Ahoj, má někdo zkušenosti s tím, jestli je možné synchronizovat modul elektronických bicích se synťákem? Nejspíš přes MIDI...
Specificky: tempo skladby je třeba 120 bpm, bubeník si na modulu pustí klik v tomto tempu. Přes midi je připojen synth. Tam je nastaveno také tempo 120 (ale vlastně asi být nemusí...). Existuje způsob, jak synth synchronizovat s bicím modulem tak, aby např. ARP hrál synchronně s klikem bicího modulu? Umí to některý bicí modul - vyslat midi clock zprávu do synťáku, aby obě mašiny byly synchronizované?
Napadá mě třeba Pearl Mimic pro...
Sync Key vs. El. bicí
Pravidla fóra
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sync Key vs. El. bicí
Ahoj, vždycky je potřeba se podívat do manuálu:
1) má modul MIDI out?
2) umí modul posílat tempo, start & stop příkazy (transport controls)
U synťáku je pak potřeba vědět, co přesně očekáváš, například:
1) bubeník zmáčkne play a současně se na synťáku spustí sekvence
2) bubenk zmáčkne play a do synťáku se jen pošle informace o tempu (takže arp potom hraje někdo "rukama")
v obou případech je potřeba to vyčíst z manuálu, případně z YouTube videí.
Dám ti jeden příklad z dřívější praxe:
Bubeník používá Roland SPD-SX
Klávesák má Novation MiniNova
Roland neumí poslat start/stop a současně ho neumí přijímat. Jde ale nastavit, aby se metronom spustil na nějakou notu - takže když klávesák zahraje např. notu A. MiniNova nemá sekvencer a nemá ani jak start & stop poslat. Takže propojit tyhle dvě mašinky je docela oříšek
1) má modul MIDI out?
2) umí modul posílat tempo, start & stop příkazy (transport controls)
U synťáku je pak potřeba vědět, co přesně očekáváš, například:
1) bubeník zmáčkne play a současně se na synťáku spustí sekvence
2) bubenk zmáčkne play a do synťáku se jen pošle informace o tempu (takže arp potom hraje někdo "rukama")
v obou případech je potřeba to vyčíst z manuálu, případně z YouTube videí.
Dám ti jeden příklad z dřívější praxe:
Bubeník používá Roland SPD-SX
Klávesák má Novation MiniNova
Roland neumí poslat start/stop a současně ho neumí přijímat. Jde ale nastavit, aby se metronom spustil na nějakou notu - takže když klávesák zahraje např. notu A. MiniNova nemá sekvencer a nemá ani jak start & stop poslat. Takže propojit tyhle dvě mašinky je docela oříšek
Hraju na kytary a mašinky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak - opravdu bych zdůraznil, že manuál je základ
Jinak pokud s tím člověk není úplně "familierní", aby to dal z hlavy, tak má smysl si to schématicky načrtnout na papír, udělat tam (formou šipek) požadované datové toky (včetně klíčových příkazů) a následně to srovnat s tím, co člověk má a buď to zmodifikovat, aby to pracovalo, nebo z něčeho slevit (protože to technicky zrealizovat nejde).
U složitějších věcí si to občas dělám podobně i já, to není nic neprofesionálního.
P.
U složitějších věcí si to občas dělám podobně i já, to není nic neprofesionálního.
P.
Ahoj, diky. Manualy jsem procital i pozpatku a nikde o tomto nepisou. Na youtube k tomuto taky nic nenalezeno. Mozna hledam blbe, ale spis ne...
Ptal jsem se importeru Pearlu, nevedeli. Ptal jsem se uzivatelu starsich bicich modulu, nic...
Ptal jsem se importeru Pearlu, nevedeli. Ptal jsem se uzivatelu starsich bicich modulu, nic...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to je potom hilt těžší. Nainstaluj si freeware MIDI-OX a tam je krásně vidět, co všechno po tom kterém MIDI kanálu leze.
Podle toho se to pak bude vyvíjet dál.....
P.
Podle toho se to pak bude vyvíjet dál.....
P.