Elektroakustika do 15k

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
mifo26

Elektroakustika do 15k

Příspěvek od mifo26 »

Ahoj,
Mam jeden problem, teda spis takove dilema :) Chtel bych koupit nejakou elektroakustiku ale bohužel se v této oblasti moc nevyznam. Hraju na elektrickou kytaru a tak do akustik moc nevidím. Samozřejmě král elektrických kytar Fender mě inspiroval a proto uvažuju o koupi tohoto modelu:
http://kytary.cz/fender-kingman-sce-ele ... 47:0:0:1:0
Avšak opravdu nevím jak si vede Fender v oblasti elektroakustik a jestli by nebyl nějaký lepší typ. Horní hranice ceny je pro mě přijatelná kolem 15 tisíc.
Předem moc děkuji za odpovědi :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na Fendera radši zapomeň... V této oblasti to zdaleka není to, co by mělo být.

Za mě ti v téhle cenové poradím Seagull S6+ v elektrifikované verzi, myslím, že se dá sehnat v rozmezí od 12 - 14 000 (jsou různé modely)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

neznam cloveka, ktery by tomu aspon trochu rozumel a zaroven tvrdil, ze fender dela dobry akustiky. ale znam jich dost, co tomu rozumi uz docela dost a ti tvrdi, ze fender akustiky jsou ble :)
Co Furch? To je špice :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

A co třeba nejvyšší model od LAGu 400JCE.Za zhruba 10tis. máš špičkovou kytaru,která opravdu předčí mnohonásobně dražší.Viz téma o těchto kytarách.
TomasC

Příspěvek od TomasC »

Je to 400DCE, v řadě 400 LAG dělá jen drednought, jumbo ne. Ale jinak souhlas s Mírou :).
felixx

Příspěvek od felixx »

ten seagul :wink:
na slušnýho furcha je 15T málo
nebo bazar
Fender Strat Highway One Wine Red
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
Neptun

Příspěvek od Neptun »

Seagul mohu vřele doporučit. Mám starší elektroakust. verzi - tenkrát se jmenoval tuším Seagul CEDAR CW (cutaway) Plus a s přibývajícími lety (je mu 11) mám pocit, že ten nástroj stárne jako housle. Parádní temný plný a hutný dřevěný zvuk, malinko tvrdší dohmat). Ale hrál jsem i na Furchy pod 10.000,- a byl jsem jimi ohromen, takže si nemyslím, že na "slušného" furcha je třeba nějak závratně více, než 15 !
N.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Budu se opakovat, ale primlouvam se za Seagulla nebo Furcha. Jsou to me oblibene znacky a v tehle cenove relaci pujde urcite vybrat neco co hraje dobre.
Hraju výhradně na šrot.
Hurvajz

Re: Elektroakustika do 15k

Příspěvek od Hurvajz »

Co třeba Dowiny? DO 15 seženeš moc pěkné :wink:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

http://www.muziker.cz/default.aspx?Yama ... od_id;8775

Nebo podobné, mám mnoho let APX-4 a přestože má kytara nižší lub, hraje velice dobře, je vyvážená a dostatečně hlasitá.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Myslim ze pan uz ma po roce vybrano ;)
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Zdravicko,

rad bych radu pritomnych.

Chci si koupit elektroakusiku do 15,16k, ale nevim kde. Kytary si chci rozhodne vyzkouset pred tim nez ji koupim, proto shanim spise kamenny obchod. Chtel bych se zeptat na obchody v Nemecku, Rakousku, Slovensku ci Polsku, u nas vyber neni slavny tak jestli je tam lepsi {tady nemam prehled vubec}.

Nechci prehanet, neni to 40k, ale 15 je pro me taky dost penez...

