Elektroakustika do 15k

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
wawelin

Re: Elektroakustika do 15k

Příspěvek od wawelin »

Víte někdo o těhle kytarách něco? Vůbec je neznám, ani značky, tedy nevím jestli se jedná o nového "velkého hráče" :-D nebo čínské odbyté zmetky. Určitě si je vyzkouším, ale dobrá rada nikdy není nazbyt. :-)
BATON ROUGE Two Face
Hagstrom nějaký :-D
http://www.muzikant.cz/hagstrom-dadre-ce-d45580.html
http://www.muzikant.cz/baton-rouge-two-face-d10101.html
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Obojí je vyrobeno v Číně, Baton Rouge vystartovali před pár lety mám pocit že kopírovali Seagull, ohlasy jsem na ně slyšel dobré.
Hagstrom je tradiční švédský výrobce, taky znovu vystartovali před pár lety, tady nevím, vnitřně mám pocit že je to dělané spíš pro oko než ucho, však otestuj a poreferuj. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
wawelin

Příspěvek od wawelin »

džetro píše:Obojí je vyrobeno v Číně, Baton Rouge vystartovali před pár lety mám pocit že kopírovali Seagull, ohlasy jsem na ně slyšel dobré.
Hagstrom je tradiční švédský výrobce, taky znovu vystartovali před pár lety, tady nevím, vnitřně mám pocit že je to dělané spíš pro oko než ucho, však otestuj a poreferuj. :D
Zdravím, mám úplně ten samý pocit z toho Hagstroma. Ale uvidím.

Jinak vzpomínám se, že vy jste mi ty Sigmy doporučoval ne? Mají je jen v hudebním světě (u sýkoráku) na zkoušku nebo i někde jinde v Ostravě? Díky

PS. viděl jsem Vaši fotku v Cafe Evžen v Opavě :-D Dejte vědět až tady zase někdy přijedete.
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Zdravím, prosím jsou v ČR někde k vyzkoušení kytary EASTMAN?

Řekněme, že bych i pošetřil třeba korunu navíc případně, ale rád bych si tyhle kytary vyzkoušel.. :-) (vlastně jsme v Česku, tedy alespoň jednu té značky.. :D)
Béda Ladič

Příspěvek od Béda Ladič »

Mám 45 let starou Cremona Luby. Teď se strunami Ernie Balls cobalt 09 a hovězí kobylky. Namontoval jsem do ní preamp Cherub GT6. Zvuk má ta kytara tak bohatý a zvonivý, že si toho všimne kdejaký muzikant jen když jde kolem. Problém ovšem je, že nejde pořádně naladit. Takže zní krásně, ale vždycky trochu falešně.
Z čehož plyne, že mám nachystáno 15 000 na nějakou kytaru, co alespoň ladí. Dokonce to nemusí být ani elektroakustika. Klidně jen akustika a zbytek si dodělám sám. Dám tam nultý pražec a kobylu z hovězí kosti a ostatní úpravy budou shodné jako u té Cremona Luby za 430 Kčs z r. 1975. Koukal jsem na Yamaha LL6 A.R.E. Black. Ale Yamaha nemusí být podmínkou. Klidně Gibson, výřez nebo nevýřez, to je mi fuk. Nebo Fender. Nebo cokoliv co ladí a má bohatý zvuk. Také jsem si všiml že v obchodech mají na všem nataženy nylony. To je nějaká móda? Protože já na nylonech nepoznám jestli to má dobrý zvuk. Jelikož dle mého, znějí všechny nylony oproti kovovým strunám naprosto hrozně. Takže ta kytara v obchodě v podstatě nejde vybrat. Víte někdo o něčem co hraje a ladí kolem 15 000 Kč? Děkuji předem všem ochotným.
himself

Příspěvek od himself »

Jejda, to je zmatek. Nylonové struny mají kytary klasické, tj. ty, na které nylonové struny patří.
Jestli chceš kytaru s kovovými, kup si nějakou tzv. westernovou, dreadnought, OM, a podobně.
Není náhodou problém té původní kytary právě ten, že má nekompenzovanou kobylku a patří na ni nylonky (a ladí s nimi?). Nebylo by nakonec řešením nechat upravit kobylku?
V dané relaci ti tady lidi asi doporučí Cort Earth, Seagull, Dowinu...
"Klidně Gibson" mě pobavilo :)
stepan.dusek

Příspěvek od stepan.dusek »

Tak oni gibsni uz zacali delat i levny akustiky: https://www.thomann.de/intl/gibson_g_45 ... atural.htm ale za patnact se asi bude muset pockat az udelaj i akustickej tribute a thomann bude mit vyprodej :)
Béda Ladič

No to byla rychlost. Děkuji za odezvu. Aha, takže western, dreadnought a co znamená OM netuším, ale zjistím si to abych neotravoval s detaily. Nekompenzovaná kobyla slyším prvně. Neumím si představit jak upravit kobylu aby to ladilo. Raději se podívám na ta vaše doporučení v rámci nových kytar. Na ty dredy westerny atd.
Děkuji všem....:-)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

OM je velikost těla, je podobnější klasické kytaře než třeba dreadnought. Kompenzovaná kobylka znamená že je plátek zešikma, používá se to proto aby se pro ladění v oktávách vykompenzoval rozdíl mezi tloušťkou nejtenší a nejtlustší struny. Nylonové struny mají mez tenkým e a tlustým E minimální rozdíl v tloušťce proto není třeba kompenzovanou kobylku ale většinou neladí kovové struny pro které tyto kytary nejsou určeny.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

