Sync Key vs. El. bicí

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Premek
Nový uživatel

Sync Key vs. El. bicí

Příspěvek od Premek »

Ahoj, má někdo zkušenosti s tím, jestli je možné synchronizovat modul elektronických bicích se synťákem? Nejspíš přes MIDI...
Specificky: tempo skladby je třeba 120 bpm, bubeník si na modulu pustí klik v tomto tempu. Přes midi je připojen synth. Tam je nastaveno také tempo 120 (ale vlastně asi být nemusí...). Existuje způsob, jak synth synchronizovat s bicím modulem tak, aby např. ARP hrál synchronně s klikem bicího modulu? Umí to některý bicí modul - vyslat midi clock zprávu do synťáku, aby obě mašiny byly synchronizované?
Napadá mě třeba Pearl Mimic pro...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Sync Key vs. El. bicí

Příspěvek od rotten77 »

Ahoj, vždycky je potřeba se podívat do manuálu:

1) má modul MIDI out?
2) umí modul posílat tempo, start & stop příkazy (transport controls)

U synťáku je pak potřeba vědět, co přesně očekáváš, například:

1) bubeník zmáčkne play a současně se na synťáku spustí sekvence
2) bubenk zmáčkne play a do synťáku se jen pošle informace o tempu (takže arp potom hraje někdo "rukama")

v obou případech je potřeba to vyčíst z manuálu, případně z YouTube videí.

Dám ti jeden příklad z dřívější praxe:

Bubeník používá Roland SPD-SX
Klávesák má Novation MiniNova

Roland neumí poslat start/stop a současně ho neumí přijímat. Jde ale nastavit, aby se metronom spustil na nějakou notu - takže když klávesák zahraje např. notu A. MiniNova nemá sekvencer a nemá ani jak start & stop poslat. Takže propojit tyhle dvě mašinky je docela oříšek :-)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Přesně tak - opravdu bych zdůraznil, že manuál je základ 8-) Jinak pokud s tím člověk není úplně "familierní", aby to dal z hlavy, tak má smysl si to schématicky načrtnout na papír, udělat tam (formou šipek) požadované datové toky (včetně klíčových příkazů) a následně to srovnat s tím, co člověk má a buď to zmodifikovat, aby to pracovalo, nebo z něčeho slevit (protože to technicky zrealizovat nejde).

U složitějších věcí si to občas dělám podobně i já, to není nic neprofesionálního.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Premek
Nový uživatel

Příspěvek od Premek »

Ahoj, diky. Manualy jsem procital i pozpatku a nikde o tomto nepisou. Na youtube k tomuto taky nic nenalezeno. Mozna hledam blbe, ale spis ne...
Ptal jsem se importeru Pearlu, nevedeli. Ptal jsem se uzivatelu starsich bicich modulu, nic...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Aha, tak to je potom hilt těžší. Nainstaluj si freeware MIDI-OX a tam je krásně vidět, co všechno po tom kterém MIDI kanálu leze.

Podle toho se to pak bude vyvíjet dál.....

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“