Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
-
qwertxx
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
.
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 7.03.2020 22:01, celkem upraveno 1 x.
Ennio Morricone, Gabriel;s Oboe (aranžmá pro kytaru Mauro di Domenico).
... ústřední motiv z geniálního filmu "MISIE" (1986, hlavní role Robert De Niro a Jeremy Irons).
Dávám sem první nahrávku, pusťte se do mě
Budu rád za jakékoliv připomínky stran zvuku atd. Nahrávat zatím moc neumím, tudíž budu rád za jakékoliv postřehy a komenty.
Vizuál radši moc nehodnoťte
EDIT: vložil jsem video s lépe upraveným zvukem
... ústřední motiv z geniálního filmu "MISIE" (1986, hlavní role Robert De Niro a Jeremy Irons).
Dávám sem první nahrávku, pusťte se do mě
Vizuál radši moc nehodnoťte
EDIT: vložil jsem video s lépe upraveným zvukem
Naposledy upravil(a) Rasguado dne 29.02.2020 20:44, celkem upraveno 1 x.
hlubokej obdiv a uznání, virtuozní přednes. Zvuk neposoudim, jednak poslouchám na PC shitkách a jednak to není muj žánr. Ale přijde mi to zcela v pořádku.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
óóó takhle kdybych uměl hrát.. Jen ten zvuk je hodně, imho, přestředovaný. Hyenikovy metody projasnění pomocí multibandkomprese si asi taky nezkoušel, což?
Další krok -> udělej něco s tím videem 
Diky. Hyenik tu svou kompresi už zmiňoval u jiného příspěvku, jen ještě nevím, jak ji mám provéstJosé píše: 26.02.2020 9:15 óóó takhle kdybych uměl hrát.. Jen ten zvuk je hodně, imho, přestředovaný. Hyenikovy metody projasnění pomocí multibandkomprese si asi taky nezkoušel, což?
Předpokládám, že v DAWu vyberu nějaké frekvenční pásmo (či pásma) a na to aplikuju kompresor? popravdě na klasiku (ani nikdy jindy!) jsem jej zatím nepoužíval, myslel jsem, že je to spíš téma u akustický kytary, kde přeci jen u toho strummingu jsou rozdíly větší. Ale rád se naučím něco nového - v čem spočívá ta Hyenikova alchymie?
Zdá se, že recording je stejně obtížná disciplína jako samotný hraní
Naposledy upravil(a) Rasguado dne 26.02.2020 9:48, celkem upraveno 1 x.
Jojo, myslíš obsahově anebo technickou kvalitou? asi oboje, je to točený na GoPročko ...
šlo mi teď hlavně o zvuk, nahrával jsem to přímo přes Yamaha THR5A kombo se kterým se učím jak a co ..
Jó, docela se mi ta myšlenka udělat někdy nějaký vymazlený video líbí, jen na to najít ten čas, schopnosti anebo nadšenýho kameramana-střihače-zvukaře ...
Ale jako jo ... třeba nějaká podzimní přírodní scenérie, dron, ...
Já se držím při zemi, vůbec nemyslím nějaký klip, víc kamer, atd. Jen by mi bohatě stačilo, aby to prostě bylo koukatelné - nějaký pěkný roh místosti s kytkou, pěkným světlem a ne z podhledu 
Jasně, ten dron atd. byl jen můj blbej ftiphimself píše: 26.02.2020 9:50 Já se držím při zemi, vůbec nemyslím nějaký klip, víc kamer, atd. Jen by mi bohatě stačilo, aby to prostě bylo koukatelné - nějaký pěkný roh místosti s kytkou, pěkným světlem a ne z podhledu![]()
každopádně podhled - to máš pravdu, zapomněl jsem si v práci stativek a máš recht, není to takhle zrovna ono
Jo.
Aby bylo jasno, píšu to proto, že si to ta muzika zaslouží - je to dobrý.
Aby bylo jasno, píšu to proto, že si to ta muzika zaslouží - je to dobrý.