Já bych se držel osvědčenejch značek. Do patnácti máš pěknýho Seagulla, Dowinu, Furcha, Sigmu, Corta, dokonce i nějaký školní Taylory, Martiny atd atd - prošmejdi net, mrkni na jútúb, zajeď si do krámu (teda až po karanténě)... :mrgreen: Já měl loni kliku, v kytarách zrovna doprodávali Taylor 110e 2017 - za 16000,- :!:

https://kytary.cz/kytary/akusticke-kyta ... Ordering=1
Béda Ladič

Děkuju všem zúčastněným za projevenou bleskovou ochotu poradit. Netušil jsem, kolik (pro mne neznámých) kvalitních značek existuje. Jedinou kterou znám je Taylor. Prošmejdím co se dá, času je na to dost. V brzké době počítám že budou padat ceny všeho. U zbytných věcí možná až na polovinu. Ten Taylor 110e jsem koukal zní hodně pěkně. Ale běžná cena je přes 22 K. (má to tak někdo štěstí darebáci) Ta mahagonová kobyla na staré Cremoně je přiklížená šikmo celá na přední desku. Je tedy určena pro kovové struny, které tam byly už při prodeji v r. 1975. A bílá kobylka je v ní zasazená rovně. Ale je to starej krám s ohnutým krkem. Zkrátka chci novou kytaru. Po 40 letech hraní na ten pařez mám snad nárok na druhou kytaru...:-)
Všem díky za nasměrování a rady, Béda Ladič
himself

Příspěvek od himself »

Nárok máš minimálně na jednu kytaru za půl roku, zeptej se Hendreka :)
Ale vyfotit bys tu Cremonu teda mohl!
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Béda Ladič píše: 26.03.2020 10:50 Zvuk má ta kytara tak bohatý a zvonivý, že si toho všimne kdejaký muzikant jen když jde kolem.
Béda Ladič píše: 26.03.2020 17:23 Ale je to starej krám s ohnutým krkem. Zkrátka chci novou kytaru.
A potom že toto fórum nemá blahodárný vliv na diskutující. Čoveče ještě pár příspěvků a uvidíš jak se ti to bude doma hemžit nástrojema.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Béda Ladič

Ty dvě citace si nijak neodporují. Zní nádherně. Pokud se podaří naladit například otevřené G nebo pro změnu A, tak je to požitek poslouchat. Ale při běžném hraní mne to tahá za uši už 2 roky. A teď už toho mám dost. Hendrek rasuje kytary co půl roku? Aha...zajímavé. No fotku staré Cremony vám neukážu, protože by jste někteří chcípali smíchy. Což by byla další zátěž pro už tak napjatý zdravotní systém. Dále: Prošel jsem všechny zde shora doporučené značky, zatím tedy jen methodou virtuálního šmejdění. Prozatimní závěr: Nejlepší by bylo splašit Taylorku ve slevě a nebo bazaru. Díky za zájem o mou starou....:-) Fotka nebude.
himself

Příspěvek od himself »

Já si pamatuju, jak jsem si musel k tomu principu ladí/neladí musel dojít po letech sám (protože nebyly žádné internety) a taky mě strašně točilo, že jeden akord ladí a jiný už ne. No a pak už se zjistilo, že neladí struna sama se sebou :)
Jestli Tě to až tak dráždí, doporučuju něco takového
https://www.youtube.com/watch?v=-penQWPHJzI
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

Béda Ladič píše: 26.03.2020 17:23 Ten Taylor 110e jsem koukal zní hodně pěkně. Ale běžná cena je přes 22 K
Pokud se ti líbí tayloráckej zvuk, tak za 16k koukni na Taylor GS mini, v ceně je i pěknej futrál
A pokud chceš plnotučnýho celomasivního drednoughta, tak se mi v kytarách líbil Cort Gold D6 za 15k, taky s futrálem

Béda Ladič

@himself ...Ta kytara s těmi křivými pražci zní čistě. Ale vypadá to divně. Budu se muset smířit s tím, jak je ve videu uvedeno, že žádná kytara pořádně neladí. Ani ten Fender co tam je pro porovnání. No nic. Naladím svoji starou jak nejlépe to půjde na nějaký akordový kompromis a hotovo.
@Sucháč: Ten Taylor se jeví poslouchatelně a šetří místo na place. Kterého se téměř vždy nedostává. Ten vypadá zajímavě. Díky všem...:-)
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Béda Ladič píše: 27.03.2020 8:09 @himself ...Ta kytara s těmi křivými pražci zní čistě. Ale vypadá to divně. Budu se muset smířit s tím, jak je ve videu uvedeno, že žádná kytara pořádně neladí. Ani ten Fender co tam je pro porovnání. No nic. Naladím svoji starou jak nejlépe to půjde na nějaký akordový kompromis a hotovo.
Ona hlavně zní divně, ne jen vypadá. Zní to nějak nepřirozeně, sterilně.
Ke kytaře holt asi patří trocha té disonance :)
himself

Příspěvek od himself »

Frotys, já myslím, že se necháváš strhnout pindama těch dvou hochů (oba jsou nicméně mými oblíbenci). Kdyby ta kytara nestála moře peněz, vůbec bych se čistému zvuku nebránil a rychle si zvykl.
Pravda, ten "look" je trošku divný :)
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Oba hochy jsem poslouchal a souhlasím s nimi. Ne že by ten rozdíl byl ve všech polohách tak obrovský, někdy oni slyšeli obrovské rozdíly a já nic, ale semtam nějaký akord se mi prostě líbil více na fenderu.
Já mám disonanci rád, pokud to vyloženě netrhá uši.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“