Diky Kuba
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Dle mých zkušeností jsou čeští prodejci nejdražší a mají nejmenší výběr. Doporučovat Thomanna asi nemá cenu, za zkoušku stojí ale taky Musik Saller v Raublingu (přibližně v polovině cesty mezi Mnichovem a rakouským Salzburgem). Od věci rovněž není ani BTM Guitars přímo v Norimberku. V cenovém rozpětí, které uvádíš, by se dala sehnat např. nějaká kytárka z řady PRS SE Angelus (třeba u Thomanna). Jsou to sice korejské polomasivy, ale dělané pod přímým dozorem PRS, jsou nádherně zpracované a hlavně hrajou. Mít 15 k na kytárku, lovil bych asi v těchhle vodách, ale nekupoval bych u nás, tady je to o 5 k dražší.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Ahoj,

tak po delší době upouštím od cesty do zahraničí (Německa), autem je to finančně velmi náročné a jinak to za den není možné. Bydlím v Opavě tedy je to pro mě cesta přes celou republiku.. :( Ale určitě užitečné vědět. :-)

Každopádně, když máme už nový rok, je někde nějaký "objev" který stojí za to zkusit podle vás?

Byl jsem v Domu Hudby konečně zkusit Dowinu.
dotaz: jaký je rozdíl mezi DCE111S a DCE333S? Nemůžu na nic přijít kromě 3 litrů v ceně. Ale zkoušel jsem jen akusticky tu druhou (smrkovou). Viděl bych
Plusy: zpracování, neuvěřitelně rychlý a pohodlný krk, děsně návyková hračka
Minusy: chyběli mi basy (jsem zvyklý na Cort Earth).

Zkoušel jsem ještě Lag, Marris, Cort a Washburn ale všechny mi přišly o 2 třídy níž (zvukem i zpracováním)..

Chci ještě vyzkoušet ty Sigmy.
Furcha, nevím, jednak nevím kde ho zkusit a jednak vím že je jsou to relativně luxusní kytary a moc se mi nechce věřit jejich nejlevnějšímu modelu (stejně jako Martin nebo Taylor). Vím, že Sigma je dcera od Martina, ale pořád dělají těch kytar v té cené více.
Pravděpodobně pojedu do Brna zkusit i Godínovské věci.

Závěr: určitě si půjdu vyzkoušet co jsem napsal, tedy je ještě něco hodno pozornosti? :-) A ten rozdíl v číslování Dowin?

Díky moc
Kuba
Čavli

Re:

Příspěvek od Čavli »

miraslozil píše:A co třeba nejvyšší model od LAGu 400JCE.Za zhruba 10tis. máš špičkovou kytaru,která opravdu předčí mnohonásobně dražší.Viz téma o těchto kytarách.
Kdo tady LAG dealuje? Rád bych si sáhnul na T400 ACE ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Videl jsem je v muzikeru.
kulidone

Příspěvek od kulidone »

Dowina D111 ma zadnu dosku a boky mahagon a D333 ma palisander..
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
wawelin

Příspěvek od wawelin »

kulidone píše:Dowina D111 ma zadnu dosku a boky mahagon a D333 ma palisander..
Aha, to jsem si nevšiml. A to je ten 3,5 tisícový rozdíl? :? Jakože mahagon je u kytar výrazně horší se mi nezdá, ale možná se mýlím.

Dívám se na video kde je to srovnané a je to prostě jiná barva.. né horší nebo lepší :D
kulidone

Příspěvek od kulidone »

Tak z videa az tak nespoznas az taky velky zvukovy rozdiel. Palisander je drahsi ... gitary z nej su vacsinou drahsie ako mahagon. 3,5k je vela, ale je to tak ...nie je vela lacnych gitar s palisandrom...
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
wawelin

Příspěvek od wawelin »

kulidone píše:Tak z videa az tak nespoznas az taky velky zvukovy rozdiel. Palisander je drahsi ... gitary z nej su vacsinou drahsie ako mahagon. 3,5k je vela, ale je to tak ...nie je vela lacnych gitar s palisandrom...
Ale 3,5 litrů je docela dost, to by pak měl být čínský čerstvý mahagon a naopak vytříbený palisandr. Navíc ty samé s Cedrem (ikdyž přední deskou) stojí taky 10.. jsem z toho zmaten

to video:
https://www.youtube.com/watch?v=AsNYEnF6lVE
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“