20:44, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

hlubokej obdiv a uznání, virtuozní přednes. Zvuk neposoudim, jednak poslouchám na PC shitkách a jednak to není muj žánr. Ale přijde mi to zcela v pořádku.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

óóó takhle kdybych uměl hrát.. Jen ten zvuk je hodně, imho, přestředovaný. Hyenikovy metody projasnění pomocí multibandkomprese si asi taky nezkoušel, což?
himself

Příspěvek od himself »

Další krok -> udělej něco s tím videem :)
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

José píše: 26.02.2020 9:15 óóó takhle kdybych uměl hrát.. Jen ten zvuk je hodně, imho, přestředovaný. Hyenikovy metody projasnění pomocí multibandkomprese si asi taky nezkoušel, což?
Diky. Hyenik tu svou kompresi už zmiňoval u jiného příspěvku, jen ještě nevím, jak ji mám provést :) zatím jsem k tomu nic moc nenašel, když mě jednoduše nasměrujete budu rád.

Předpokládám, že v DAWu vyberu nějaké frekvenční pásmo (či pásma) a na to aplikuju kompresor? popravdě na klasiku (ani nikdy jindy!) jsem jej zatím nepoužíval, myslel jsem, že je to spíš téma u akustický kytary, kde přeci jen u toho strummingu jsou rozdíly větší. Ale rád se naučím něco nového - v čem spočívá ta Hyenikova alchymie?

Zdá se, že recording je stejně obtížná disciplína jako samotný hraní :)
Naposledy upravil(a) Rasguado dne 26.02.2020 9:48, celkem upraveno 1 x.
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

himself píše: 26.02.2020 9:30 Další krok -> udělej něco s tím videem :)
Jojo, myslíš obsahově anebo technickou kvalitou? asi oboje, je to točený na GoPročko ... :)
šlo mi teď hlavně o zvuk, nahrával jsem to přímo přes Yamaha THR5A kombo se kterým se učím jak a co ..

Jó, docela se mi ta myšlenka udělat někdy nějaký vymazlený video líbí, jen na to najít ten čas, schopnosti anebo nadšenýho kameramana-střihače-zvukaře ... :)
Ale jako jo ... třeba nějaká podzimní přírodní scenérie, dron, ... 8) anebo nějaký pěkný ženský motiv ... :)
himself

Příspěvek od himself »

Já se držím při zemi, vůbec nemyslím nějaký klip, víc kamer, atd. Jen by mi bohatě stačilo, aby to prostě bylo koukatelné - nějaký pěkný roh místosti s kytkou, pěkným světlem a ne z podhledu :)
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

himself píše: 26.02.2020 9:50 Já se držím při zemi, vůbec nemyslím nějaký klip, víc kamer, atd. Jen by mi bohatě stačilo, aby to prostě bylo koukatelné - nějaký pěkný roh místosti s kytkou, pěkným světlem a ne z podhledu :)
Jasně, ten dron atd. byl jen můj blbej ftip :)
každopádně podhled - to máš pravdu, zapomněl jsem si v práci stativek a máš recht, není to takhle zrovna ono :) Díkes, příště zkusím promyslet víc.
himself

Příspěvek od himself »

Jo.
Aby bylo jasno, píšu to proto, že si to ta muzika zaslouží - je to dobrý.
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

jak si to teda vlastne nahraval? kytara do toho akustickyho komba a z toho DI do zvukovky?

jo a jen tak aby z my strany rec nestala, nasel jsem na disku par starsich songu, tak jsem je "srovnal", tentokrat vic zamerene na to aby to znelo... lo-fi :D
https://bazdesh.bandcamp.com/album/old-songs
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Rasgado: hraješ pěkně, ale ten zvuk je amatérskej stejně jako to video. Zkus se napojit na někoho, kdo ti ukáže, jak na to.
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

bazdesh píše: 26.02.2020 11:21 jak si to teda vlastne nahraval? kytara do toho akustickyho komba a z toho DI do zvukovky?

jo a jen tak aby z my strany rec nestala, nasel jsem na disku par starsich songu, tak jsem je "srovnal", tentokrat vic zamerene na to aby to znelo... lo-fi :D
https://bazdesh.bandcamp.com/album/old-songs
Ahoj,

kytara -> LR Baggs Lyric -> Yamaha THR5A (funguje i jako USB interface přímo do PC) -> DAW Reaper.
V Reaperu jen normallizace bez komprese atd., na kombu nastaveno trochu reverbu.
Ten by asi bylo příště lepší rešit v DAWu, aby do něj šel čistý nezefektovaný signál.

EDIT: díky všem za nasměrování - hraju si v Reaperu s ReaXComp pluginem (multiband comp) a tuším, že tudy povede cesta, alespoň pro tyto první pokusy ...
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

No, to nevím, jestli je dobrá cesta. Vzhledem k tomu, že se s tím seznamuješ, tak bys měl raději použít klasicky ekvalizer a potom případně kompresor, master limiter. MB kompresor bych nechal na později.
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

vasekh píše: 26.02.2020 19:05 No, to nevím, jestli je dobrá cesta. Vzhledem k tomu, že se s tím seznamuješ, tak bys měl raději použít klasicky ekvalizer a potom případně kompresor, master limiter. MB kompresor bych nechal na později.
Zkusil jsem si trochu pohrát s EQ a HLAVNĚ jsem si ten původní výtvor poslechl na Sennheiserech HD 650 a až v tu chvíli jsem slyšel tu zahuhlanost ve spodních freq a dramatický rozdíl oproti tomu, když jsem to předtím poslouchal na obyčejných špuntech do uší, kde to znělo jakžtakž "obstojně" :)

V příloze první opravená verze, ještě by určitě stálo za to si s tím pohrát, ale už to zní o dost lépe. Teda alespoń mě to tak přijde :)
Přílohy
GabrielsOboeMauroDiDomenico-V2.mp3
(3.24 MiB) Staženo 155 x
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Nahrávej, mixuj, poslouchej a tak pořád dokola a bude to dobré :)
Učení dělá mistra...
bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

tohle je urcite lepsi - mnohem vic citelny, ale porad tomu neco chybi, je to takovy plechovy, trochu nezivy; taky mi prijde ze ti tam neco trochu kresli, a jeste na konec bych mozna mrkl na tu vysokou frekvenci co ti tam piska kdyz prejizdis po strunach :D ale to uz hnidopichuju, hledam chyby... (jestli proti tomu nic nemas, muzes zkusit nekam nahrat cisty .wav a mrknem se na to?)
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

bazdesh píše: 27.02.2020 9:01 ...hnidopichuju, hledam chyby... (jestli proti tomu nic nemas, muzes zkusit nekam nahrat cisty .wav a mrknem se na to?)
Ahoj, jsem za to hnidopichování naopak rád, alespoň se něčemu přiučím ...
Díky za vstřícnou nabídkou, rád ti ten .WAV poskytnu a budu zvědavý, co se s tím dá dělat.
Tady je link na stáhnutí z google drive, má to cca 25 MB:
https://drive.google.com/open?id=1IqPfi ... w0nJ3NsnZ6

Ještě jednou dik za ochotu.

PS: Kdyby bylo potřeba nahraju to znovu, mohu i stereo přes dvě SDC tužky, jen to nebude hned.
bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

torst

Příspěvek od torst »

je to obrovský, monumentální, profi, dechberoucí..., dotažený, ale teď bych to zkusil "uzemnit" . Udělat z toho písničku, opatřit textem, zpěvem, proškrtat, zkompaktnit ... Aby si zatrsal i agrotorst.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“