- bazdesh
- last.fm: bazdesh
- Bandzone: bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
jak si to teda vlastne nahraval? kytara do toho akustickyho komba a z toho DI do zvukovky?
jo a jen tak aby z my strany rec nestala, nasel jsem na disku par starsich songu, tak jsem je "srovnal", tentokrat vic zamerene na to aby to znelo... lo-fi
https://bazdesh.bandcamp.com/album/old-songs
jo a jen tak aby z my strany rec nestala, nasel jsem na disku par starsich songu, tak jsem je "srovnal", tentokrat vic zamerene na to aby to znelo... lo-fi
Rasgado: hraješ pěkně, ale ten zvuk je amatérskej stejně jako to video. Zkus se napojit na někoho, kdo ti ukáže, jak na to.
Ahoj,bazdesh píše: 26.02.2020 11:21 jak si to teda vlastne nahraval? kytara do toho akustickyho komba a z toho DI do zvukovky?
kytara -> LR Baggs Lyric -> Yamaha THR5A (funguje i jako USB interface přímo do PC) -> DAW Reaper.
V Reaperu jen normallizace bez komprese atd., na kombu nastaveno trochu reverbu.
Ten by asi bylo příště lepší rešit v DAWu, aby do něj šel čistý nezefektovaný signál.
EDIT: díky všem za nasměrování - hraju si v Reaperu s ReaXComp pluginem (multiband comp) a tuším, že tudy povede cesta, alespoň pro tyto první pokusy ...
No, to nevím, jestli je dobrá cesta. Vzhledem k tomu, že se s tím seznamuješ, tak bys měl raději použít klasicky ekvalizer a potom případně kompresor, master limiter. MB kompresor bych nechal na později.
Zkusil jsem si trochu pohrát s EQ a HLAVNĚ jsem si ten původní výtvor poslechl na Sennheiserech HD 650 a až v tu chvíli jsem slyšel tu zahuhlanost ve spodních freq a dramatický rozdíl oproti tomu, když jsem to předtím poslouchal na obyčejných špuntech do uší, kde to znělo jakžtakž "obstojně"vasekh píše: 26.02.2020 19:05 No, to nevím, jestli je dobrá cesta. Vzhledem k tomu, že se s tím seznamuješ, tak bys měl raději použít klasicky ekvalizer a potom případně kompresor, master limiter. MB kompresor bych nechal na později.
V příloze první opravená verze, ještě by určitě stálo za to si s tím pohrát, ale už to zní o dost lépe. Teda alespoń mě to tak přijde
- Přílohy
-
- GabrielsOboeMauroDiDomenico-V2.mp3
- (3.24 MiB) Staženo 155 x
Nahrávej, mixuj, poslouchej a tak pořád dokola a bude to dobré 
Učení dělá mistra...
Učení dělá mistra...
- bazdesh
- last.fm: bazdesh
- Bandzone: bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
tohle je urcite lepsi - mnohem vic citelny, ale porad tomu neco chybi, je to takovy plechovy, trochu nezivy; taky mi prijde ze ti tam neco trochu kresli, a jeste na konec bych mozna mrkl na tu vysokou frekvenci co ti tam piska kdyz prejizdis po strunach
ale to uz hnidopichuju, hledam chyby... (jestli proti tomu nic nemas, muzes zkusit nekam nahrat cisty .wav a mrknem se na to?)
Ahoj, jsem za to hnidopichování naopak rád, alespoň se něčemu přiučím ...bazdesh píše: 27.02.2020 9:01 ...hnidopichuju, hledam chyby... (jestli proti tomu nic nemas, muzes zkusit nekam nahrat cisty .wav a mrknem se na to?)
Díky za vstřícnou nabídkou, rád ti ten .WAV poskytnu a budu zvědavý, co se s tím dá dělat.
Tady je link na stáhnutí z google drive, má to cca 25 MB:
https://drive.google.com/open?id=1IqPfi ... w0nJ3NsnZ6
Ještě jednou dik za ochotu.
PS: Kdyby bylo potřeba nahraju to znovu, mohu i stereo přes dvě SDC tužky, jen to nebude hned.
je to obrovský, monumentální, profi, dechberoucí..., dotažený, ale teď bych to zkusil "uzemnit" . Udělat z toho písničku, opatřit textem, zpěvem, proškrtat, zkompaktnit ... Aby si zatrsal i agrotorst.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)